raven_raven 12 013 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie lubię czytać e-recenzji, co innego felietony bądź blogi, ale wielkie komercyjne portale omijam... Nie mówcie, że PE się kończy, bo to chyba jakiś żart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Oczywiscie, ze zart. Mam przed soba najswiezsze wyniki sprzedazy PE i powiem jedno.. jest dobrze. W pewnym momencie zapewne powstanie oficjalne internetowe przedluzenie magazynu. O tym jednak na pewno dowiecie sie oficjalnie w magazynie i na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kathleen 5 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja trochę nie rozumiem czemu strona PE leży i kwiczy, a tymczasem większość redaktorów rozkręca własne stronki. Czemu nie wziąć się za już znaną wszystkim markę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja trochę nie rozumiem czemu strona PE leży i kwiczy, a tymczasem większość redaktorów rozkręca własne stronki. Czemu nie wziąć się za już znaną wszystkim markę? Światem rządzi pieniądz, najczęściej źle zarządzany. Cytuj Odnośnik do komentarza
hayami 18 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja trochę nie rozumiem czemu strona PE leży i kwiczy, a tymczasem większość redaktorów rozkręca własne stronki. Czemu nie wziąć się za już znaną wszystkim markę? Światem rządzi pieniądz, najczęściej źle zarządzany. Święte słowa znaczy on jest dobrze zarządzany zdaniem zarządzających:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja tam uważam że E-Magazyn o konsolach to świetna rzecz. Gdyby istniał E-PSX Extreme nie w formie pdfa, tylko normalnej strony internetowej z filmikami, galerią zdjęć, reckami, opisami, zapowiedziami, listami, hyde parkiem i szarą strefą to mógłbym za niego płacić ok 10zł na 1 miesiąc. (Oczywiście zamiast tradycyjnego PE) Mi poprostu bardziej odpowiada przeglądanie i wyszukiwanie informacji w necie, niż w gazetkach. Teraz gdy % ludzi z dostępem do internetu jest wysoki warto o tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mam przed soba najswiezsze wyniki sprzedazy PE i powiem jedno.. jest dobrze. Chcemy je znać ... da radę ? + jaki jest nakład PE. Jeśli to tajemnica zawodowa to ok. W pewnym momencie zapewne powstanie oficjalne internetowe przedluzenie magazynu. O tym jednak na pewno dowiecie sie oficjalnie w magazynie i na forum. Wreszcie strona www. Bo ta dzisiejsza jest..... nie dzisiejsza ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ale na to jest sposob - albo olac gazete i zrobic portal , albo zrobic taki portal zeby był "PE deluxe" znajdowaly by sie na nim rzeczy ktorych nie moze byc w gazecie czyli najwazniejsze - filmiki!, wiecej screenow, recenzje wideo, NOWE newsy itp (a nie 3 tygodniowe) według mnie strona PE zamiast gazety mogłaby szybko upaść. Na rynku prasowym jest mała konkurencja, a net? stron o grach jest setki, zwłaszcza jak ogarnia angielski, to ma szeroki dostęp do zagranicznych serwisów. nie chcę być złym prorokiem, ale imo nie jest wcale tak dobrze jak Fenix mówi. No i coraz dotkliwszy jest problem newsów, może 6 lat temu jeszcze starczyłyby newsy z parotygodniowym obsuwem, ale gdybym nadal interesował się rynkiem gier, to nowe wiadomości brałbym z neta, a nie czekał, aż pojawi się coś w gazecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mam przed soba najswiezsze wyniki sprzedazy PE i powiem jedno.. jest dobrze. Chcemy je znać ... da radę ? + jaki jest nakład PE. Jeśli to tajemnica zawodowa to ok. Mamy wiekszy naklad niz brytyjski Edge . To tak nawiazujac do newsa z ostatnich dni. W pewnym momencie zapewne powstanie oficjalne internetowe przedluzenie magazynu. O tym jednak na pewno dowiecie sie oficjalnie w magazynie i na forum. Wreszcie strona www. Bo ta dzisiejsza jest..... nie dzisiejsza ;] Zakladajac, ze takowa by powstala to co bys na niej chcial zobaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 nie chcę być złym prorokiem, ale imo nie jest wcale tak dobrze jak Fenix mówi. No i coraz dotkliwszy jest problem newsów, może 6 lat temu jeszcze starczyłyby newsy z parotygodniowym obsuwem, ale gdybym nadal interesował się rynkiem gier, to nowe wiadomości brałbym z neta, a nie czekał, aż pojawi się coś w gazecie. Badz dobrym prorokiem i uwierz . Jak na aktualne warunki czyli znaczny wzrost znaczenia internetu jest dobrze. Aktualnie jednak dostanie sie po rowno wszystkim. Papier, e-media i tv ucierpia przez ograniczenia budzetow reklamowych. Sprawdzcie aktualny numer PE pod tym katem. Sa media, ktorych model biznesowy opiera sie praktycznie w calosci na tych wplywach. Dla nich moge napisac: udanej gimnastyki. W przypadku PE tak jak napisalem.. jest dobrze. [dla przejzystosci temat wydzielam] Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ale na to jest sposob - albo olac gazete i zrobic portal , albo zrobic taki portal zeby był "PE deluxe" znajdowaly by sie na nim rzeczy ktorych nie moze byc w gazecie czyli najwazniejsze - filmiki!, wiecej screenow, recenzje wideo, NOWE newsy itp (a nie 3 tygodniowe) według mnie strona PE zamiast gazety mogłaby szybko upaść. Na rynku prasowym jest mała konkurencja, a net? stron o grach jest setki, zwłaszcza jak ogarnia angielski, to ma szeroki dostęp do zagranicznych serwisów. nie chcę być złym prorokiem, ale imo nie jest wcale tak dobrze jak Fenix mówi. No i coraz dotkliwszy jest problem newsów, może 6 lat temu jeszcze starczyłyby newsy z parotygodniowym obsuwem, ale gdybym nadal interesował się rynkiem gier, to nowe wiadomości brałbym z neta, a nie czekał, aż pojawi się coś w gazecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mamy wiekszy naklad niz brytyjski Edge . To tak nawiazujac do newsa z ostatnich dni. To mi nic nie mówi Zakladajac, ze takowa by powstala to co bys na niej chcial zobaczyc? Szczerze? Wszystko to co jest w teraźniejszej waszej www... tyle , że ze wszystkimi działającymi linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mamy wiekszy naklad niz brytyjski Edge . To tak nawiazujac do newsa z ostatnich dni. To mi nic nie mówi Edge ma 28898 nakładu, więc strzelam że PE ma 30000 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenix 3 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 No dobrze.. mamy znacznie wiekszy naklad niz Edge Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 CDA ma gdzieś ze 150 000, w 2002 bodajże z 200 000 tego było. PE wątpię, by sprzedawało się lepiej od CDA (chyba nie ma wątpliwości, z całym szacunkiem!), pewnie coś koło 50 000-80 000 egzemplarzy pewnie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Sądzę, że PE sprzedaje się lepiej niż CDA...a jeśli nie to bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Sądzę, że PE sprzedaje się lepiej niż CDA...a jeśli nie to bardzo podobnie. jak mozesz porownac naklad pe do cda? bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Myślałem, że to oczywiste, ale wytłumaczę. Konsol w Polsce jest o wiele mniej, niż PC, co automatycznie zawęża grupę odbiorców + CDA jest grubą broszurą dołączaną do podwójnej płyty DVD napchanej grami i innym szmelcem, dla którego kupuje się ten miesięcznik. PE takich bajerów nie ma i traci przez to kolejnych "czytelników". Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 ...ale PE nadrabia ceną. Choć wydaje mi się, że czynnik stosunku ilości konsol do pieców jest decydujący i dlatego PE nie zbliżyło się do CDA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 IMO nakład PE ok 100k Nie ma to jednak znaczenia, skoro Fenix pisze, że jest dobrze to jest to jedyne co mnie interesuje. Padło pytanie co bym chciał zobaczyć na portalu PE? - Wywiady z osobistościami - Podcasty audio rekatorów - Zapowiedzi - możliwość zakupu archiwalnych numerów w formie pdf (np z 3 miesięczna obsuwą, co by wersji papierowej nie dobijać) - blogi i felietony - poradniki - konkursy Tylko tyle i aż tyle. Mnie się najbardziej podoba to, że redakcja trzyma stały kontakt z userami i nie boi się wdawać w dyskusję, widac, że mamy do czynieniami z graczami, a nie botami piszącymi poradniki do Napisz do Kasi z brawo Cytuj Odnośnik do komentarza
Cris 120 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Przydałyby się też "Listy" na które zabrakło miejsca w papierowym PE. Cytuj Odnośnik do komentarza
genetyk@ 0 Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) IMO nakład PE ok 100k Nie ma to jednak znaczenia, skoro Fenix pisze, że jest dobrze to jest to jedyne co mnie interesuje. Padło pytanie co bym chciał zobaczyć na portalu PE? Proste. To czego nie zobaczysz w magazynie. Wiecej recek, newsów i jak sam pisałes wywidów których brakuje już od hoho Edytowane 3 Marca 2009 przez genetyk@ Cytuj Odnośnik do komentarza
Kathleen 5 Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Nooo... lepsze poradniki niż te co ostatnio widziałam w PE. Chociaż lepiej mi się gra z gazetką na kolanach niż z nosem w monitorze jak już naprawdę nie mogę czegoś przejść ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Nooo... lepsze poradniki niż te co ostatnio widziałam w PE. Chociaż lepiej mi się gra z gazetką na kolanach niż z nosem w monitorze jak już naprawdę nie mogę czegoś przejść ;P mam już dość ciągnięcia laptopa do kibla - dlatego przy klopie papierowe PE króluje stay printed! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi