matrix_dk 1 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ja zmieniłem na xbox.com w swoim profilu po zalogowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Yeah. Udało mi się dostać do testów nowego Dasha z LastFM Facebookiem, i innymi pierdołami. Update na konsoli ma wyskoczyć dziś lub jutro. Za(pipi)ongo Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Mnie również, chyba wszyscy, którzy się zgłosili dostali potwierdzenie. Jedyny minus tego wszystkiego to chyba brak scrobblowania z x'a na last.fm, ciekawe czy będzie można słuchać radia z polskiego ip. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 jeszcze nie wyskoczył mi update bo napisalo, że coś się ID nie zgadza. podałem im poprawnie i do wtorku mam móc zrobić aktualizacje. Fajnie, że się udało Cytuj Odnośnik do komentarza
qb3k 946 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Radia na lastfm można słuchać tylko w UK i US. Cytuj Odnośnik do komentarza
Les777 124 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Ile teraz kosztuje miesiąc Live'a? Na aukcjach widzę ceny minimum 22 zeta. To normalne? Kiedyś były za ok. 15 i bardziej opłacało się brać miesięczne niż kwartalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Smiti 313 Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Radia na lastfm można słuchać tylko w UK i US. Przecież w Polsce nie można mieć live'a, więc jestem "Anglikiem". Oby tylko nie dali czegoś w stylu blokady regionalnej. U mnie wszystko okej z ID ale update jak nie było tak nie ma, czekam do wtorku i wtedy mogę do nich napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza
jaszczoor 42 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 bardzo ładnie prosze o jakiś tutorial zamierzam kupić xboxa, mam internet z neostrady wysyłany przez wifi do laptopa. I teraz pytanie jest takie, czy da sie udostepnić net z laptopa do konsoli przez kabel(neostrada->router wifi->laptop->kabel->xbox) ? Jeśli tak to prosze o jakiś tutorial właśnie, jak to dokładnie zrobić bo nie uśmiecha mi się kupowac adapter microsoftu ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Kup sobie acces point i podlącz przez wi-fi do x'a Cytuj Odnośnik do komentarza
jaszczoor 42 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 na to trzeba wydac jednak ok. stówki : | nie da sie tego takim sposobem o jakim ja myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 da się. podpinasz x'a do lapka kablem i udostępniasz w PC polączenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Miłosz 0 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam, może ktoś rzuci okiem: http://www.psxextreme.info/topic/35068-podlaczanie-xboxa-360-do-netu/page__view__findpost__p__1993446 Cytuj Odnośnik do komentarza
Artai 1 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam! Już kiedyś pisałem tutaj na forum. Ja na spółę z siostrą zakupiłem X'a. Ale grać głównie gram JA i mój OJCIEC. Zamierzamy kupić sobie Live'a. Czyli muszę zakupić antenkę i Goldową zdrapkę (np. w Empiku)? Czy potrzebne jest jeszcze coś - np. dysk? Bo mam tylko kartę pamięci. W przyszłości rozszerzę X-a o dysk, ale czy jest ważny w przypadku Live'a? I kolejne pytanie - mój Xbox (przez potrzebę naprawy) ma zarejestrowanego Gamertaga na PL. Czy - jak połączę się z NETEM - to będę musiał połączyć mój profil z tym Gamertagiem? A jeśli nie, czy M$ nie zbanuje mi Xboxa za to, że jeden Gamertag mam na PL, a drugi na UK np. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 (edytowane) Potrzebujesz routera / bądź podłączasz konsolę bezpośrednio do kompa jak masz w nim kartę sieciową. Potrzebujesz do tego zwykłego kabla Ethernetowego. Jak masz zwykły router to bedzie trzeba go dodatkowo skonfigurować. Jak masz liveboxa tepsy to wszystko się dzieje automatycznie. Zdrapkę możesz kupić na allegro. Ze sklepami różnie bywa bo Live'a nie ma oficialnie w Polsce. Co do gamertaga - jasne, ze możesz - na jednej konsoli możesz trzymać kilka profilów - pamiętaj, że miesiac golda masz za darmo. Co do bana to jak grasz na oryginałach i masz nieprzerobioną konsolę to myślę, ze możesz uderzać, w przeciwnym wypadku ryzyk-fizyk, bo teraz banują konsole masowo. Kwestia HDD - teoretycznie nie musisz mieć, ale aktualki dasha itd trochę żrą i jak nie masz jeszcze NXE to poleci ponad 100 mega:). Aha bym zapomniał - jeżeli amsz kartę pamięci to musi to być oryginalny produkt MS, jak masz sprzęt Datela to po zassaniu aktualki przestanie działać z konsolą. Edytowane 10 Listopada 2009 przez Aramis Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 mozesz kupic antenke (cos koło 200zł) ale taniej jest poprostu kablem do routera lub kompa dysk przydaje sie do sciagania dodatków, dem no i sawe'ów jesli masz wiele gier itp - na memorke wejdzie (tylko tą najwiekszą) aktualizacja systemu i kilka sawe'ów - jak dla mnie dysk to priorytet piszesz ze masz dwa gamertagi jedem na PL i drugi na UK - uswiadomie Cie ze rejestracja gamertaga na PL nie istnieje nie da sie tego zrobic wiec ktos ci wcisnął kit gamertagów mozna miec na konsoli wiele zarejestrowane na rózne kraje (te które są dostepne przez system - Polski nie ma) nie ma z tym problemu (oczywiscie Live na kazdy GT trzeba płacic osobno) mozna miec tez konta nie rejestrowane ngdzie (tzw offline'owe) mozesz stworzyc nowy swój GT nawet teraz jak nie masz Live'a i dopiero zarejestrowac/dołaczyc do Live jak bedziesz miec konsole podłaczoną do netu Cytuj Odnośnik do komentarza
Emiel 0 Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 http://picasaweb.google.com/wewantxboxlivetoo/WeWantXboxLiveInPolandToo#5409297486071111698 Nie jest to moja akcja, kumpel właśnie podesłał mi linka. Ktoś z Polaków się musiał zdrowo wkurzyć, żeby chciało mu się takie coś zrobić. Wiem, że takie bojkoty i jakieś zbieranie podpisów nic nie daje z reguły, ale kurcze chyba sam sobie wstawię taką sygnaturkę, bo na brak Last.fm jestem ostro wkurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 nie bangla link Cytuj Odnośnik do komentarza
Artai 1 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Potrzebujesz routera / bądź podłączasz konsolę bezpośrednio do kompa jak masz w nim kartę sieciową. Potrzebujesz do tego zwykłego kabla Ethernetowego. Jak masz zwykły router to bedzie trzeba go dodatkowo skonfigurować. Jak masz liveboxa tepsy to wszystko się dzieje automatycznie. Zdrapkę możesz kupić na allegro. Ze sklepami różnie bywa bo Live'a nie ma oficialnie w Polsce. Co do gamertaga - jasne, ze możesz - na jednej konsoli możesz trzymać kilka profilów - pamiętaj, że miesiac golda masz za darmo. Co do bana to jak grasz na oryginałach i masz nieprzerobioną konsolę to myślę, ze możesz uderzać, w przeciwnym wypadku ryzyk-fizyk, bo teraz banują konsole masowo. Kwestia HDD - teoretycznie nie musisz mieć, ale aktualki dasha itd trochę żrą i jak nie masz jeszcze NXE to poleci ponad 100 mega:). Aha bym zapomniał - jeżeli amsz kartę pamięci to musi to być oryginalny produkt MS, jak masz sprzęt Datela to po zassaniu aktualki przestanie działać z konsolą. Nie wiem nawet co to ten Datel - zawsze kupuje oryginalne dodatki. A jeśli chodzi o tą rejestrację - to było na OFICJALNEJ stronce X-a (xbox.pl). Wiecie, tam się logowałem. I jeszcze jedno - w moim dashu, jak ustawie język na PL - nawet jeśli za kraj mam UK - to nie chce mi się zalogować na profil. Dopiero jak przełącze na English i wyłączę i włączę konsolę to zaczyna działać logowanie na profil. O co chodzi? I czy jak mam język PL, to mogę się logować do xLive - bo widziałem, że wiele razy filmiki czy zdjęcie z artykułu o banach z ostatniego PSX-a było po Polsku. I ostatnie - co z PROXY? Bo jak patrzyłem w ustawieniach Neta w konsoli, nie było tam nic zatytułowane "Proxy Settings". P.S. Co do PROXY - czy ktoś zna stronę/program, dzięki któremu można wykryć "GDZIE JEST SERWER TEGO PROXY?". Bo w kablówce dali nam Proxy, i boję się, że będę miał problem, łącząc się z UK (niby), a system wykryje, że na przykład z Japonii czy Ameryki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jakiś żal to jest. Wpisałem kod na miesięcznego live'a przez kompa(nie chciał przyjąć na Xboxie). Mogę wszystko robić wraz z facebookiem, ale konto dalej jest silver i nie mogę grać online! Nawet dostałem maila, że aktywowałem live'a a w subskrypcjach mam że aktywowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Artai 1 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Dobra... dobra... Gdy podłączałem konsolę do routera przez kabel, niby wszystko działało, a potem wywalało się przy czymś z IP w nazwie. Czy to oznacza, że muszę konfigurować router, i będzie działać? A jeśli tak, to jak to zrobić. Mam D-Linka di-524. Czy ma ktoś tutorial? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mam pytanie. Czy można przenosić konta między regionami ? Piję do tego ,że teraz założyłem amerykańskie konto i czy będę mógł je kiedyś przenieść na uk poprzez zmiane np. adresu bez utraty gamerscora i gier które mam na xbla ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie da sie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kakko40i4 15 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 dawno już nie próbowałem (parę tygodni) ale wcześniej po wpisaniu maila i hasła wyskakiwał mi komunikat, że w danym momencie rejestracja niemożliwa ktoś mógłby mi powiedzieć o co chodzi? z góry dzięxxx Cytuj Odnośnik do komentarza
Artai 1 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Hej. Mam parę pytań: - czy na Xboxie 360 można mieć parę kont? - czy jeśli mam zapisy z gier PL, mogą mnie zbanować? - czy jeśli zarejestruje się na UK nie stracę gwarancji? - czy ban oznacza utratę gwarancji? - jak zdobyliście Gamertaga na mygamercard.net na PL? Przecież to strona Microsoft! Cytuj Odnośnik do komentarza
czesio83 21 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) czy jesli wklepie 24h zdrapke liva moge pobrac splosionmana za pol ceny ? czy musze miec lajva na miesiac? Edytowane 5 Lutego 2010 przez czesio83 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi