Skocz do zawartości

New Xbox Experience

Featured Replies

Opublikowano
Pewnie jakaś się pojawi.

PS. Nie ma mnie w domu, i nie mam dostępu do Live!, czy ktoś może napisać ile trwa pobieranie tej głównej aktualizacji (160 mb) ?

Na szybkim łączu, w trakcie startu NXE, czyli ok. 11.30, pobierał mi ok. 5 minut.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 65,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Hej,..   mam pytanie...wgrałem tego NXE i jest mega...chodzi mi o to że zgrywanie na dysk i granie teraz z 2-3 razy krótszymi loadingami bardzo mnie cieszy...stsestowałem Dead Space... i loading p

• Przepraszam że w ten sposób ale przeklejam posta w celu powtórzenia pytania:     Hej,..   mam pytanie...wgrałem tego NXE i jest mega...chodzi mi o to że zgrywanie na dysk i granie teraz z 2-3 r

• Nie nie... ja nie mam z tym problemów... Podoba mi się ten dash i jestem w stanie przeżyć oglądanie divx... jak chce sobie coś obejrzeć w tym formacie to i tak mam lapciaka do LCD podłączonego... Byłe

Opublikowano

Bez jaj . Jezeli mi przykładowo padnie konsola i już będzie po gwarancji a zdecyduje sobie kupic np. arcade i dysk hdd z starej tej padnietej konsoli przełozyc do nowej arcade to nie zaloguje sie na live,nie odzyskam konta itd itd ? Jezeli tak to po.(pipi)iło kogoś.

Edytowane przez z2djtkose

Opublikowano

Konto odzyskasz z netu.

Ciekawe co będzie z save'ami. Bo reszta w sumie mało istotna, mozna ściągnąć.

Opublikowano

Świetny jest ten nowy dash moim zdaniem :) Taka mala rada dla tych, co sie nie moga polapac w tych menusach - wcisnijcie na padzie symbol iksiaka, bedzie znacznie latwiej smigac ;)

Opublikowano

Takie pytanie, da rade to odinstalować? kolorowe toto no i miejsca na memorce zajmuje w ch.uj

Opublikowano

@ Juchy - jesli możesz wytłumacz to "bardziej po polsku" bo szczerze mówiąc nadal nie kumam. Ja osobiście swój profil założyłem 2 lata temu na konsoli Premium, zeszłego roku kupiłem Arcade'a, dziś zrobiłem update'a na Arcade i wsyztsko mi smiga więc?

Zakładając, że dziś wieczorem pójdę do kumpla z dyskiem, wepne do jego konsoli i co nie będzie działac mi mój profil? Chyba żartujesz.

Opublikowano

Ma ktos XBLA Compilation Disc?

Zgralem, uruchomilem Boom Boom Rocket i czytnik dalej buczy...

Z innymi tytulami (DOA, AC4, AC6) nie mam problemow.

Opublikowano

Na swojej drugiej konsoli miałem wgraną betę NXE, teraz nie mogę się połączyć z XBOX Live!, co jest 5? Nawet nie pomogło wgranie przez pendrive'a nowego dasha wrzuconego parę stron temu. Miał ktoś tak???

Opublikowano
  • Autor

Wyczyść cache dysku, wrzuć jakąś grę, anuluj pobieranie aktualizacji, wyjdź do dasha i zaakeceptuj pobieranie nowego interefejsu

Opublikowano

Zwiecha na logo X360!

No to się postarali beta-"testerzy"! Zwiecha jest wtedy gdy gra jest zainstalowana na HDD i jest ustawiony autostart z płyty. Więc albo muszę wyłączyć autostart albo otworzyć napęd i poczekać. A mogło być tak pięknie, bo gdy zainstalowana na HDD płyta jest w napędzie (lub zamykając napęd) to startuje z HDD (bez wybierania start z HDD).

Co do instalki to Forza2 instalowała mi się ok.9min, a GTA4 ok.12min, płytki idealne, konsola nowa (tydzień). Co do spadku hałasu to jest niewielki, bo moja nowa konsola (data produkcji 11.08.08) jest ok.2-3x cichsza niż stara.

Pytanie: jak to jest z zależnością rozdzielczość vs fps?

Na PC jest prosto: większa rozdzielczość - mniej klatek, a na X360 nie mam frapsa, więc? Jest mniej fps na np.1680x1050? Bo nie musi być mniej, może GPU obrabia to na 720p, a potem proste skalowanie?

Edit: nie z każdą grą jest zwiecha: PGR4 wchodzi jak powinien czyli po włączeniu konsoli autostart z HDD.

Edit2: już się nie wiesza, pomógł format HDD na innej konsoli.

Edytowane przez Arek_

Opublikowano
Wyczyść cache dysku, wrzuć jakąś grę, anuluj pobieranie aktualizacji, wyjdź do dasha i zaakeceptuj pobieranie nowego interefejsu

Nie działa, nawet nie prosi o aktualizację. Jestem offline więc ciężko o to ;/

Opublikowano

Pytanie do ludzi korzystających z NXE - czy naprawili "błąd" starego dasha, gdzie mając podłączony tylko dysk, albo tylko memorkę konsola i tak pyta gdzie chcemy zapisać stan? Tak jakbyśmy ku,wa mieli jakiś wybór w takiej sytuacji.

Opublikowano

Dalej możesz sobie wybierać nawet jak masz tylko dysk.

Ogólnie wygląd i wygoda w obsłudze jest ch.ujowa dobrze że w guide button jest coś na wzór starego dasha.

Opublikowano

Super sprawa. Wszystko szybciej chodzi oprócz Marketplace, które nie działa. Mam nadzieję, że do jutra wszystko poprawią i będzie w porządku. Avatara tak rzadko widzę, że mi nie przeszkadza. Ogólnie mówiąc jest bardzo, bardzo dobrze:) jestem w 100% zadowolony

Opublikowano

Wczoraj instalowałem XBLA Compilation Disc i nie działał z dysku

Wchodziło do menu ale kiedy próbowałem odpalić jakąś gre to czytnik sie rozpędzał i konsola wieszała się

Test robiłem na becie więc mogli to poprawić

Edytowane przez tomaszz04

Opublikowano

Mnie za pierwszym razem konsola zwiesiła się przy próbie odpalenia AC6 z dysku. Zrobiłem reset, spróbowałem i poszło bez problemu. Ładuje się o wiele lepiej ;)

Opublikowano

Wczoraj instalowałem XBLA Compilation Disc i nie działał z dysku

Wchodziło do menu ale kiedy próbowałem odpalić jakąś gre to czytnik sie rozpędzał i konsola wieszała się

Test robiłem na becie więc mogli to poprawić

Czyli tylko tyle naprawili, ze mozna gry uruchomic, ale i tak z plytki czyta.

Opublikowano
Na swojej drugiej konsoli miałem wgraną betę NXE, teraz nie mogę się połączyć z XBOX Live!, co jest 5? Nawet nie pomogło wgranie przez pendrive'a nowego dasha wrzuconego parę stron temu. Miał ktoś tak???

Ponawiam pytanie czy ktoś ma problemy z połączeniem z XBOX Live z osób które wgrały sobie wersję beta. Robiłem test i bez problemu wykrywa połączenie internetowe, jednak w połowie testu do XBOX Live wywala błąd. Nie pomogło nawet przełożenie dysku do drugiej konsoli i zgranie całej aktualizacji łącznie z avatarami na dysk. Dalej nie mogę się połączyć. Pomocy?

Opublikowano

Ponawiam pytanie czy ktoś ma problemy z połączeniem z XBOX Live z osób które wgrały sobie wersję beta. Robiłem test i bez problemu wykrywa połączenie internetowe, jednak w połowie testu do XBOX Live wywala błąd. Nie pomogło nawet przełożenie dysku do drugiej konsoli i zgranie całej aktualizacji łącznie z avatarami na dysk. Dalej nie mogę się połączyć. Pomocy?

czyzby ban?

Opublikowano
Zakładając, że dziś wieczorem pójdę do kumpla z dyskiem, wepne do jego konsoli i co nie będzie działac mi mój profil? Chyba żartujesz.

Tez tak to rozumiem :( Tak ponoc bylo w becie. A pytanie mam Juchy. A jesli skopiuje sobie profil na memorke, to u kumpla ktory nie ma nxe pojdzie? I czy wtedy jak nabije kilka achievow offline na tej drugiej konsoli na memorce, to czy moge z tym profilem wrocic na konsole z nxe?

Opublikowano

czyzby ban?

Ban jest na konto, nie konsolę. A konto działa normalnie. Jak nie znasz odpowiedzi to po co się udzielasz?

Opublikowano

Ja zuptadeowalem sobie o bete i dzs wszytsko dziala. Jednak.. TIP: Sprawdz ustawienia sieci jakie masz, bo ja na poczatku tez mialem problemy z zalogowaniem sie. Nie pamietam juz jakie ustawienia mialem wczesniej, ale wydaje mi sie ze moglo sie cos zmienic tam, albo wzzerowac bo wszystko wklepalem od nowa i dopiero ruszylo. Tak wiec jakiekolwiek bany jak ktos to rzucil, to bujda bo wszystko dziala.

Opublikowano

Ok na pewno mogę zdementować jakoby nie mozna było przełozyć dysku do innej konsoli i profil byłby błedny. U siebie w domu na swojej podłączonej do netu dziś ściągnął mi się NXE, teraz przed chwilą przyjechałem do mojej dziewczyny, gdzie konsola nie jest podpięta do netu. Króciutki update i w tej konsoli bez netu ma zarówno NXE, jak i Avatary jak i swój profil. Jedynie może być że dziś nabije jakiś GS i jutro np. na swojej w domu wywali mi bład, ale to chyba by sie kupy nie trzymało.

(jedynie nie wiem co by było jakby ta konsola u mojej dziewczyny była także podłączona do netu)

Opublikowano

ja sie tak dalem wkrecic ze będzie można instalować gry i odpalać bez płyty a tu dupa blada.Tylko ciszej chodzą choć jak ustawi sie odpowiednia głośność w tv to tez nie słychać buczenia.Za(pipi)ista sprawa naprawdę...

Choć z drugiej strony to instalowanie gier i granie bez płyty to by było swoiste sepuku dla developerów i MS.Rynek używek by wtedy jeszcze urósł w siłę.

A tak na marginesie to jak zrobić sygnature na forum z avatarkiem ;)

Edytowane przez Master JIN