Opublikowano 6 kwietnia 200916 l z tych torebek uwielbiam 'eskalopki w sosie jakimstam', sa naprawde smaczne, takie slonawe. wczoraj jadlem 'klopsiki...' i jakos nie przypadly mi do gustu. moze jakies urozmaicenia przepisow z opakowan?
Opublikowano 6 kwietnia 200916 l Autor o wlasnie to tez mi nie podchodzi, jadlem 2 razy ale sam nigdy nie przyrzadzalem - moze dlatego
Opublikowano 7 kwietnia 200916 l Roladki schabowe w sosie pomidorowym. Git nawet. Kurczak z worka foliowego. tez git.
Opublikowano 11 kwietnia 200916 l Polecam Sos Neapolitański od Winiary i Sos Pieczeniowy, chyba ta sama firma. Pierwsze dobre do klopsów, a drugie do..pieczeni
Opublikowano 15 maja 200915 l Fixy do spaghetti napoli i bolognese są miodzio. Prawie zawsze gdy robię spaghetti to ich używam. Niedawno spróbowałem fix carbonara i nie było dobre. Jakieś mdłe take. Co innego te dwa, klasyk Edytowane 15 maja 200915 l przez Neoman
Opublikowano 15 maja 200915 l roladki w sosie serowym to jedno z moich ulubionych dan nie mowiac tylko o tych z fixu nawet ;p
Opublikowano 5 sierpnia 200915 l dziś spróbowałem bolognese z chilli od knura i mnie urzekło x] delikatnie doprawić pieprzem, trochę ostrej papryki, cebulki i robi się naprawdę pikantny sos, w sam raz na upały ;P
Opublikowano 9 sierpnia 200915 l Sos śmietanowo-koperkowy do ryżu bajka! Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki?
Opublikowano 8 października 200915 l Wkur wia mnie ta rodzinka z reklamy fiksa, zbyt plastikowe i udawane to wszystko.
Opublikowano 27 października 200915 l No ta reklama w ogóle jest z(pipi)ana. Stara siedzi przy garach, ojciec z bachorami jakieś podśmie(pipi)ki i coś tam niby kombinują. Stara wysypuje do koryta i się okazuje, że nakryli do stołu. Łał, scenariusz godny Oskara
Opublikowano 29 października 200915 l Jedliście te jakieś soczyste kurczaki co w paczuszce jest torba do piekarnika? Tam się wrzuca udka, czy piersi? W ogóle ten proszek się zalewa czymś, czy sam się wali do tej siatki? Moja stara to czesto kupuje, calkiem smaczne skrzydelka i udka wychodza z tego, takie slone i aromatyczne cnie
Opublikowano 26 czerwca 201410 l Jakie macie pomysły na jakieś dobre jedzenie które można podgrzac w mikrofali w robocie?
Opublikowano 26 czerwca 201410 l W mikrofali to prawie każde podgrzejesz. Chodzi Ci o gotowe kupne jedzenie, czy przyrządzone w domu?
Opublikowano 26 czerwca 201410 l chleb odświeżany na jajku z serem na drugi dzien odswiezany w mikrofalii tak podgrzany na 50 sekund smakuje wysmienicie ,albo krokiety .
Opublikowano 26 czerwca 201410 l już miałem pisać że nie używam fixów i żarcia z proszku bo bardzo łatwo samemu zrobić te rzeczy i nie trzeba kupować proszku, a tu patrze że to temat z 2009 roku... no cóż, co do tematu z dzisiaj - co zrobić żeby dało sie zjeść z mikrofali - ja to zwykle brałem do pracy spagetti pomidorowe (różne wariacje ale na bazie sosu pomidorowego), ale w sumie to sporo rzeczy wychodzi zjadliwie po podgrzaniu w mikrofali, zwłaszcza jak sie jest głodnym (chociaż mała porada - przy podgrzewaniu jakiegoś makaronu z sosem proponuje przymknąć pojemnik (ale nie zatrzaskiwać do końca żeby nie wybuchł), na przymkniętym pojemniku podczas grzania jedzenie nieco paruje i zbiera się wilgoć, jeśli sie grzeje na otwartym to całość potrafi zrobić się sucha i dosyć kiepska
Opublikowano 27 czerwca 201410 l Jak jest miejsce w mikrofali to dobrze jest postawić jakiś pojemnik z wodą, szklankę, czy coś. Jedzenie wtedy się nie wysusza podczas podgrzewania.
Opublikowano 28 czerwca 201410 l Naleśniki, wszelkiego rodzaju kotlety, ryż, kuskus, póki co goty obiady. Ale menu muszę sobie urozmaicić.
Opublikowano 5 lipca 201410 l kiedys kupowalem dosyc czesto fixy, teraz wole sam zrobic sos. przepisy biore z ksiazek albo z sieci, ostatecznie jakis eksperyment przeprowadzam.
Opublikowano 5 lipca 201410 l serio te fixy to są dla mega leniwych, wszystkie sosy na bazie śmietany można zrobić używając poprostu śmietany zamiast fixa (+jakieś przyprawy), podobnie wszelkie sosy pomidorowe robi się bardzo łatwo ze zwykłych pomidorów (lub pomidorów z puszki, albo przecieru (nie mylić z koncentratem), albo czegoś takiego sos praktycznie sam powstaje, wystarczy troche podsmażyć/poddusić i już mamy sos pomidorowy z pomidorów a nie z proszku, ilość roboty jest jedynie odrobine większa ale jakość znacznie lepsza
Opublikowano 6 lipca 201410 l widzialem w pewnym programie, jak wloch przygotowuje sos do pizzy. wziol obrane pomidory w puszce, wlal to wszystko do miski, lapami rozdrobnil, doprawil i sos byl gotowy. ja jak robie sos do makaronu, to biore przetarte pomidory w kartonie. podsmazam cebule i czosnek na oliwie, sole, pieprze, dodaje mieszanke ziol, troche cukru, czasami trzeba dodac troche koncentratu i gotuje az uzyskam zadowalajaca mnie konsystencje. jest to najprostrzy sos jaki mozna zrobic samemu i uzywac go jako pozycje wyjciowa do robienia wlasnych wariacji, z miesem albo warzywami.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.