Opublikowano 14 czerwca 200816 l Trochę mnie zdziwiło że nie ma tematu o tym zespole. Nightwish âďż˝â fińska grupa muzyczna założona w 1996. Ich muzyka składa się z połączenia ostrych gitarowych riffów, wyraźnego dźwięku klawiszy oraz kobiecego głosu Tarji Turunen (pierwsze 5 płyt) a następnie Anette Olzon. Muzykę graną przez zespół definiuje się jako połączenie metalu symfonicznego, power metalu oraz opery (opera metalu). Grupę ce(pipi)ą poetyckie teksty utworów nawiązujące m.in. do świata astralnego i fantasy, w większości napisane przez instrumentalistę zespołu - Tuomasa Holopainena. Osobiście zawsze lubiłem ten zespół, szczególnie płyty Once i Wishmaster, oraz takie utwory jak przeróbka "Phantom of the Opera" i "Over The Hills and Far Away". Nowy album Dark Passion Play też daje radę. Do końca nie wiadomo szczegółów odejścia Tarji od zespołu - muzycy podają, że zrobiła się arogancka i wyrzucili ją, ona zaś, że sama odeszła, bo chciała zrobić karierę solową i zespół ten hamował jej rozwój. W każdym razie głos Anette też fajny, może nie tak jak operowy głos Tarji, ale również brzmi pięknie i pasuje do ich muzyki. Tarja Turunen - po odejściu od zespołu nagrała w zeszlym roku plytę "I Walk Alone" - tytułowa piosenka to jeden z moich ulubionych utworów, po prostu uwielbiam jej głos, a w tym kawałku pokazała co potrafi. W tym roku wydała singla pt. "Die Alive" - również klasa. Edytowane 14 czerwca 200816 l przez Fab3r
Opublikowano 14 czerwca 200816 l nie ma tematu o tej "kapeli" bo mało kto z udzielajacych sie tutaj ludzi uważa ich za "kapelę" i predzej wpisałoby ich do tematu "wstyd sie przyznać" niż założyło oddzielny topic xD no, i w sumie to tyle z mojej strony na ich temat
Opublikowano 14 czerwca 200816 l Widzialem ich 3 lata temu w Chorzowie. Oczywiscie przypadkowo, bo to kompletnie nie moja muza. Jedyne, co z tego koncertu pamietam, to rozwydrzone, piszczace, nastoletnie fanki i gosciowe odziana w czerwona suknie, ktora falszowala tak, ze ledwo to znosilem ;/ uraz do konca zycia
Opublikowano 14 czerwca 200816 l jedyna osoba ktora tego słucha poza Feberem jest Karol, choc on gustuje chyba bardziej w mieczach i smokach, ale na pewno jak co to do niego pisac. Bo to zamierzam zamknac ;]
Opublikowano 14 czerwca 200816 l Autor cóż, niektórzy dostrzegają jeszcze Vocal i dźwięki irlandzkie, poza tradycyjnym darciem ryja i machaniem ku.tasami w lesie, grając na elektryku...
Opublikowano 14 czerwca 200816 l cóż, niektórzy dostrzegają jeszcze Vocal i dźwięki irlandzkie, poza tradycyjnym darciem ryja i machaniem ku.tasami w lesie, grając na elektryku... Gdzie w Nightwishu są dżwięki Irlandzkie ? Nic do nich w sumie nie mam. Jest to jednak zbyt komercyjny (jak dla mnie) zespół, za bardzo kojarzy mi się też z emo :g IMO jedyna słuszna kapela z damskim wokalem, to Lacuna Coil. No, i ewentualnie Arch Enemy Edytowane 14 czerwca 200816 l przez zaton666
Opublikowano 14 czerwca 200816 l Nightwish zawsze byl tandetny, ale po zmianie wokalistki siegneli dna. Teraz graja radosne, skoczne przeboje na imprezke. Wokalistka jest beznadziejna, tak na poziomie Mandaryny. No, ale poprzednia tez byla tragiczna z tym swoim operowym pianiem. Niestety najtłisz smierdzi kupa.
Opublikowano 14 czerwca 200816 l Autor czekam na post "podobny do fabera" -_- sluchaliscie w ogóle płyty solowej T.T? Edytowane 14 czerwca 200816 l przez Fab3r
Opublikowano 14 czerwca 200816 l kiedyś miałem beke bo do monumentalnych gitatowch riffów i krzyków norweskiego rycerza z rozdwojoną kosią bródką jęczała laska co urwała się z opery, teraz mam beke z przeciętnego kindermetalowego zespoliku z przechu.jowym wokalem. jakby tego było mało ten typ wygląda jak fabeer. kiedyś było zdecydowanie śmieszniej. Edytowane 14 czerwca 200816 l przez tk
Opublikowano 15 czerwca 200816 l Mysle, ze dobrym zalozeniem byloby napisanie z gory, ze zespoly heavy/power metalowe i emo nie maja tu miejsca. Chce rozszerzyc undera, ale nie do tego stopnia, by stracil swoj klimat i zakorzenienie wokol pewnych gatunkow. Konsekwencja, że japie.rdole... ;] Nie, nie chcę wyjść na jakiegoś je.banego nonkonformistę, acz undera zaczyna smyrać syndrom Władza, kobiety, pieniądze - każdy pisze co mu się żywnie podoba... Może to dobrze, nie wiem. Nawet Fab3r się tu udziela. Ku.rwa, co nowszy temat, założony przez nowego gimbusa, bez mała zaopatruje w bekę, ale ileż można? Brakuje tematu o Linkin Park, najlepiej z wyperswadowanym Zdziwiło mnie, że nie ma jeszcze tematu o tym wspaniałym zespole. Wrrr...
Opublikowano 15 czerwca 200816 l to jest subforum traktujące o muzyce "rockowej", więc różne takie zespoły dla gimnazjalistów będą się pojawiać, od czegoś lepszego są pozostałe subfora
Opublikowano 15 czerwca 200816 l tymsamym proponuje wyj.ebac forum "rock", i tak nic ciekawego sie tu nie pojawi. Rock umarl razem z Faith No More :nerd:
Opublikowano 15 czerwca 200816 l Zdziwiło mnie trochę, że nie pojawił się dotychczas temat o tym wspaniałym zespole. Włoski kwintet każdą płytą zabiera słuchacza w epicką podróż do fantastycznej krainy Algalord, gdzie od zarania dziejów dobro bezustannie zmaga się ze złem. Raz po raz kontemplując ich twórczość, wyobrażam sobie jak wielce dzielnie staję w szranki ze sławetnym smokiem, przy pomocy magicznego miecza Emeralda zwalczam bestię i przywracam królestwu splendor i chwałę. Też tak macie? Polecam wszystkim. Każdy krążek to zapierająca dech w piersiach przygoda. Dajcie się zawładnąć mocy smoczego ognia! http://pl.youtube.com/watch?v=WRQ6thP8D0w
Opublikowano 15 czerwca 200816 l Miał być koniec durnych tematów. Ale widze po opisie że Rojal na poważnie lubi power metal.
Opublikowano 15 czerwca 200816 l opis Royala mnie rozj.ebał, klip tylko poprawił pracowałem kiedyś w knajpie gdzie typ od muzyki lubił czasami zapuścić Rhapsody, czy innego DragonForce'a - och.ujeć można było to jest obiektywnie gó.wniane, jak ktoś się nie zgadza, to ma ostry bałagan pod kaskiem
Opublikowano 15 czerwca 200816 l jak w tym je.banym lesie sie rozstawili ze sprzetem, pewnie wiewiorka im pod,pier,dolila kable xDDDD Edytowane 15 czerwca 200816 l przez _Milan_
Opublikowano 15 czerwca 200816 l Taa.. Dobra, uznajcie mnie za poj.eba, ale lubię takie kapele Ot, kwestia gustu, c'nie ?