Skocz do zawartości

fix, pomysl na..., itp

Featured Replies

Opublikowano

z tych torebek uwielbiam 'eskalopki w sosie jakimstam', sa naprawde smaczne, takie slonawe.

wczoraj jadlem 'klopsiki...' i jakos nie przypadly mi do gustu.

moze jakies urozmaicenia przepisow z opakowan?

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• co do pomidorowego polecam sprawdzić opcje gdzie bazylia gra główne skrzypce a oregano jest jedynie małym dodatekim, wg mnie bardziej pasuje ja taki sos pomidorowy lubie też mocno podostrzyć bo lubie

• No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, s

• mozesz zrobic cos takiego na bazie bulionu, moze byc w kostce albo ze sloika, no albo swojski. podsmaz cebule, czosnek i pieczarki, dolej do tego bulionu, dodaj serek smietankowy, albo topiony, dopra

Opublikowano

4 sery z brokulami sa swietne

Opublikowano
  • Autor

o wlasnie to tez mi nie podchodzi, jadlem 2 razy ale sam nigdy nie przyrzadzalem - moze dlatego

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fixy do spaghetti napoli i bolognese są miodzio. Prawie zawsze gdy robię spaghetti to ich używam. Niedawno spróbowałem fix carbonara i nie było dobre. Jakieś mdłe take. Co innego te dwa, klasyk :good:

Edytowane przez Neoman

Opublikowano

roladki w sosie serowym to jedno z moich ulubionych dan nie mowiac tylko o tych z fixu nawet ;p

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dziś spróbowałem bolognese z chilli od knura i mnie urzekło x]

delikatnie doprawić pieprzem, trochę ostrej papryki, cebulki i robi się naprawdę pikantny sos, w sam raz na upały ;P

Opublikowano

Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka!

Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wkur wia mnie ta rodzinka z reklamy fiksa, zbyt plastikowe i udawane to wszystko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara :ohmy:

Opublikowano

Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?

Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie

• 2 lata później...
Opublikowano

Całkiem spoko jeśli lubisz żarcie na słodko, ale szału nie ma.

• 2 lata później...
Opublikowano

Jakie macie pomysły na jakieś dobre jedzenie które można podgrzac w mikrofali w robocie?

Opublikowano

W mikrofali to prawie każde podgrzejesz. Chodzi Ci o gotowe kupne jedzenie, czy przyrządzone w domu?

Opublikowano

chleb odświeżany na jajku z serem na drugi dzien odswiezany w mikrofalii  tak podgrzany na 50 sekund smakuje wysmienicie ,albo krokiety .

Opublikowano

naleśniki z serem/ dżemem

Opublikowano

już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku...

no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska

Opublikowano

Jak jest miejsce w mikrofali to dobrze jest postawić jakiś pojemnik z wodą, szklankę, czy coś. Jedzenie wtedy się nie wysusza podczas podgrzewania.

Opublikowano

Naleśniki, wszelkiego rodzaju kotlety, ryż, kuskus, póki co goty obiady. Ale menu muszę sobie urozmaicić. 

Opublikowano

kiedys kupowalem dosyc czesto fixy, teraz wole sam zrobic sos.

przepisy biore z ksiazek albo z sieci, ostatecznie jakis eksperyment przeprowadzam.

Opublikowano

serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa  (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego

96840.jpg

sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza

Opublikowano

widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje.

jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami.