Opublikowano 14 maja14 maj Jest stoper w Realu, chyba. (Chociaż ja wiem, ten Jacobo Ramon też coś w sobie ma, tak se pomyślałem teraz...)Dean Huijsen jest dogadany, według "Marki". Zawodnik ma klauzulę odejścia 60 mln euro, więc sprawa powinna być prosta. Huijsen był na celowniku wszystkich - młody, dobry, no i ta klauzula. Miał wybrać Real, jako fan Sergio Ramosa i świeży patriota Hiszpan (chociaż spędził życie głównie w Hiszpanii, dopiero ostatnio dostał obywatelstwo i zadebiutował w reprezentacji). Szybki transfer ma pomóc Realowi na Klubowych Mistrzostwach Świata w czerwcu.
Opublikowano 17 maja17 maj Jeremie Frimpong trafi raczej na pewno do Liverpoolu. Też miał klauzulę, więc co poradzić. Zawodnik ofensywny, może zastąpić niby Trenta na prawej, ale częściej pewnie pojawi się na skrzydle, jeśli nie zmienią systemu. Leverkusen może utracić wielu zawodników tego lata. Xabi Alonso oficjalnie w Realu, ale też mówi się o ściągnięciu do Madrytu paru zawodników - w końcu Real szuka przyzwoitego lewego obrońcy (np. Grimaldo niby...) i środkowego pomocnika (np. Palaciosa niby...). Jonathan Tah jest bez kontraktu i odejdzie zarabiać mamonę - możliwy jest Bayern, możliwa Barcelona (jeśli będzie w stanie go zarejestrować...). Wiele klubów marzy też o dobrym stoperze (jak Hincapie), i napastniku do strzelania goli (jak Schick). Nadal pozostaje walka o Wirtza, który zbierze jedną z najwyższych opłat transferowych w historii, i jedną z najwyższych pensji ("Bild" zapewniał, że zawodnik jest zdecydowany na Bayern, niekoniecznie już w tym roku, acz odwiedził też Anglię, rozmawiając z Man City czy Liverpoolem). Co do trenerki, nie udało się przekonać Fabregasa, któremu świetnie idzie w Como, Hiszpan chce tam zbudować LEGACY. Faworytem pozostaje Erik ten Hag.
Opublikowano 18 maja18 maj W tym okienku dla mnie tylko ciekawy jestem ruchu Wirtza, reszta to dla mnie meh.
Opublikowano 18 maja18 maj Cristiano Ronaldo - koniec kariery... powrót do Europy?Al Nassr zawiodło. Nie awansowało do Ligi Mistrzów, czy coś tam, nie jestem pewien. Portugalczyk nie pojawia się na meczach, przy czym klub kompletnie milczy na ten temat, co budzi spore wątpliwości. Sporo mówi się o tym, że 40-latek odejdzie.Nie wiadomo jednak, gdzie miałby odejść. Sporting CP podobno marzy o jego powrocie i by zastąpił Gyokeresa, ale Cristiano wydaje się wyrazać dość lekceważąco o takim posunięciu. Chyba nikt na świecie nie może spełnić jego priorytetów, czyli uczynić go królem wioski i dać mu odpowiednią kasę, która przekracza cały budżet 99,99% klubów świata. Może ewentualnie przenieść się do mocniejszego klubu w Arabii (Al Hilal, gdzie obecnie gole strzelają Marcos Leonardo i Aleksandar Mitrović), albo może do USA?
Opublikowano 18 maja18 maj W lidze wielbłądów niewiele osiągnął. Nikt go w Europie nie chciał jak pozbył się go Manchester. Teraz jest jeszcze starszy i byłby obciążeniem dla każdej dobrej drużyny.
Opublikowano 18 maja18 maj Zostaje USA, może Inter Miami z Messim? A za rok by jeszcze dołączył Lewandowski - ale by było co nie chłopaki?
Opublikowano 22 maja22 maj Modrić oficjalnie odchodzi z Realu.Co to mówić - we wrześniu kończy 40 lat, w Realu spędził lat 13, co było też niezwykle owocnym czasem, wygrał 4 razy La Liga, 6 razy LM. Przejdzie do historii jako jeden z najlepszych pomocników w historii.Real postara się ściągnąć pomocnika, choć zapewne nie tak sławnego. Zubimendi podobno dogadany z Arsenalem. Drugi faworyt to Niemiec Angelo Stiller, "Kroos z nochalem Shreka". Jak zawsze pojawia się argentyński talent Franco Mastantuono, albo pożądany przez wszystkich Tijani Reijnders z Milanu.
Opublikowano 23 maja23 maj Ornstein informuje, że teraz to Liverpool jest najbliżej zgarnięcia Wirtza. Zawsze to ciekawsze, niż kolejny Niemiec zwerbowany od ligowego rywala przez Bayern.
Opublikowano 23 maja23 maj Ależ to by było zaskakujące. Liverpool chyba nigdy jak pamiętam nie zdobył topowej światowej gwiazdy.Salah i Van Dijk na pewno na takie wyrośli, ale dopiero w Liverpoolu. Tam na przyjście nikt nawet 10 milionów rocznie nie dostaje, a nie wierzę. że najgorętszy zawodnik świata (z tych, którzy w ogóle rozważają zmianę klubu) nie weźmie co najmniej dwa razy tyle.Liverpool mial długi okres niepewności z inwestycjami "bo nie wiadomo co po Kloppie", z tej racji był też problem z przedłużaniem kontraktów. Plotki o rychłym przyjściu Frimponga, Kerkeza, a teraz to - chyba w końcu uznali "ok, wiemy co może być po Kloppie".
Opublikowano 24 maja24 maj Kevin De Bruyne zdecydował się na Napoli. Wydaje się pewne, że podpisze z nimi.Powiem tyle, ten koleś ma SKILLA, to myślałem nadal wiele razy w tym sezonie. Jako ofensywny zawodnik, może rozpierdolić Serie A. Pewnie będzie bardzo drogi jak na Włochy, no i ma swoje lata, i dość sporą historię kontuzji. Ale skillem, jest o tyle ponad tę ligę... Bardzo ciekawe zastępstwo dla Kwaracchelii, i bardzo w stylu Contego - drogo, staro, z Anglii.
Opublikowano 29 maja29 maj Liam Delap w Chelsea, klauzula 30 mln funtów. Wyróżniał się mocno w słabym Ipswich, a gorszy pod bramką w wykończeniu od Jacksona nie będzie.
Opublikowano 30 maja30 maj The Athletic pisze, że coraz bardziej prawdopodobne jest odejście Bruno Fernandesa z Manchesteru. Jego agent poleciał na negocjacje z Al-Hilal, czyli nie mówią nie. 31 lat niedługo, a Saudyjczycy oczywiście zaproponują pieniądze kuszące dla obu stron i być może to ostatni moment na taki ruch. Trzymajcie się tam w tym United.
Opublikowano 30 maja30 maj Trent Alexandrer-Arnold juz w Realu, wolny transfer. Teraz Real ma na prawej obronie jego, Carvajala i Vasqueza a na lewej Mendry'ego i Garcie co jest troche irytujace dla mnie
Opublikowano 30 maja30 maj Może zamiast tylko pisać, zacznij też oglądać mecze, może nie przegapiłbyś wtedy pożegnania Vazqueza w ostatnim meczu.
Opublikowano 30 maja30 maj Nie wiedzialem ze odchodzi, nie trafilem na zadne takie info a ostatniego meczu nie ogladalem ale wtopa i tak z mojej stronyEDIT: Xabi Alonso nowym trenerem Realu na nastepne 3 sezony Edytowane 30 maja30 maj przez Sven Froost
Opublikowano wtorek o 06:595 dni Serio? Real oficjalnie pożegnał Modricia i Vazqueza, a planuje jeszcze pożegnać Frana Garcię i Alabę. Tak więc szukają jeszcze głównie lewego obrońcy i pomocnika, kandydatów wymieniałem tu niedawno. Mówi się nawet o Jorrelu Hato, chyba największym talencie w Europie na tej pozycji, a on może i grać jako lewy obrońca, i lewonożny stoper, ale możliwe, że Real postanowi nie szastać kasą.Tymczasem Man United zbroi się.Cunha oficjalnie. Napiszmy to teraz jasno - ten zawodnik miał świetny sezon. Niech to zostanie zapisane, jak grał teraz w Wolves, zanim za rok wszyscy będą znowu pisać, że "Man United ściąga fatalnych zawodników na transfery, jak mogliby rywalizować z takimi transferami patałachów, to było jasne....".Blisko ma być druga gwiazda Premier League - Bryan Mbeumo. To również zawodnik po genialnym sezonie, lider swojej ekipy, świetna technika, kreuje, strzela. Co tu dodać - według Ornsteina, Mbeum ze wszystkich chętnych klubów zdecydował się na Man United, co jest wielkim plusem dla Diabłów.
Opublikowano wtorek o 07:045 dni 3 minutes ago, ogqozo said:Tymczasem Man United zbroi się.Cunha oficjalnie. Napiszmy to teraz jasno - ten zawodnik miał świetny sezon. Niech to zostanie zapisane, jak grał teraz w Wolves, zanim za rok wszyscy będą znowu pisać, że "Man United ściąga fatalnych zawodników na transfery, jak mogliby rywalizować z takimi transferami patałachów, to było jasne....".Blisko ma być druga gwiazda Premier League - Bryan Mbeumo. To również zawodnik po genialnym sezonie, lider swojej ekipy, świetna technika, kreuje, strzela. Co tu dodać - według Ornsteina, Mbeum ze wszystkich chętnych klubów zdecydował się na Man United, co jest wielkim plusem dla Diabłów.I znowu ściąga zawodników, którzy nie będą grali na swoich pozycjach. Mbuemo błyszczał na prawej stronie w formacji 4-2-3-1, a Cunha w zasadzie grał gdzie chciał jako podwieszony napastnik. No ale co może pójść nie tak
Opublikowano wtorek o 08:175 dni Większa beka z zainteresowania Interu Hojlundem, ten finał ich tam chyba mocno przeorał.
Opublikowano wtorek o 10:075 dni Czy ja wiem. Brentford miało rożne formacje. Mbeumo grał na prawym w 4-3-3, w 4-2-3-1, ale też pojawiał się jako prawa flanka w bardziej 3-4-3, no i czasami grali w ogóle bez flank i Mbeumo grał w środku, choć raczej najbardziej efektowne mecze miał na prawej.Cunha grał w pozycji, którą Man United ma w każdym meczu, i to raczej "wolną". Zazwyczaj wychodził na niej Burno Fernandes, ale Bruno może spokojnie grać z tyłu w środku, może nawet lepiej. Oczywiście, wiem, że ludzie będą pisać o "złej pozycji", tak jak podobno Sancho miał być ciągle na "złej pozycji" i tak dalej... (Nie mam pojęcia, skąd ludzie te rzeczy biorą, jak Sancho gra ogólnie tak samo jak masa skrzydlowych, masę na lewej i masę na prawej, i tak było w BVB i tak było w Manchesterze).Barcelona sięga po nowego bramkarza. Bardzo blisko ma być Joan Garcia. Nie wierzyłem w ten transfer, bo czy kiedykolwiek ktoś przeszedł z Espanyoly do Barcy bezpośrednio?Ale podobno dogadana sprawa. To oczywiście stawia przyszłość Szczęsnego pod znakiem zapytania - nie wierzę, że Garcia tuż po nagrodzie bramkarza sezonu La Liga idzie na ławkę, a jest też przecież nadal ter Stegen. Barca ma chcieć, by Niemiec odszedł, ale nie wiem, czy się da. Ma jeszcze 3 lata kontraktu za ponad 6 mln euro rocznie.
Opublikowano wtorek o 10:155 dni Bruno to już dawno u tego zjeba gra na "6" i biega głównie w kole środkowym. I raczej się to nie zmieni.
Opublikowano wtorek o 10:175 dni Bruno odrzucił bajeczną ofertę arabów, przejebane kochać united w tych czasach i dalej wierzyć że jako kapitan jednak będzie uczestniczył w odrodzeniu. Niby się cieszę że zostaje ale jednak po ludzku szkoda mi że najlepsze lata tak zmarnuje w tym szambie.Z drugiej strony jakby serio udało się obok Cunhii sprowadzić gyokerosa i mbuemo to potencjał jest
Opublikowano wtorek o 11:295 dni Ładnie Sancho wkurwił Chelsea, tak twardo negocjując warunki kontraktu, że klub postanowił go odesłać do Manchesteru, płacąc przy tym "karę" 5 mln funtów z tego tytułu (które równie dobrze mogli przeznaczyć na pensję dla niego). Jednak pieniądze okazały się ważniejsze niż ratowanie kariery.
Opublikowano wtorek o 11:355 dni Nie wiem czy bylo ale od jakiegos czasu Sergio Ramos gra dla Meksykanskiego klubu CF Monterrey