June 26, 200817 yr ja przepadam za tymi owocami zwlaszcza nadziewanymi ostra papryka, czy w salatkach. a wy? czy lubicie jesc, jakie sa wasze ulubiomne i potrawy z nimi.
June 26, 200817 yr nie wiem czemu ale nie trawie tego.. Pomimo ze jem praktycznie wszytsko.. Psują mi smak i jakies gorzkie czy cos
June 26, 200817 yr KOCHAM OLIWKI!!!1 Najlepsze danie z oliwkami: -2 części wódki -1 część martini -oliwki Oczywiście wszystko schłodzone . Edited June 26, 200817 yr by M4c
June 26, 200817 yr nie raz wpie.rdoliłem słoiczek zielonych oliwek z papryką do filmu jakiegos, i pewnie nie raz mi sie to jeszcze zdarzy
June 26, 200817 yr Oliwki to genialna rzecz. Moga byc bez papryki, wszystko jedno, byle byly. Najlepiej z feta (kure wsko slone), albo jakims pikantnym serem w formie korkow.
June 27, 200817 yr Oliwki zjadam słoikami. Wolę zielone, nadziane papryką. Do sałatki greckiej mieszam z czarnymi. na pizzy to tylko z kaparami i anchois.
June 27, 200817 yr uwielbiam je, kiedyś jak nie spróbowałem to nie ciagnęło mnie do nich, ale już po pierwszym razie mmm pizza bez oliwek nadziewanych papryką to nie pizza ;D
June 27, 200817 yr czarne do greckiej sałatki...mogę to jeść jako dodatek do każdego dania. Mam regularny support oliwek, sera i oleju od siostry z grecji, więc nie muszę się katować szitową fetą z polski.
June 27, 200817 yr Niezastapiony skladnik pizzy, salatek itd. Ba moge jesc same , albo z chlebem sloikami.
July 4, 200817 yr Osobiscie nie cierpie, jak trafie na to w pizzy to zawsze starannie wyjmuje i odkladam na bok. Nie moge zdzierzyc tego dziwnego posmaku po zjedzeniu
July 18, 200817 yr Masakra. Niczego tak nienawidzę w żarciu jak oliwek. Obojętne - czarne, zielone, czy fioletowo-akacjowe. Niesamowita ohyda.
August 11, 200817 yr Oliwki sa swietnym dodatkiem, niestety nie nadaja sie do kazego rodzaju kuchni. Sam osobiscie przepadam za czarnymi, duzymi( wlasciwie to maja one kolor.... rubinu ) z pestka, bardzo dobre sa rowniez zielona( ciekawostka jest, ze w jezyku niemieckim zielone oliwki maja calkiem osobna nazwe i nie zalicza sie ich wlasciwie do rodziny oliwek), oraz male czarne bez pestki ktore wogole mi nie smakuja. Najleprzym jednak patentem ever jest... oliwa z oliwek, najwyzsza jakosc wsrod oliw, swietna sprawa. Duże oliwki Liguryjskie- Riviera Italiana producent: Casa Rinaldi- Podobno najbardziej poszukiwane oliwki na swiecie, podobno rowniez oliwa z tych nalezy do najdrozszej na swiecie a producent robi wszystko wg regionalnej receptury
October 17, 200817 yr Zielone oliwki FTW ! uwielbiam, z serem feta w jakiejś zieleninie - mniam :] czarnych czy jaki to ma kolor nie lubie specjalnie.
October 17, 200817 yr Jak byłem mały nienawidziłem. Ostatnio starszy z Niemiec przywoził zielone z papryczką w środku... kur.wa, pokochałem. Ten słony smak przemieniający się w lekki ogień... mniam. Czarnych nie lubię za bardzo, ale zjeść mogę.
October 20, 200817 yr Kiedyś zjadłem zielone z papryką i spawałem więc do końca życia nie przekonam się jakie to dobre.