Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Dobra teraz moja teoria spiskowa.

Dlaczego przez 4 lata nie udalo sie tego zrobic skoro to tylko programik na USB?

Ktos w Sony wymysli diabelski plan. Dajmy im mozliwosc zgrywania i odpalania gier z zewnetrznego nosnika.

Ludzie ktorzy nie kupili jeszcze PS3 mowiac ze nie stac ich na gry, teraz je kupia i zacznal tego uzywac.

W rok o(pipi)imy z 20-30 milionow konsol (mysle, ze jest to mozliwe). Damy im sie pocieszyc Rok a wtedy CIACH/nie ma odpalania z zewnetrznego nosnika

Konsole sprzedane , baza uzytkownikow zwiekszy sie prawie 2x.

No i znowu zabronimy, nie wiem limit dysku w USB na 8GB, lub cokolwiek innego

Ale wymyslilem ;P

EDIT: strony pozamykane, filmiki na youtube usuwane :D GRUBO

Edytowane przez Welna

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 186,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

20-30mln konsol, o kur.wa dobre.

Uświadomie cię, piracenie X360 na zachodzie jest mało popularne, więc możliwość zrobienia z tego samego PS3 mało zmieni - kto chciał ściągać gierki z neta ten dawno sflashował X'a i tyle, tymbardziej że 90% gier na obie konsole to są takie same. Myślisz że ktoś pójdzie i przerobi swojego plejaka bo chcę pograć w Uncharted 2 albo Killzone na backupie? OMG.

Opublikowano

w internecie pojawily sie plotki ze to moze zablokowac 1 malutki update :(

zablokowanie boot'a z usb przy starcie. Tylko wtedy musieli by zmienic procedury na serwisach?

Wiec jest nadzieja ;)

Opublikowano

A to całkiem możliwe jest, przecież to będzie gigantyczny boost dla sprzedaży PS3, bankowo.

Hehe, ciekawe ilu obrońców sprawiedliwości i ostatnich sprawiedliwych prowadzących krucjatę przeciwko posiadaczom przerobionych X360 zmieni wyznanie :>.

MajorZero64, niezły z Ciebie koleś. Pracujesz w M$ czy co, że wiesz, że gry się nie sprzedają i dlatego są takie tanie? IMO od zawsze to gry na Xboxa 360 były tańsze niż te na PS3, ale jak widzę srogo się myliłem xD. A co do spolszczeń - chwała Bogu, że są góra kinowe - nie muszę katować uszu jakimiś aktorzynami z Polski zamiast zazwyczaj bardzo dobrego, oryginalnego wokalu.

EDIT: Łe, już po sprawie :(. Już się Sony za to zabrało? Eeee, szkoda. Chciałem usłyszeć wielkie *CRACK* podczas łamania się kolejnych krucjatów oryginalnych gier :).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Welna: A co by im dało ograniczenie wielkości zewnętrznego nośnika skoro grę możesz zgrać na wewnętrzny HDD, który możesz w PS3 wymienić np. na 500 Gb :)

Opublikowano

Welna: A co by im dało ograniczenie wielkości zewnętrznego nośnika skoro grę możesz zgrać na wewnętrzny HDD, który możesz w PS3 wymienić np. na 500 Gb :)

A mozna zgrac na wewnetrzny?

Wydaje mi sie ze na tych filmikach zawsze podlaczaja dyski pod USB

EDT: na kazdym filmiku podlaczony jest dysk zewnetrzny

Edytowane przez Welna

Opublikowano

jak ktos ma konsole w wersji TEST to juz moze sobie pobrac ten JB z neta, okolo 500kb to waży.

Opublikowano

PS. Strona domowa projektu ma się dobrze http://psjailbreak.com/

Nie wiem gdzie wam tam filmiki z YT kasują, wchodzę na konsolowisko i wszystkie filmiki z pierwszych testów działają.

Opublikowano

Dlaczego przez 4 lata nie udalo sie tego zrobic skoro to tylko programik na USB?

To nie tylko programik. Ten pendrive którego sprzedają to urządzenie które w dużym skrócie ze zwykłej konsoli robi devkit. Co to daje dla domowych programistów chyba nie muszę dodawać.

Opublikowano

Sony za nic się nei zabrało, ba, te pendrive'y zostały porozsyłane do różnych serwisów o PS3, wygląda na to że ten sposób jest jeszcze łatwiejszy niż flashowanie X'a.

Opublikowano

To nie tylko programik. Ten pendrive którego sprzedają to urządzenie które w dużym skrócie ze zwykłej konsoli robi devkit. Co to daje dla domowych programistów chyba nie muszę dodawać.

na jakims hiszpanskim forum znalezli post polaka z 2009 roku ktory opisywal dokladnie takie cos, ze to ludzie maja ale to bardzo eksluzywny towar ;)

ps. niektore serwisy po sprawdzeniu i potwierdzeniu niszcza te usb. Nie chca ryzykowac ;D

ps2. na koniec 2011 ps3 wyprzedzi wii a do 2013 dojdzie do 100mln :D

Opublikowano

No jak to rozesłali po świecie to teraz scena ostro zacznie działać i sposób na PS3 nie zginie. W przeciągu roku pewnie tak software dopracują, że to co teraz robi to będzie tylko ułamek możliwości.

Opublikowano

Tak jak przewidywałem, tyle że nie jest to kwestia miesięcy, a tygodni :)

Opublikowano

To chyba najlepiej pasuje do opisu sytuacji: "Shit just got real".

Opublikowano

Cóż zaczyna się złota era dla złodziei i innych kombinatorów. No chyba, że Sony coś z tym zrobi.

Mnie osobiście ta cała modyfikacja nic nie obchodzi bo i tak kupuję tylko oryginały na wszystkie platformy na jakich gram. Kiedyś jak byłem mały i z kasą było krucho to wiadomo jechało się na PC na piratach, ale też starałem się w miarę możliwości kupować gry jeśli tylko była możliwość.

Teraz jak zarabiam i stać mnie na te hobby to głupio bym się czuł okradając twórców wiedząc, że bez problemu stać mnie na dany tytuł. Wystarczy dobrze poszukać a zawsze znajdzie się poszukiwany tytuł w jakiejś dobrej cenie. Gier w dniu premiery nie kupuję bo i tak po jakimś czasie ich ceny szybko spadają. A MM/Empik nawet nie biorę pod uwagę bo mają ceny z kosmosu, wolę już poczekać ten tydzień na paczkę z Allegro czy też Zavii niż dawać zdzierać z siebie kasę w tych sklepach.

Co się tyczy oszczędzania lasera i grania w zrzucone gry na HDD to może i rzeczywiście jest jakieś grono osób tym zainteresowanych, ale i tak większości zależy głównie na tym by okradać twórców i grać w gierki na płytkach made by Verbatim.

Opublikowano

A jest gdzieś filmik że odpalają grę która wyszła tylko w pudełku? Bo narazie widziałem ze niby spiracili Ratcheta Tools of Destruction i inFamous które pojawiły się na PSN. Może tu jest jakiś haczyk...

Opublikowano

A jest gdzieś filmik że odpalają grę która wyszła tylko w pudełku? Bo narazie widziałem ze niby spiracili Ratcheta Tools of Destruction i inFamous które pojawiły się na PSN. Może tu jest jakiś haczyk...

odpalili NFS

Edytowane przez Welna

Opublikowano

odpalili NFS

Wiem, wiem. Przed chwilką trafiłem na ten filmik. Więc to chyba jednak prawda. Ale aż trochę nie chce mi sie wierzyc że w tak prosty sposób spriacili. Poza tym dochodzą kolejne koszty przeróbki. Np. nagrywarka BD, ten cały pendrive. Nie wielu podejrzewam pozwoli sobie na ściąganiu kilkunasty gb. u mnie np. Ściągnięcie całej gry na PS3 zajmowało by około tydzień.

Opublikowano

od premiery w PL Xa prawie wszystkie gry od MS są w PL

''gwiazdy'' w PL wersjach gier na ps3 to żeś za(pipi)ał, to nie ma znaczenia kto podkłada głos ale żeby ten głos pasowały do postaci

Jeszcze raz. Wersje PL na PS3 są dubbingowane, lepiej promowane. Właśnie przez to, że się sprzedają. Wersje PL na 360 mają napisy i są słabiej promowane, ale tańsze. Dodatkowo taka obsuwa Live także została podyktowana piractwem. Myślę, że jeśli nie zostałby złamany sytuacja wyglądałaby inaczej.

Źle to wcześniej napisałem, teraz mam nadzieję, że jest jasne. Peace.

Zreszta - przez ostatnie pare stron byla gadka, ze najwieksze hity PS3 to gry glownie singla :teehee: Chocby na 5 najblizszych pirat okradnie równowartość 1000 zl, nie mowiac o przyszlym roku...

.

wersje na x360 też mają dub nie wszystkie ale mają w tym roku np: me2, crack2, bc2 który na ps3 jest eng.

Pomyśl też czasem że płyta dvd to nie br, nie chciałbym dostać girsów/alana z pl dub bez wyboru eng, napisy w 100% wystarczają, dla mnie dub pl jest dobry w grach dla dzieci jak viva pinata, ratchet czy eye pet.

obsuwa live że przez piraty to ściema była i dotyczyła kilku krajów.

Tak jasne gry na ps3 w PL lepiej się sprzedają, tutaj nie ma wątpliwości.

Z tą sprzedażą ps3 pojechaliście, 30mln ? :teehee: piractwo na x360 według wyliczeń to jakieś 5%. Na forach widać ile posiadaczy ps3 jest zainteresowanych tym JB, grubo. prawda wyszła na jaw ;]

@schab - nie koniecznie, na ryneczkach będzie interes i wgrywanie gier za 10zł na dysk do ps3, lub pożyczanie/zrzucanie się na gry z kumplami

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

odpalili NFS

Wiem, wiem. Przed chwilką trafiłem na ten filmik. Więc to chyba jednak prawda. Ale aż trochę nie chce mi sie wierzyc że w tak prosty sposób spriacili. Poza tym dochodzą kolejne koszty przeróbki. Np. nagrywarka BD, ten cały pendrive. Nie wielu podejrzewam pozwoli sobie na ściąganiu kilkunasty gb. u mnie np. Ściągnięcie całej gry na PS3 zajmowało by około tydzień.

Po co Ci nagrywarka? Dostajesz gre na 1 dzien kopiujesz na dysk i wio.

A jak bedzie mozna z netu to nie jest to problem 921446936.png

EDIT: BIGDADDY - zainteresowanie nie jest rowne stosowaniu. Sam bardzo sie tym interesuje ale nie dlatego ze chce to przerobic a raczej patrze na to z drugiej storny barykady (sprzedajacy)

Edytowane przez Welna

Opublikowano

schab0795: Jaka nagrywarka, o czym Ty mówisz :P Gry są odpalane z HDD, a tu masz możliwe sposoby uzyskania gier:

- Pożyczasz od kogoś grę i zgrywasz poprzez PS3 na HDD,

- Kupujesz grę, zgrywasz poprzez PS3 na HDD i odsprzedajesz grę,

- Ściągasz pliki z netu - dzisiaj to żaden problem przy łączach 25Mb i więcej,

- Dostajesz pliki od jakiegoś znajomego, który ma za(pipi)iście mocarne łącze (ludzie tak robili z grami i filmami więc dalej mogą to robić)

Opublikowano

Teraz widać kogo interesuje okradanie Sony. Oj nieładnie.

Opublikowano

schab0795: Jaka nagrywarka, o czym Ty mówisz tongue.gif Gry są odpalane z HDD, a tu masz możliwe sposoby uzyskania gier:

- Pożyczasz od kogoś grę i zgrywasz poprzez PS3 na HDD,

- Kupujesz grę, zgrywasz poprzez PS3 na HDD i odsprzedajesz grę,

- Ściągasz pliki z netu - dzisiaj to żaden problem przy łączach 25Mb i więcej,

- Dostajesz pliki od jakiegoś znajomego, który ma za(pipi)iście mocarne łącze (ludzie tak robili z grami i filmami więc dalej mogą to robić)

Chyba trochę mi się poje.bało. Myślałem że trzeba z kompa wrzucić obraz gry na tego pendrivea. W takim razie ten wynalazek jeszcze bardziej ułatwia sprawe.

E: Ogólnie dla mnie jedyny sensowny sposób to kupienie drugiej PS3. Napewno nie zrezygnuję z multiplayer'a i innych dóbr na rzecz piracenia. Mimo to nawet kupno drugiej PS3 nie rozwiąże problemu. Nie wierzę że Sony nie wprowadzi jakis nowości. Płatne PSN i inne rewelacje.

Edytowane przez schab0795

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.