Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Hardkor nie hardkor ale przynajmniej tacy ludzie jak grigori i Ficus, dr.czekolada potrafią dyskutować, przedstawiają konkretne argumenty i mają pewien dystans do konsoli z którą sympatyzują. Reszta jak YETI i pleju to ludzie z klapkami na oczach. Dobrze, że jeszcze don pedro tu nie spotkałem bo tego kolesia wręcz czytać nie mogę.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Kolejny ignornat, ręce opadają. Weź idź stąd i się tutaj nie odzywaj bo jesteś naiwnym laikiem z klapkami na oczach.

Nie mam pojęcia o co ci chodzi, uważam że gra ma ostrzejszy obraz + jest płynniejsza i to widać, mogę jeszcze dorzucić lepszy antyaliasing w GT5p, ale wiem nie mogę mieć racji bo mam helgasta w avatarze i jestem fanbojem sony <_<

Opublikowano
bo mam helgasta w avatarze i jestem fanbojem sony <_<

No niestety jesteś i to nie ulega wątpliwości. GT5P nie działa natywnie w 1080p i 60 klatkach na sekundę. To tyle odnośnie bredni które wypisałeś przed chwilą.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano
Hardkor nie hardkor ale przynajmniej tacy ludzie jak grigori i Ficus, dr.czekolada potrafią dyskutować, przedstawiają konkretne argumenty i mają pewien dystans do konsoli z którą sympatyzują. Reszta jak YETI i pleju to ludzie z klapkami na oczach. Dobrze, że jeszcze don pedro tu nie spotkałem bo tego kolesia wręcz czytać nie mogę.

Don pedro odkąd Mu niezawodne PS3 padło trochę przystopował (chyba ;) )

Chłopaki, co tu porównujecie jakieś pół-demo z grą, której jeszcze nie ma. Będą obie gry na rynku to się porówna.

pleju: 1080p i 60 FPS to są tak rzadkie zjawiska (jedno mniej drugie bardziej, a oba razem to chyba ewenement), że zanim napiszesz, że jakaś gra chodzi z takimi ustawieniami to bym na Twoim miejscu 10 razy to sprawdził w różnych źródłach.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
No niestety jesteś i to nie ulega wątpliwości. GT5P nie działa natywnie w 1080p i 60 klatkach na sekundę. To tyle odnośnie bredni które wypisałeś przed chwilą.

Sam pytałeś co jest ładniejsze to ci odpisałem, a za to mnie pojechałeś <_< Wiem że GT5p ma 1200x1080(pełne 1080p jest w garażu) i to troszkę więcej niż w Forzie3 + płynne 60fps w tej chwili Forza3 tyle nie wyciąga(grałem w jakąś betę) <_< Wiem jak zarzucę fotkami z Foto Mode + jakieś skompresowane filmiki to mi uwierzysz :closedeyes: A z resztą mam to gdzieś i tak uważam że najlepszą grą wyścigową tego roku będzie Shift choć jest najbrzydszy ^_^

Opublikowano

No to nie wiem. Lucek grał i pisał, ze gra płynnie działa w 60 klatkach a oceniał tak samo na oko jak oceniałeś ty. Pewnie macie różne "spojrzenie" zależne od punktu siedzenia.

Opublikowano

Akurat Lucek chyba napisał, że demo z E3 jedzie w 30FPS :P

Tak na marginesie, Forza 3 została już skończona, wczoraj chyba poszło info, że gra poszła do certyfikacji czy coś w tym stylu.

Opublikowano

To, ze jest niby najbrzydszy (Shift) automatycznie oznacza, ze nie moze byc najlepszym racerem roku? LOL.

Opublikowano
1200x1080

Jaki to format obrazu, bo nie czaje? Nawet nie 4:3 a przeciez gra wyswietla sie szeroko.

Opublikowano
Akurat Lucek chyba napisał, że demo z E3 jedzie w 30FPS :P

No ja pisalem ze w pelnej wersji ma byc 1080p i 60fps. To demko ma 720p i 30 klatek - sprawdzane w debugowym menu.

Opublikowano

Jezeli chodzi o porownanie tych samochodowek, tez bym sie wstrzymal z opiniami - przeskok miedzy GT5P a GT5 na pewno bedzie (nie ma mowy o kosmosach, ale w porownaniu do GT4P - GT4 zobaczymy cos wiecej, jestem tego przekonany po ostatnich skriniolcach autek).

Raczej skonczy sie na tym ze jeden tytul bedzie miec lepsze AA, moze trasy ?, a ten drugi auta i laski (XD), wyjdzie na to ze obie gry beda warte obadania (chociaz do Pholyphony szacunek od dawna stracilem), ale i tak to nie bedzie przeszkadzalo mistrzom pitolenia.

Panowie, naprawde chodzmy na piwo czy cos i podyskutujemy przy nim ;).

To, ze jest niby najbrzydszy (Shift) automatycznie oznacza, ze nie moze byc najlepszym racerem roku? LOL.

A zauwaz czy jest to temat fanow wyscigowek ? :P.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano
tak, dostalem 4 xboxy i audi r8 na wlasnosc za to ^_^

Dostales 2 i teraz je sprzedajesz (patrz Pchli)

Czeko - zonka nim jezdzi :)

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Jest z forzy jakis trailer/gamepley pokazujacy inna trase niz ta w gorach?

Opublikowano
No to nie wiem. Lucek grał i pisał, ze gra płynnie działa w 60 klatkach a oceniał tak samo na oko jak oceniałeś ty. Pewnie macie różne "spojrzenie" zależne od punktu siedzenia.

Ja grałem raczej w inną wersję niż Lucek.

Największe wrażenie zrobił na mnie właśnie Shift, genialnie oddany widok zza kierownicy kosi wszystko co było do tej pory na rynku :D No i świetny model jazdy. A poza tym GT5, Forza3 i Dirt2 raczej nic nowego nie oferują oprócz trochę podciągniętej grafiki.

Edytowane przez pleju

Opublikowano
Lol. a co z audi ??

audi juz sprzedalem ;) oj temat w pchlim byl zeby nadac troche wiecej dramatyzmu :P

Opublikowano
Nieprawda - w Dirt2 poprawili model jazdy - teraz jest taki jaki trzeba.

A GT to chyba na zawsze pozostanie z tym hujowym drewnaniym modelem jazdy <_<.

Wiem że poprawili model jazdy, ale nie ma jakiegoś skoku jakości ;)

Opublikowano

Wlasnie skok jakosci jest - Sterowanie jak trzeba, grafika dopieszczona - ma swoje bugi fakt (jak kazda gra lol), ale nareszcie widac ze gracze powiedzieli Mistrzom kotow jak sie to robi na blocie ... Generalnie wiem co masz na mysli, ale na taki "skok" to poczekamy dopiero przy Grind 2 (o ile czegos tam nie s(pipi)a ;)).

Dobra dajcie jakas wrzawe, bo po dupnym firmware na PS3 musze sie rozprostowac :P.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Na DSa zostanie wydany sequel jednej z najlepszych gier na PS2 i Wii czyli Okami. Okamiden zostanie wypuszczony w 2010 roku i jest kolejnym, supermocnym argumentem przemawiającym za handheldem Nintendo. Oczywiście argumentem dla core graczy, bo sprzeda się zapewne w jakiejś śmiesznej ilości

Opublikowano

Pfii, DS w temacie handheldów jest bez konkurencyjną platformą, takie PSP z trzema pół exami nie dorasta mu do pięt. Sam mam PSP i wiem, że to jedna z gorszych konsol (w temacie gier), czekam tylko na GT PSP (pewnie nic dobrego) i LBP PSP, tu może być pozytywnie. Na Dsa będzie jeszcze SCRIBBLENUTS - to jest dopiero gra mega wypas.

Opublikowano

psp jest genialne tylko pod warunkiem,że się go ma przerobionego i nie miało się nigdy psx :D Wtedy biblioteka gier urasta o MGS,FFVII,FFVIII,FFIX,Chrono Cross,Oddworld,Residenty itp. Jeśli się wcześniej w te tytuły nie grało to po prostu psp nie ma wtedy konkurencji.

Same tytuły pisane tylko pod PSP są mega średnie,a hiciorów jest tam naprawdę mało(FFVII,Dexter,GoW,Locoroco,Papaton itp).

Zresztą ja nigdy do końca nie rozumiałem rynku konsol przenośnych-może jeśli kiedyś będę miał doczynienia z pracą wymagającą podróży służbowych i przebywania długo poza domem to zmienię zdanie.Nie wyobrażam sobie mając dużą konsolę bym garbił się nad ekranikiem małej konsoli.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Marudzicie na PSP, wystarczy ściągnąć z PSS Dissidię i długie miesiące ostrego szarpania mamy zapewnione.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.