Opublikowano 26 czerwca 200816 l ja przepadam za tymi owocami zwlaszcza nadziewanymi ostra papryka, czy w salatkach. a wy? czy lubicie jesc, jakie sa wasze ulubiomne i potrawy z nimi.
Opublikowano 26 czerwca 200816 l nie wiem czemu ale nie trawie tego.. Pomimo ze jem praktycznie wszytsko.. Psują mi smak i jakies gorzkie czy cos
Opublikowano 26 czerwca 200816 l KOCHAM OLIWKI!!!1 Najlepsze danie z oliwkami: -2 części wódki -1 część martini -oliwki Oczywiście wszystko schłodzone . Edytowane 26 czerwca 200816 l przez M4c
Opublikowano 26 czerwca 200816 l tylko jako dodatek do pizzy. ewentualnie jako przekąska do vódki. : P
Opublikowano 26 czerwca 200816 l nie raz wpie.rdoliłem słoiczek zielonych oliwek z papryką do filmu jakiegos, i pewnie nie raz mi sie to jeszcze zdarzy
Opublikowano 26 czerwca 200816 l Oliwki to genialna rzecz. Moga byc bez papryki, wszystko jedno, byle byly. Najlepiej z feta (kure wsko slone), albo jakims pikantnym serem w formie korkow.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l Oliwki zjadam słoikami. Wolę zielone, nadziane papryką. Do sałatki greckiej mieszam z czarnymi. na pizzy to tylko z kaparami i anchois.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l nie lubie, ale w salatce greckiej moge zjesc bo tam tylko pare ich jest
Opublikowano 27 czerwca 200816 l uwielbiam je, kiedyś jak nie spróbowałem to nie ciagnęło mnie do nich, ale już po pierwszym razie mmm pizza bez oliwek nadziewanych papryką to nie pizza ;D
Opublikowano 27 czerwca 200816 l czarne do greckiej sałatki...mogę to jeść jako dodatek do każdego dania. Mam regularny support oliwek, sera i oleju od siostry z grecji, więc nie muszę się katować szitową fetą z polski.
Opublikowano 27 czerwca 200816 l Niezastapiony skladnik pizzy, salatek itd. Ba moge jesc same , albo z chlebem sloikami.
Opublikowano 1 lipca 200816 l Czarne, ewentualnie purporowe. Najlepsze. Koniecznie świeżo kąpane w oliwie.
Opublikowano 2 lipca 200816 l Miazdzaca rzecz w bagietkach wypchanych masa skladnikow na modle wloska.
Opublikowano 4 lipca 200816 l Osobiscie nie cierpie, jak trafie na to w pizzy to zawsze starannie wyjmuje i odkladam na bok. Nie moge zdzierzyc tego dziwnego posmaku po zjedzeniu
Opublikowano 18 lipca 200816 l Masakra. Niczego tak nienawidzę w żarciu jak oliwek. Obojętne - czarne, zielone, czy fioletowo-akacjowe. Niesamowita ohyda.
Opublikowano 11 sierpnia 200816 l Oliwki sa swietnym dodatkiem, niestety nie nadaja sie do kazego rodzaju kuchni. Sam osobiscie przepadam za czarnymi, duzymi( wlasciwie to maja one kolor.... rubinu ) z pestka, bardzo dobre sa rowniez zielona( ciekawostka jest, ze w jezyku niemieckim zielone oliwki maja calkiem osobna nazwe i nie zalicza sie ich wlasciwie do rodziny oliwek), oraz male czarne bez pestki ktore wogole mi nie smakuja. Najleprzym jednak patentem ever jest... oliwa z oliwek, najwyzsza jakosc wsrod oliw, swietna sprawa. Duże oliwki Liguryjskie- Riviera Italiana producent: Casa Rinaldi- Podobno najbardziej poszukiwane oliwki na swiecie, podobno rowniez oliwa z tych nalezy do najdrozszej na swiecie a producent robi wszystko wg regionalnej receptury
Opublikowano 16 października 200816 l Paskudztwo, jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie smaków ;/
Opublikowano 17 października 200816 l Zielone oliwki FTW ! uwielbiam, z serem feta w jakiejś zieleninie - mniam :] czarnych czy jaki to ma kolor nie lubie specjalnie.
Opublikowano 17 października 200816 l Jak byłem mały nienawidziłem. Ostatnio starszy z Niemiec przywoził zielone z papryczką w środku... kur.wa, pokochałem. Ten słony smak przemieniający się w lekki ogień... mniam. Czarnych nie lubię za bardzo, ale zjeść mogę.
Opublikowano 20 października 200816 l Kiedyś zjadłem zielone z papryką i spawałem więc do końca życia nie przekonam się jakie to dobre.