STRETCH 30 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 ja przepadam za tymi owocami zwlaszcza nadziewanymi ostra papryka, czy w salatkach. a wy? czy lubicie jesc, jakie sa wasze ulubiomne i potrawy z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza
bajej 28 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 nie wiem czemu ale nie trawie tego.. Pomimo ze jem praktycznie wszytsko.. Psują mi smak i jakies gorzkie czy cos Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) KOCHAM OLIWKI!!!1 Najlepsze danie z oliwkami: -2 części wódki -1 część martini -oliwki Oczywiście wszystko schłodzone . Edytowane 26 Czerwca 2008 przez M4c Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 tylko jako dodatek do pizzy. ewentualnie jako przekąska do vódki. : P Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 nie raz wpie.rdoliłem słoiczek zielonych oliwek z papryką do filmu jakiegos, i pewnie nie raz mi sie to jeszcze zdarzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Oliwki to genialna rzecz. Moga byc bez papryki, wszystko jedno, byle byly. Najlepiej z feta (kure wsko slone), albo jakims pikantnym serem w formie korkow. Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Oliwki zjadam słoikami. Wolę zielone, nadziane papryką. Do sałatki greckiej mieszam z czarnymi. na pizzy to tylko z kaparami i anchois. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 nie lubie, ale w salatce greckiej moge zjesc bo tam tylko pare ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 564 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 uwielbiam je, kiedyś jak nie spróbowałem to nie ciagnęło mnie do nich, ale już po pierwszym razie mmm pizza bez oliwek nadziewanych papryką to nie pizza ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Kania 66 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jakoś nie mogę się przekonać, nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 czarne do greckiej sałatki...mogę to jeść jako dodatek do każdego dania. Mam regularny support oliwek, sera i oleju od siostry z grecji, więc nie muszę się katować szitową fetą z polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Niezastapiony skladnik pizzy, salatek itd. Ba moge jesc same , albo z chlebem sloikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Czarne, ewentualnie purporowe. Najlepsze. Koniecznie świeżo kąpane w oliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kold 8 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Miazdzaca rzecz w bagietkach wypchanych masa skladnikow na modle wloska. Cytuj Odnośnik do komentarza
Desser 35 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Osobiscie nie cierpie, jak trafie na to w pizzy to zawsze starannie wyjmuje i odkladam na bok. Nie moge zdzierzyc tego dziwnego posmaku po zjedzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Masakra. Niczego tak nienawidzę w żarciu jak oliwek. Obojętne - czarne, zielone, czy fioletowo-akacjowe. Niesamowita ohyda. Cytuj Odnośnik do komentarza
STRETCH 30 Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ohyda. poza tym sa dobre, nie znasz sie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 522 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Oliwki sa swietnym dodatkiem, niestety nie nadaja sie do kazego rodzaju kuchni. Sam osobiscie przepadam za czarnymi, duzymi( wlasciwie to maja one kolor.... rubinu ) z pestka, bardzo dobre sa rowniez zielona( ciekawostka jest, ze w jezyku niemieckim zielone oliwki maja calkiem osobna nazwe i nie zalicza sie ich wlasciwie do rodziny oliwek), oraz male czarne bez pestki ktore wogole mi nie smakuja. Najleprzym jednak patentem ever jest... oliwa z oliwek, najwyzsza jakosc wsrod oliw, swietna sprawa. Duże oliwki Liguryjskie- Riviera Italiana producent: Casa Rinaldi- Podobno najbardziej poszukiwane oliwki na swiecie, podobno rowniez oliwa z tych nalezy do najdrozszej na swiecie a producent robi wszystko wg regionalnej receptury Cytuj Odnośnik do komentarza
peter.a 0 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ktoś by chciał troche prawdziwych oliwek? Cytuj Odnośnik do komentarza
kamil_kik 0 Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Paskudztwo, jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie smaków ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Zielone oliwki FTW ! uwielbiam, z serem feta w jakiejś zieleninie - mniam :] czarnych czy jaki to ma kolor nie lubie specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Zielone lubię zagryźć, a czarne są de best. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 012 Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jak byłem mały nienawidziłem. Ostatnio starszy z Niemiec przywoził zielone z papryczką w środku... kur.wa, pokochałem. Ten słony smak przemieniający się w lekki ogień... mniam. Czarnych nie lubię za bardzo, ale zjeść mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Kiedyś zjadłem zielone z papryką i spawałem więc do końca życia nie przekonam się jakie to dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.