Opublikowano 14 maja 201311 l Ile one kosztują? Bo wiecie, że za cenę kilograma mąki możecie sobie zrobić samemu stertę, że cała rodzina tego nie przeje.
Opublikowano 15 maja 201311 l Ja kupuje takie pakowane po 6 sztuk to ok 4zl, ale nie chce mi sie bawic z tym i wole przeplacic.
Opublikowano 15 maja 201311 l Ja kilka razy kupowałem różnych firm i zawsze jakiś taki nieprzyjemny zapach się pojawiał, jakby smażenia na jakimś tłuszczu niskiej jakości. Ale co by nie mówić, taka tortilla z sosem czosnkowym, piersią z kurczaka i kilkoma warzywami to prosty i za(pipi)isty posiłek.
Opublikowano 15 maja 201311 l Potwierdzam. Sos czosnkowy oczywiście własnej roboty (jogurt plus majonez w stosunku 1:1 i czosnek, sól, pieprz) i do tego sałata pekińska, pomidor i czerwona cebula
Opublikowano 15 maja 201311 l No kurde... namowiliscie mnie na ta tortille z Biedry. Wzialem wielozbozowa, byly jeszcze jakis smakowe, typu pomidorowa. Zjadlem 1,5 placka z tym sosem majonezowo-czosnkowym i chyba za duzo jak na noc:/. Ale smakowalo, nic nie smierdzialo. Jedzac, ciagle mialem w glowie post krupka, ze mu smierdzi i co jakis czas obwachiwalem:)
Opublikowano 16 maja 201311 l Hehe to nieźle Ci na psychę wjechałem Generalnie to mi one walą tylko podczas podsmażania, potem jest ok. W sumie narobiłem sobie smaka na tortille z sosem czosnkowym, piersią, pomidorem, cebulą, sałatą i fetą...
Opublikowano 16 maja 201311 l Ja polecam przepis na Twistera z KFC na youtubie ma to typ "Kocham Gotować" + jak zrobić sos wychodzą zajebiste
Opublikowano 16 maja 201311 l Krupek, Tobie smierdzialy bo smazyles. Ja placki wrzucilem do piekarnika. pierwsza partia wyszla spoko, ale byly chyba ciut zimne. Drugi placek grzal sie w piekarniku, byl cieply, ale przez to kruchy i lamal sie:). Lepiej chyba w piekarniku, bez oleju, niz jeszcze dowalac tluszczem.
Opublikowano 16 maja 201311 l ja zawijam placka, owijam folią aluminiową i wrzucam do rozgrzanego piekarnika na 180stopni na jakieś 5 minut.
Opublikowano 16 maja 201311 l No ja na patelni bez tłuszczu podsmażam, minutę chyba, czy dwie. Muszę spróbować z folią i piekarnikiem. Fajnie mieć opiekacz jak do sandwiczów, tak jak w kebabach robią.
Opublikowano 16 maja 201311 l To nie w tym tkwi sekret, tylko w tym, żeby je na chwile po ściągnięciu z patelki przykryć talerzem. Wtedy miękną, a nie wysychają. Przynajmniej tak się robi domowe placki, żeby były miękkie.
Opublikowano 16 maja 201311 l A może znacie sposób jak zapobiec schnięciu tych placków po otworzeniu ? Kupiłem taki pack z 8 sztukami zjadłem 3 a następnego dnia były tak sztywne że zawijać się nie dało i się łamały
Opublikowano 16 maja 201311 l Zostawiam je w opakowaniu ktore mozna spiac klamerka i nic nie wysycha, a jak nie mam ochoty zjesc wszystkich w najblizszym terminie to zamrazalnik. Edytowane 16 maja 201311 l przez Guernica
Opublikowano 21 maja 201311 l Nie polecam rockera z kfc. Bułka była na tyle niesmaczna, a wręcz chu,jowa, że zepsuła smak całej kanapki. Pozostałe jej elementy również bez rewelacji. Za taką samą cenę lub podobną "kurczakburger" z maca zdecydowanie wygrywa. Edytowane 21 maja 201311 l przez Hide999
Opublikowano 21 maja 201311 l Generalnie nie jadam w KFC - jednak jak wprowadzaja cos nowego, to zawsze sproboje chociaz. Powiem tak - ten Rocker nie jest zly, tyle ze jest po prostu za drogi (wzielem double rockera - kosztowal 7 z kawalkiem, a wielkosciowo prezentowal sie naprawde slabo).
Opublikowano 21 maja 201311 l Wielkość-to swoją drogą. W przypadku maca i kfc to sprawa oczywista, że kanapki są małe. Również nie jadam w kfc, jeżeli już wybieram fast food to mc donald. Z tym, że kfc kiedyś było dużo lepsze...z menu zniknęło genialne qurrito.
Opublikowano 21 maja 201311 l w niedziele jadłem chikkera za 5.50 w zestawie z frytkami z makdonalda dobre bardzo, polecam. tylko małe i musiałbym z 5 zjeść aby się najeść.
Opublikowano 21 maja 201311 l chyba cie poje.bało ten caly chicker, czy jak sie to zwie, to mała bułka na kształt tej z longera i dwa malutkie plasterki kurczaka. do tego trochę sałaty i w miarę dobry sos. dla mnie to kompletne nieporozumienie i strata pieniędzy. lepiej wsunąć cziza standardowego. a ja dzis odwiedzilem subwaya, wzialem kanapke dnia - spicy italian z salata, ogorkiem, cebulka, pomidorem i papryczkami jalapeno. to ostatnie musialem usunac z bagietki, nie spodziewalem sie ,ze takie ostre to bedzie miodowa musztarda miażdży kubki smakowe <3