Jump to content

fix, pomysl na..., itp


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka!

 

Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?

Link to comment
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara :ohmy:

  • Upvote 1
Link to comment
Guest Beka Wnusiu

 

 

Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?

 

Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie

Link to comment
  • 2 years later...
  • 2 years later...

już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku...

 

no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska

Link to comment

serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa  (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego

96840.jpg

 

 

sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza

Link to comment

widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje.

jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Privacy Policy.