Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ja przepadam za tymi owocami zwlaszcza nadziewanymi ostra papryka, czy w salatkach. a wy? czy lubicie jesc, jakie sa wasze ulubiomne i potrawy z nimi.

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie wiem czemu ale nie trawie tego.. Pomimo ze jem praktycznie wszytsko.. Psują mi smak i jakies gorzkie czy cos :/

Opublikowano

KOCHAM OLIWKI!!!1

Najlepsze danie z oliwkami:

-2 części wódki

-1 część martini

-oliwki :D

Oczywiście wszystko schłodzone ^^.

Edytowane przez M4c

Opublikowano

tylko jako dodatek do pizzy. ewentualnie jako przekąska do vódki. : P

Opublikowano

nie raz wpie.rdoliłem słoiczek zielonych oliwek z papryką do filmu jakiegos, i pewnie nie raz mi sie to jeszcze zdarzy

Opublikowano

Oliwki to genialna rzecz. Moga byc bez papryki, wszystko jedno, byle byly. Najlepiej z feta (kure wsko slone), albo jakims pikantnym serem w formie korkow.

Opublikowano

Oliwki zjadam słoikami. Wolę zielone, nadziane papryką. Do sałatki greckiej mieszam z czarnymi. na pizzy to tylko z kaparami i anchois.

Opublikowano

uwielbiam je, kiedyś jak nie spróbowałem to nie ciagnęło mnie do nich, ale już po pierwszym razie mmm pizza bez oliwek nadziewanych papryką to nie pizza ;D

Opublikowano

Jakoś nie mogę się przekonać, nie lubię.

Opublikowano

czarne do greckiej sałatki...mogę to jeść jako dodatek do każdego dania. Mam regularny support oliwek, sera i oleju od siostry z grecji, więc nie muszę się katować szitową fetą z polski.

Opublikowano

Niezastapiony skladnik pizzy, salatek itd. Ba moge jesc same , albo z chlebem sloikami.

Opublikowano

Czarne, ewentualnie purporowe. Najlepsze. Koniecznie świeżo kąpane w oliwie.

Opublikowano

Miazdzaca rzecz w bagietkach wypchanych masa skladnikow na modle wloska.

Opublikowano

Osobiscie nie cierpie, jak trafie na to w pizzy to zawsze starannie wyjmuje i odkladam na bok. Nie moge zdzierzyc tego dziwnego posmaku po zjedzeniu :mellow:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masakra. Niczego tak nienawidzę w żarciu jak oliwek. Obojętne - czarne, zielone, czy fioletowo-akacjowe. Niesamowita ohyda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oliwki sa swietnym dodatkiem, niestety nie nadaja sie do kazego rodzaju kuchni. Sam osobiscie przepadam za czarnymi, duzymi( wlasciwie to maja one kolor.... rubinu :)) z pestka, bardzo dobre sa rowniez zielona( ciekawostka jest, ze w jezyku niemieckim zielone oliwki maja calkiem osobna nazwe i nie zalicza sie ich wlasciwie do rodziny oliwek), oraz male czarne bez pestki ktore wogole mi nie smakuja. Najleprzym jednak patentem ever jest... oliwa z oliwek, najwyzsza jakosc wsrod oliw, swietna sprawa.

Duże oliwki Liguryjskie- Riviera Italiana producent: Casa Rinaldi- Podobno najbardziej poszukiwane oliwki na swiecie, podobno rowniez oliwa z tych nalezy do najdrozszej na swiecie a producent robi wszystko wg regionalnej receptury

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

210508yq4.th.jpg

Ktoś by chciał troche prawdziwych oliwek? :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Paskudztwo, jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie smaków ;/

Opublikowano

Zielone oliwki FTW !

uwielbiam, z serem feta w jakiejś zieleninie - mniam :]

czarnych czy jaki to ma kolor nie lubie specjalnie.

Opublikowano

Zielone lubię zagryźć, a czarne są de best.

Opublikowano

Jak byłem mały nienawidziłem.

Ostatnio starszy z Niemiec przywoził zielone z papryczką w środku... kur.wa, pokochałem. Ten słony smak przemieniający się w lekki ogień... mniam.

Czarnych nie lubię za bardzo, ale zjeść mogę.

Opublikowano

Kiedyś zjadłem zielone z papryką i spawałem więc do końca życia nie przekonam się jakie to dobre.