Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

ja przepadam za tymi owocami zwlaszcza nadziewanymi ostra papryka, czy w salatkach. a wy? czy lubicie jesc, jakie sa wasze ulubiomne i potrawy z nimi.

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie wiem czemu ale nie trawie tego.. Pomimo ze jem praktycznie wszytsko.. Psują mi smak i jakies gorzkie czy cos :/

Opublikowano

KOCHAM OLIWKI!!!1

Najlepsze danie z oliwkami:

-2 części wódki

-1 część martini

-oliwki :D

Oczywiście wszystko schłodzone ^^.

Edytowane przez M4c

Opublikowano

tylko jako dodatek do pizzy. ewentualnie jako przekąska do vódki. : P

Opublikowano

nie raz wpie.rdoliłem słoiczek zielonych oliwek z papryką do filmu jakiegos, i pewnie nie raz mi sie to jeszcze zdarzy

Opublikowano

Oliwki to genialna rzecz. Moga byc bez papryki, wszystko jedno, byle byly. Najlepiej z feta (kure wsko slone), albo jakims pikantnym serem w formie korkow.

Opublikowano

Oliwki zjadam słoikami. Wolę zielone, nadziane papryką. Do sałatki greckiej mieszam z czarnymi. na pizzy to tylko z kaparami i anchois.

Opublikowano

uwielbiam je, kiedyś jak nie spróbowałem to nie ciagnęło mnie do nich, ale już po pierwszym razie mmm pizza bez oliwek nadziewanych papryką to nie pizza ;D

Opublikowano

Jakoś nie mogę się przekonać, nie lubię.

Opublikowano

czarne do greckiej sałatki...mogę to jeść jako dodatek do każdego dania. Mam regularny support oliwek, sera i oleju od siostry z grecji, więc nie muszę się katować szitową fetą z polski.

Opublikowano

Niezastapiony skladnik pizzy, salatek itd. Ba moge jesc same , albo z chlebem sloikami.

Opublikowano

Czarne, ewentualnie purporowe. Najlepsze. Koniecznie świeżo kąpane w oliwie.

Opublikowano

Miazdzaca rzecz w bagietkach wypchanych masa skladnikow na modle wloska.

Opublikowano

Osobiscie nie cierpie, jak trafie na to w pizzy to zawsze starannie wyjmuje i odkladam na bok. Nie moge zdzierzyc tego dziwnego posmaku po zjedzeniu :mellow:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masakra. Niczego tak nienawidzę w żarciu jak oliwek. Obojętne - czarne, zielone, czy fioletowo-akacjowe. Niesamowita ohyda.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oliwki sa swietnym dodatkiem, niestety nie nadaja sie do kazego rodzaju kuchni. Sam osobiscie przepadam za czarnymi, duzymi( wlasciwie to maja one kolor.... rubinu :)) z pestka, bardzo dobre sa rowniez zielona( ciekawostka jest, ze w jezyku niemieckim zielone oliwki maja calkiem osobna nazwe i nie zalicza sie ich wlasciwie do rodziny oliwek), oraz male czarne bez pestki ktore wogole mi nie smakuja. Najleprzym jednak patentem ever jest... oliwa z oliwek, najwyzsza jakosc wsrod oliw, swietna sprawa.

Duże oliwki Liguryjskie- Riviera Italiana producent: Casa Rinaldi- Podobno najbardziej poszukiwane oliwki na swiecie, podobno rowniez oliwa z tych nalezy do najdrozszej na swiecie a producent robi wszystko wg regionalnej receptury

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

210508yq4.th.jpg

Ktoś by chciał troche prawdziwych oliwek? :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Paskudztwo, jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie smaków ;/

Opublikowano

Zielone oliwki FTW !

uwielbiam, z serem feta w jakiejś zieleninie - mniam :]

czarnych czy jaki to ma kolor nie lubie specjalnie.

Opublikowano

Zielone lubię zagryźć, a czarne są de best.

Opublikowano

Jak byłem mały nienawidziłem.

Ostatnio starszy z Niemiec przywoził zielone z papryczką w środku... kur.wa, pokochałem. Ten słony smak przemieniający się w lekki ogień... mniam.

Czarnych nie lubię za bardzo, ale zjeść mogę.

Opublikowano

Kiedyś zjadłem zielone z papryką i spawałem więc do końca życia nie przekonam się jakie to dobre.