Posted April 6, 200916 yr z tych torebek uwielbiam 'eskalopki w sosie jakimstam', sa naprawde smaczne, takie slonawe. wczoraj jadlem 'klopsiki...' i jakos nie przypadly mi do gustu. moze jakies urozmaicenia przepisow z opakowan?
April 6, 200916 yr Author o wlasnie to tez mi nie podchodzi, jadlem 2 razy ale sam nigdy nie przyrzadzalem - moze dlatego
April 7, 200916 yr Roladki schabowe w sosie pomidorowym. Git nawet. Kurczak z worka foliowego. tez git.
April 11, 200916 yr Polecam Sos Neapolitański od Winiary i Sos Pieczeniowy, chyba ta sama firma. Pierwsze dobre do klopsów, a drugie do..pieczeni
May 15, 200916 yr Fixy do spaghetti napoli i bolognese są miodzio. Prawie zawsze gdy robię spaghetti to ich używam. Niedawno spróbowałem fix carbonara i nie było dobre. Jakieś mdłe take. Co innego te dwa, klasyk Edited May 15, 200916 yr by Neoman
May 15, 200916 yr roladki w sosie serowym to jedno z moich ulubionych dan nie mowiac tylko o tych z fixu nawet ;p
August 5, 200915 yr dziś spróbowałem bolognese z chilli od knura i mnie urzekło x] delikatnie doprawić pieprzem, trochę ostrej papryki, cebulki i robi się naprawdę pikantny sos, w sam raz na upały ;P
August 9, 200915 yr Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka! Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?
October 8, 200915 yr Wkur wia mnie ta rodzinka z reklamy fiksa, zbyt plastikowe i udawane to wszystko.
October 27, 200915 yr No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara
October 29, 200915 yr Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie
June 26, 201410 yr Jakie macie pomysły na jakieś dobre jedzenie które można podgrzac w mikrofali w robocie?
June 26, 201410 yr W mikrofali to prawie każde podgrzejesz. Chodzi Ci o gotowe kupne jedzenie, czy przyrządzone w domu?
June 26, 201410 yr chleb odświeżany na jajku z serem na drugi dzien odswiezany w mikrofalii tak podgrzany na 50 sekund smakuje wysmienicie ,albo krokiety .
June 26, 201410 yr już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku... no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska
June 27, 201410 yr Jak jest miejsce w mikrofali to dobrze jest postawić jakiś pojemnik z wodą, szklankę, czy coś. Jedzenie wtedy się nie wysusza podczas podgrzewania.
June 28, 201410 yr Naleśniki, wszelkiego rodzaju kotlety, ryż, kuskus, póki co goty obiady. Ale menu muszę sobie urozmaicić.
July 5, 201410 yr kiedys kupowalem dosyc czesto fixy, teraz wole sam zrobic sos. przepisy biore z ksiazek albo z sieci, ostatecznie jakis eksperyment przeprowadzam.
July 5, 201410 yr serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza
July 6, 201410 yr widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje. jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.