Skocz do zawartości

Assassin's Creed 2

Featured Replies

Opublikowano

Mam pytanko, warto brać Bonfires of Vanities z 3 dodatkowymi lokacjami, czy to raczej strata punktów, i lepiej brać zwyczajną wersje?

• Odpowiedzi 581
  • Wyświetleń 64,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• hmm.. ciekawe, wg mnie dwójka jest o niebo ciekawsza od jedynki. Właśnie sposób prowadzenia fabuły, ciekawe rozmowy, bardziej zróżnicowane misje spowodowały, że gra nie nużyła mnie ani trochę w porówn

• Dżizas jak mnie ten Ezio wkurwia. Nie ma nawet startu do Altaira, jakiś chłopaczyna który sobie znalazł uniform w skrzynce starego i jest ultra asasynem. Na dodatek ten jego głos... tragicznie brzmią

• Ja się męczyłem walcząc z kilkoma przeciwnikami ze względu na schematycznośc pojedynków. Pomimo wyćwiczenia kontry i łupania (powiedzmy) kombosów nie czułęm żadnej satysfakcji w takich walk. I naprawd

Opublikowano

Dużo stracę jak przejdę najpierw 2, a potem 1?

Tak, w dwójce jest wiele nawiązań do jedynki. Bez znajomości jedynki, fabuła będzie dla ciebie wręcz dosłownie "kosmiczna" i w niektórych przypadkach bez ładu i składu lub po prostu "niepełna". Jedynka ma lepsze wprowadzenie do świata gry.

Opublikowano

a za płachtę Auditore też jest achiv.

co do codexu jak juz masz strony, podchodzisz do tablicy, B żeby je wrzucić. jak już będziesz miał wszystkie na tablicy to Y żeby załączyć eagle vision, a później kombinuj, nie będę psuł zabawy :)

najpierw trzeba się z Codexami do Leo przejść.

dopiero po odczytaniu można przykleić na tablicy.

Edytowane przez zimzvm

Opublikowano

co do codexu jak juz masz strony, podchodzisz do tablicy, B żeby je wrzucić. jak już będziesz miał wszystkie na tablicy to Y żeby załączyć eagle vision, a później kombinuj, nie będę psuł zabawy :)

Mam kilka stron i nie są odszyfrowane. Jeszcze paru brakuje do kompletu i rozumiem, że wtedy dopiero mam włączyć eagle vision? Czy sam mam je na tej tablicy teraz odszyfrowywać?

Za achivami nie przepadam. Wpadną to wpadną, bardziej interesuje mnie ten młot :]

Ogólnie gra bardzo dobrze zrobiona względem jedynki. Czasami aż za bardzo przebajerowane się wydaje, ale wszystko na +. No może trochę mało strażników. W jedynce było chyba ich więcej. Załatwiło się jedną gr to zaraz była następna, albo sami przyszli, a tutaj to trzeba samemu szukać ;)

Opublikowano

@sznurek

eagle vision możesz włączyć niezależnie od ilości posiadanych codexów.

Opublikowano

@Cethu: Jak podobały Ci się zamknięte poziomy z podstawki to bierz wersję rozszerzoną.

Opublikowano

A zabawa jest przednia a szczególnie jak wszystko się uda ^^.

Mam pytanie posiadam polską wersję AC II jeżeli ściągnę dodatek to będzie mi kopcił czy nie ?

Opublikowano

jak to zwykle bywa w konfrontacji dlc vs pl wersja - nie

Opublikowano

Skończyłem gierkę, a mimo to dalej mam niedostępną dzielnicę we Florencji. Czy dopiero dlc ja odblokuje? Jest ona za mostem tam gdzie sie zaczyna grę.

Druga sprawa to nie wiem czym były te dodatki z uplay i jak je uruchomić?

Opublikowano

Aby odblokować dzielnicę musisz zakupić dodatek DLC Bonfire of the Vanities (uważaj, nie działa on z polską wersją gry) za 400 MSP. 

Opublikowano

Nie za 400, a za 320 (sam dodatek Bonfire of the Vanites) lub 560 (dodatek + trzy nowe, zamknięte levele).

Edytowane przez miki77

Opublikowano

Raczej jako ciekawostka, ale obejrzeć jak najbardziej warto :)

Opublikowano

Fajnie jest przytruć strażnika ukrytym ostrzem w tłumie i rzucić w tym miejscu kasę. Dosłownie się o nią zabijają :biggrin:

Opublikowano

mam problem.. u siebie w mieście wszedłem do grobowca assasynów... niestety na samym końcu przez przypadek wyszedłem zamiast pozbierać skrzynki i ten znak(medalion?)... czy da się wrócić do grobowca po opuszczeniu go ?

Opublikowano

Skrzynki w grobowcach są nie istotne, tak samo jak w reszcie lokacji. Za to nie ma osiągnięć, szkoda czasu na zbieractwo. Ale jakim cudem nie zgarnąłeś medalionu to już nie wiem.

Opublikowano

poprostu zbierałem skrzynki w pomieszczeniu gdzie jest medalion i przez przypadek otworzyłem wyjście :(

Opublikowano

W tym grobowcu nie ma pieczęci (grobowiec w Monteriggoni), ale zawsze możesz cofnąć wspomnienie (wczytać starsze DNA) i sprawdzić na własnej skórze, bo mogę się mylić, ale chyba dobrze pamietam :)

Edytowane przez nuke`

Opublikowano

do grobowca chyba da się wrócić, nie sprawdzałem ale na logikę pewnie można. tym bardziej że to rodzinny grobowiec dodany jako bonus do zabawy.

Opublikowano

mam pytanie bo podczas ostatniej misji mam tylko 14 na 30 str. kodeksu, powiedzono mi, że bede miał oznaczone strony kodeksu na mapce, chociaż tych symboli wogle nie ma. Jak moge je znaleść?

Opublikowano

aktywuj wszystkie view pointy i na mapie powinieneś mieć ikonkę w kształcie rombu a w środku coś co właśnie wygląda jak papirus/kartka papieru. a jak nadal ich nie możesz dostrzec to pobaw się filtrami w displayu żeby tylko to pokazywało na mapie.