Skocz do zawartości

Myslovitz

Featured Replies

Opublikowano

"Polskie Radiohead"? Mi się tam zawsze kojarzyło bardziej z Placebo, ale nigdy nie słuchałem za bardzo. No, to może warto trochę się w ich muzyke wsłuchać.

Tylko powiedzcie mi najpierw czy wokalista nie jest pedałem.

• Odpowiedzi 50
  • Wyświetleń 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wokalista Placebo jest jeszcze bardziej pedalsky niż wokalista Myslovitz ale chociaż robią muzykę o pare pięter lepszą, mają parę chwytających utworów i nie śpiewają samych slomotion romantycznych serenad jak Myslovitz,

ktoś zaproponował "Życie to surfing", to nie jest zły utwór, teledysk też pomysłowy,

nic nie jest całkowicie białe albo czarne

i chyba jednak nie Polskie Radiohead, też inne podejście do tematu u obydwu artystów.

Edytowane przez 7ahoosh

Opublikowano

Dla mnie Myslovitz jest gdzieś na równi z Placebo. Płytę "Happiness is Easy" można porównywać z albumami Placebo i nie sądzę, żeby była gorsza od któregokolwiek.

Jeden z kilku polskich zespołów (i chyba jedyny "popularny"), który mogę porównywać do zagranicznych sław bez żenady. Milan się nie zna.

Opublikowano

a ja ich nawet slucham! Mozna powiediec ze nawet lubie :potter: . Tak wiem nie mam gustu i sie nie znam :]

Opublikowano
Dla mnie Myslovitz jest gdzieś na równi z Placebo. Płytę "Happiness is Easy" można porównywać z albumami Placebo i nie sądzę, żeby była gorsza od któregokolwiek.

Jeden z kilku polskich zespołów (i chyba jedyny "popularny"), który mogę porównywać do zagranicznych sław bez żenady. Milan się nie zna.

nosisz takie buty:

vans-Slip-on-U-2m.jpg

wiec z pewnoscia trafia do Ciebie czuly glos rojka, nie ma co sie klocic. Gusta, tyle ;]

Opublikowano

Nie do końca łapię, co mają wspólnego buty z gustem muzycznym. Pierwsze skojarzenie mam z punk rockiem, ale przecież to jest muzycznie daleko od Myslovitz. Podejrzewam więc, że chodzi o coś z orientacją seksualną.

Opublikowano
  • Autor

To żeś teraz doyebał milan.

Z takimi argumentami to idź się schów.

Opublikowano

Trafił do mnie ten argument.

Opublikowano

Fakt, był dość dosadny lecz sądzę iż Milan jest nie tolerancyjny więc Ogqozo dobrze podejrzewał że chodzi o orientacje.

Opublikowano

Sprawiłem sobie "Skalary, mieczyki, neonki" i mi się podoba. Taka psychodela- naprawde spoko klimat jest, chociaż troche się dłuży. "Życie to surfing" mnie urzekło, a instrumentalnych improwizacji słucha się czasem niczym Mogwai.

No i samo wydanie tak eksperymentalnego i nie-pod-publike albumu wymaga od twórców pewnej odwagi, więc nie wiem czy nie czepiacie się Myslovitz tylko ze względu na to co słyszycie w radiu. Bo to kurcze chyba naprawdę porządny zespół jest.

Opublikowano

Mnie odrzuca pedalski wokal, i pseudo artystyczność tekstów (cokolwiek to znaczy).

PRZYNAJMNIEJ nie wkur'wiają mnie ja np. feel czy doda niech sobie lecą w radiu etc.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

przynajmniej ku rwa, przynajmniej

Opublikowano

myslovitz jest dla "natchnionych" nastolatek, które widzą w sobie dusze artystki.

wokalista to ciota i teksty mają conajmniej denne ( a mysla ze sa super artystami ).

typowe polskie scierwo

Opublikowano

Prawie ci uwierzyłem, ale twoja sygnatura cię zdradziła. "Wokalista to ciota", krytykuje gość, który słucha Smashing Pumpkins. Aha. To podpucha.

Opublikowano

Ej, ja też słucham Pumpkinów ale jestem hipokrytą...

Opublikowano

sciagnolem z ciekawosci 1 album, przesluchalem 6 piosenek i wiem ze juz do nich nie wroce. ( chodzi o smashing pumpkins ).

Opublikowano

Wiele tracisz, oj wiele...

Opublikowano

przecież "Gish" jeden z najlepszych albumów pampkiniastych, jeśli nie rockowych w ogóle... może newcomera głos Corgana odpycha??

co do Myslovitz - tylko skalary,mieczyki&neonki ,reszta ssie

Opublikowano

nie lubię, więc jak dla mnie mogą umrzeć

Opublikowano

Chyba Metallica, wariacie.

Opublikowano

Nie jestem fanem Myslovitz, ale lubię ich od czasu do czasu posłuchać, także ze względu na teksty. Kiedyś oglądałem pierwszą edycję Idola i Kuba Wojewódzki powiedział, że ceni sobie Myslovitz za to, że nie dał on sobie dorobić gęby i pozostał przy swoim stylu. W sumie miał rację - to jedna z niewielu jego wypowiedzi, z którymi się zgadzam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Myslovitz wznowili koncerty... po roku czy tam nawet po dwóch.

Lista koncertów na najbliższe 2 miesiące.

08-03-2009

WROCLAW

Wytwornia Filmow Fabularnych support: Pustki

07-03-2009

SOSNOWIEC

Art Cafe Muza

06-03-2009

LODZ

Dekompresja support: Pustki

28-02-2009

BIALYSTOK

Gwint

27-02-2009

ELK

Elckie Centrum Kultury

26-02-2009

WARSZAWA

Palladium 20.00 support: Pustki

25-02-2009

WARSZAWA

Palladium 20.00 support: Kid A

18-02-2009

POZNAN

Eskulap 19.00 www.rokart.pl support: Kumka Olik

24-01-2009

KRAKOW

Studio 20.00 www.klubstudio.pl support: Kid A

Opublikowano

o nie, bylem na juwenaliach 2 lata temu w krk i w zyciu nie widzialem tak beznadzijnego zespolu na zywo ;[