Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Infamous 2 zarządzi rozpierduchą i zajebistymi efektami :)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 187,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Infamous 2 w temacie sandboxów spokojnie ma szansę zarządzić, chociaż to co prawda inne gry. W każdym razie oprawą to już teraz zjada GTA.

Świetnie, że przynajmniej osiąga poziom 2,5 letniej gry ;)

RDR też wypada słabiej. :]

Opublikowano

nie takie do odstrzału.

najwazniejsze info dotyczyc bedzie ceny, bo wsparcie bedzie zapewnione. jesli nie od wydawców to od sceny, która prawdopodobnie zrobi przesiadke z GP2X i ipodobnych zabawek na to cos.

tam jest linux,a wiec konsolka daje spore pole do popisów dla domorosłych programistów.

Opublikowano

Temat od jakiegoś czasu leży więc napiszę o porównaniu kilku ostatnich multiplatform ;)

Enslaved - wygląda identycznie na obu platformach ale chodzi lepiej na X360

Dead Rising 2 - wygląda prawie tak samo, na PS3 niższa rozdzielczość (1024x576) i trochę gorszy framerate.

Castlevania: LoS - wygląda identycznie na obu platformach ale chodzi lepiej na PS3.

F1 2010 - wygląda praktycznie identycznie (drobne różnice wynikajace z zastosowania różnych technik AA) i chodzi lepiej na PS3.

Informacje z porównań Eurogamer'a oraz z B3D ;)

To tak odnośnie tematu lepszych multiplatform na X360. Jak widać coraz rzadziej jest to tak oczywiste ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

dobrze, ze zaczyna to dotyczyc crapów...

Opublikowano

Co do Enslaved to grałem w demo na PS3, a pełną ogywam na X360. Jestem na 100 % przekonany, że gra wygląda lepiej na klocku, nie tylko dużo lepszy frametr. Enslaved chodzi na UE3 , więc jestem na 100 % pewnien, że na klocka są ciut lepsze tekstury i dużo mniejszy aliasing.

Opublikowano

haha - dokladnie.

Z gier ktore gram - FIFA 11, nie dosc, ze wyglada ostrzej na Xie, to ma skalowanie do 1080p, na PS3 oczywiscie tego nie zrobili... :thumbsup:

Opublikowano

Temat od jakiegoś czasu leży więc napiszę o porównaniu kilku ostatnich multiplatform ;)

Enslaved - wygląda identycznie na obu platformach ale chodzi lepiej na X360

Dead Rising 2 - wygląda prawie tak samo, na PS3 niższa rozdzielczość (1024x576) i trochę gorszy framerate.

Castlevania: LoS - wygląda identycznie na obu platformach ale chodzi lepiej na PS3.

F1 2010 - wygląda praktycznie identycznie (drobne różnice wynikajace z zastosowania różnych technik AA) i chodzi lepiej na PS3.

Informacje z porównań Eurogamer'a oraz z B3D ;)

To tak odnośnie tematu lepszych multiplatform na X360. Jak widać coraz rzadziej jest to tak oczywiste ;)

W jakim sensie ? Lepszy framerate ? Jeśli tak to jaki jest średni ? Czy mniejszy screen tearing ? Jeśli tak to o ile procent ? Krótsze loadingi ? Jeśli tak to jaka jest średnia ?

Szkoda, że lens of truth tak późno wypuszcza swoje porównania.

Opublikowano

Poczekaj, kupię X360 i wyposażę się w odpowiedni sprzęt do robienia pomiarów. Wtedy podam ci wszystko z dokładnością do 1/100 sekundy :)

Tyle co wiem i pamiętam to lepszy framerate i (w przypadku przynajmniej jednej z tych gier, nie pamiętam której) brak tearingu na PS3.

Mnie dziwi trochę ta Castlevania bo oa chodzi też na UE3 a mimo to sprawuje się lepiej właśnie na PS3...

e: Czemu wątpliwościom poddajesz tylko to, że coś na PS3 może chodzić lepej? Jakbym napisał na odwrót to pewnie wszystko by było ok? :)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

A gdzie podałem w wątpliwość ??????

Ciekaw jestem na czym polega różnica bo w przypadku większości multiplatform wypada lepiej X360. Dlatego ciekaw jestem w jakim aspekcie w tych grach wypada lepiej PS3.

Nie dorabiaj sobie tego czego nie napisałem ok ?

Opublikowano

Nie odkręcaj kota ogonem bo wszyscy dobrze wiemy, czemu pogrubiłeś tylko część na korzyść PS3.

Doczytałem na temat F1, że na PS3 jest lepszy framerate (różnica nie jest straszna.. ot na X360 animacja spada co jakiś czas a na PS3 trzyma stałe 30fps) i nie ma tearingu a na X360 czasami potrafi być dosyć spory.

Opublikowano

Nic nie odkręcam. Przeczytaj jeszcze raz poprzedniego posta i nie pieprz głupot. Nie jest tajemnicą, że gry multiplatformowe wypadają generalnie lepiej na X360 dlatego jak coś okazuje się lepsze na PS3 to szczególnie mnie interesuje pod jakimi względami bo jeśli różnice są znaczne, a nie marginalne to zamiast grę zakupić na X360 będzie trzeba to zrobić na PS3.

Może tłumacza potrzebujesz ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ciekawy jestem jak bardzo jeszcze się napniesz :turned:

To, że zazwyczaj multiplatformy na X'a wypadają lepiej wie chyba każdy. Sam napisałem, że szczególnie dziwi mnie sytuacja z Castlevania, która chodzi na UE3.

Dobrze wiesz, ze twój post był pretensjonalny. Jakby to napisał np. Magik czy Michał102 (również posiadacze X360) to bym nic nie mówił, bo wiem że oni nie faworyzują tak X'a.

W jakim sensie ? Lepszy framerate ? Jeśli tak to jaki jest średni ? Czy mniejszy screen tearing ? Jeśli tak to o ile procent ? Krótsze loadingi ? Jeśli tak to jaka jest średnia ?

[...]

Ale ok... możesz się tego wypierać i twierdzić, że to była czysta ciekawość :whistling:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Emet bo Ty akurat "wiesz" czy faworyzuję X360 czy nie, heh. Jakoś multiplatformy na PS3 też mam, dziwne nie ?

Opublikowano

Akurat ja i wszsycy inni wiedzą, że faworyzujesz X360. To chyba oczywiste? Ja nie ukrywam tego, że wolę jednak Sony. Nie piszę też, ze jesteś fanboyem bo na tym forum takim masowym xbotem jest przede wszystkim bigd... :)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

haha - dokladnie.

Z gier ktore gram - FIFA 11, nie dosc, ze wyglada ostrzej na Xie, to ma skalowanie do 1080p, na PS3 oczywiscie tego nie zrobili... :thumbsup:

mam rozumieć że na dużym TV z fullhd FIFA 11 wygląda sporo lepiej od 10?

Opublikowano

Co do Castlevani to też sprawdzę osobiście, bo demko n PS3 a calaka będę miał prawdopodobnie na X360, jednak z całym obiektywizmem nie wierzę , że UE3 może lepiej wyglądać / chodzić na PS3.

Opublikowano

haha - dokladnie.

mam rozumieć że na dużym TV z fullhd FIFA 11 wygląda sporo lepiej od 10?

Sama FIFA wyglada o wiele lepiej niz 10tka (lekko podrasowane WC). To nie jest FULL HD, ale przynajmniej jest skalowana do 1080p, wiec na duzym TV nawet z najbardziej oddalonej kamery obraz jest zyleta. Nie jest to jakas MEGA MEGA roznica, ale od razu zauwazalna nawet dla laika! :thumbsup: Na PS3 za to paleta kolorow jest cieplejsza, ale to akurat mniej mi sie podoba, moze przez te lekkie rozmazanie na moich 46 calach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Hmmm, to Sony nie umie sprzedawac swoich produktow.

Opublikowano

Dokladnie, MS celuje w plebs.

Opublikowano

(pipi)icie, przecież to jest tru HC.

xbox360live550x275.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.