epl 160 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 co myslicie o rocku z wysp??? jakies porownania do amerykanskiego??? jak dla mnie UK w tej chwili rzadzi na scenie - maniac street, muse radiohead, oasis, blur, razorlight, maximo park, kasabian, cold play rocks:) Quote Link to comment
mord00k 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Wiemy ,że prawidłowa nazwa brytyjskiej kapeli powinna zaczynać się "The" ,a kończyć "(...)ers". Quote Link to comment
epl 160 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 lol mi do tego schematu podchodzi tylko the killers ale oni tu nie pasuja z pow. etnicznych:) Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 mnie sie bardziej kojarzy british rock z poprockowymi pląsami typu klaxons itp... bo na przykład radiohead to nie jest rock przeciez tak naprawde, wiec british rock tez nie. Quote Link to comment
ogqozo 6503 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Miałem powiedzieć już: "nienawidzę", ale w połowie słowa ugrzęzłem. Są fajne zespoły z wysp. IMO wyróżnia się z nich Radiohead. W nich jest jakiś żywioł, emocje i mi się tego przyjemnie słucha. Cała reszta brytyjskiego rocka to jakieś smęty w mojej opinii. Mają chyba zbyt dobrych polityków i nie mają przeciwko komu się buntować. Kiedyś było inaczej. Lata 60-70 to była dominacja anglosasów w muzyce rockowej. Quote Link to comment
RoL 558 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 (edited) obecnie brytyjski rock kojarzy mi sie z tym: * rock kolnierzykowy Powstalo zdecydowanie za duzo tego typu kapel. Wszystko na jedno kopyto, strasznie anemiczne i chu.jowe. *wiadomo o co chodzi, c'nie, wiec nie czepiac sie szczegolow ;] Edited February 4, 2008 by RoL Quote Link to comment
Banny 2656 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 (edited) Joy Division i jedziemy ;] chociaz to new- wave/ post punk ale i tak dobre warto znac ;] Edited February 4, 2008 by banny Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 (edited) ja uwielbiam 1 plyte the raptures plyta house of jelous lovers, i genialny tytulowy kawalek: http://www.youtube.com/watch?v=m5z9789Tbss ale czy oni sa z brytanii? Edited February 4, 2008 by _Milan_ Quote Link to comment
Banny 2656 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 o w pip.ke Milan oni sa zayebisci ;d Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 nie sa z brytanii. ej ok, czyli jakbym chciał dzieki temu tematowi dowiedziec sie czym jest british rock, to byłaby to muzyka obejmujaca twóczosc wszystkich zespołów z uk, które wykorzystuja w swoich nagraniach gitare oraz taneczna muzyka z ameryki. Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 a co to za temat? Quote Link to comment
Obsolete 973 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 nie sa z brytanii. ej ok, czyli jakbym chciał dzieki temu tematowi dowiedziec sie czym jest british rock, to byłaby to muzyka obejmujaca twóczosc wszystkich zespołów z uk, które wykorzystuja w swoich nagraniach gitare oraz taneczna muzyka z ameryki. Quote Link to comment
GRIZZ 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Moda, przejdzie jak każda inna... Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 a co to za temat? ja myslałem, ze o british rocku, dopoki do niego nie wszedłem. a teraz to juz o niczym chyba. Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 (edited) sluchaj, 15 postow, a juz dalem namiar na dobra plyte, obso 1 swietne zdjecie eltona johna u szczytu chwaly, troche szydery, spamu , nie ma co narzekac. Edited February 4, 2008 by _Milan_ Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 kur.wa, szkoda miałem ochote na dyskusje o brit rocku ; \ Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 muzyka gracza, cafe kultura -_- Quote Link to comment
kempa 0 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 (edited) z kafy kultury mnie wyrzucili za złe sprawowanie, a muzyka gracza nie wiem gdzie jest... no nic, jakos przezyje. musza mi wystarczyc dyskusje w xtc z kroolikiem i ejcem o klałnstepach xd ed. http://www.psxextreme.info/Bloc-Party-t59932.html no chyba, ze tam sobie popisze, ale w sumie to juz mi sie odechciało, poki co. Edited February 4, 2008 by kempa Quote Link to comment
Guest _Milan_ Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 No Mike, pochwal sie na ilu koncertach byles brit rockowych. licze na relacje i po 3 linki youtubowe do kazdej. xD Quote Link to comment
Lejdi Dajana 0 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 (edited) Ale on zawsze wystawia po 6 klipow na YT. Jak chodzi o zespoly britrockowe to ja bylam 2 razy na wilkach i raz na ira. Edited February 5, 2008 by Lejdi Dajana Quote Link to comment
Junkhead 33 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 British rock, hmm? Nie kojarzę za bardzo żadnych zespołów, Orange Goblin może być? Quote Link to comment
Obsolete 973 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Tu raczej chodzi o taki britrockowy styl, bo kryterium pochodzenia zespolu, to raczej za malo. Orange Goblin sie chyba nie lapie, to stoner. Quote Link to comment
Junkhead 33 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 To ja już nie wiem, a te wszelkie indie rockowe zespoliki się łapią do britrocka? Quote Link to comment
golab 1670 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 raczej takie cosie jak oasis, ale ja się nie znam Quote Link to comment
Obsolete 973 Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 To ja już nie wiem, a te wszelkie indie rockowe zespoliki się łapią do britrocka? Wiekszosc z nich powstala wlasnie na bazie popularnosci indie w USA. Ze starszych: Blur, Oasis, Muse. Z nowszych: Bloc Party, Arctic monkeys i jakies inne pewnie. Quote Link to comment
Recommended Posts