Yuki 3 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 no i pojawila sie druga czesc genialnego taktycznego RPG...a szanse zeby choc pierwsza czesc wyszla poza japonie sa jak zwykle znikome...a co dopiero dwojeczka ale pomyslalem ze warto zawiadomic o tym fakcie bo zapewne niewielu slyszalo a gra genialna Quote Link to comment
Belcoot 0 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 (edited) Siliconera announced on April 22, 2009 that Record of Agarest War (re-titled as Agarest: Generations of War) will be localized by a game development company, Midas Interactive; it will only be a European release.[7] The release date has to been said to be August 21, 2009. Czyli za dwa miesiące jedynka będzie u nas . Ale ogółem, damn, aż takie dobre to? Muszę przyznać, że mnie zainteresował ten tytuł. Takich gier strasznie mało na PS3... Edited July 2, 2009 by Belcoot Quote Link to comment
sakiu 83 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 po xedge, lykne wszystko w tej formie czekam na jedynke juz od dawna :o Quote Link to comment
ping 9005 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 grało się przyjemnie ale wybitne to to nie jest Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Gra zasluguje na uwage przynajmniej z 2 powodow - Ciekawy system walki (mamy plansze jak w taktycznym rpg, wydajemy rozkazy naszym i staramy laczyc je w tzw "lancuchy" tworzac comba - mozemy zaatakowac cala druzyna potezna salwa w ciagu jednej tury), randki z laskami (przynajmniej tak to moge okreslic, pod koniec mamy ilustracje naszej lubej w .... sukni slubnej <sic>). Generalnie mysle ze na bezrybiu (i po Xedge - chociaz to Agarest wyszedl pierwszy ogolnie) to bardzo ciekawa pozycja, generalnie to dungeon crawler ale nie pusty od fabuly. Quote Link to comment
ping 9005 Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 fajny jest właśnie patent z kolejnymi pokoleniami, w zależności od małżonki z którą wyjdzie dziecko, bohater następnej przygody będzie miał określone statystyki. Jeśli chodzi o system walki to chyba każdy sRPG od tych panów miał taki sam system. Quote Link to comment
sakiu 83 Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 Sprowadzenie tej gry z UK, to koszt 130-140zł po obecnym kursie hmm, dziwne że aż tak tanio, jak za grę z ps2. Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted July 25, 2009 Share Posted July 25, 2009 No ... Pomyslec ze kiedys jeszcze jej kwota siegala nawet i ponad 400 pln i praktycznie byla nieosiagalna nawet na Ebay'u. Quote Link to comment
ping 9005 Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 To to wyszło w Europie? Miła niespodzianka. Quote Link to comment
sakiu 83 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Tzn, wyjdzie..premiera to chyba 21 sierpień. Jedyny sklep jaki znalazłem w UK to game.co.uk i sprzedają po 25 funtów, z przesyłką jakieś 27 funtów. Śmieszne jest to, że poza JP tylko EU dostanie tę grę oficjalnie lol... Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 No co, taka ironia w stosunku do Amerykanskiego Xedge . Quote Link to comment
Michaelius 0 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 No co, taka ironia w stosunku do Amerykanskiego Xedge . Cross Edge wyjdzie w Europie za miesiac czy dwa Quote Link to comment
genjuro 81 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Nie no panowie, zyjemy w czasach gdzie z konsoli naprawde mozna wycisnac niezla oprawe wizualna, a tu prezentujecie takie popluczyny. Wiem, wiem, zaraz powiecie, ze nie grafa najwazniejsza tylko fabula etc. Ale mimo wszystko, po to kupujemy te nowe maszynki z drzemiaca moca w srodku, aby tez nacieszyc oczy ladna grafika. Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Powiedz to Japoncom, a nie nam . Ten tytul mial po prostu inny target, zreszta w Japonii to nie ma wiekszego znaczenia (a przeciez dla tamtego rynku wyszedl taki Xedge czy Agarest wlasnie). Disagei to mozna jeszcze wybaczyc imo - w koncu trzyma sie swojej serii (chociaz postacie moglyby byc LEPSZEJ jakosci). Quote Link to comment
sakiu 83 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Gra miała wyjść w sierpniu, niestety premiera przesunięta na połowę października lol...nom za(pipi)isty ruch ze strony dystrybutora. Jak dla mnie gra w ogóle się nie sprzeda i przejdzie całkowicie nie zauważona wśród tych wszystkich hitów na koniec roku. Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 No a potem tworcy narzekaja na slaby marketing albo ze to wina graczy (nie wiedza co dobre lol XD), chociaz jezeli mowimy o Jrpg'ach to developerzy przewaznie milcza i wyskakuja z sequelami ... ale na kalkulatory*, swiat jest powalony ! * Wybaczcie za szczerosc. Quote Link to comment
Suavek 4551 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 http://www.gametrailers.com/video/exclusive-us-record-of/60353?type=flv - best-trailer-ever. Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 fap fap fap fap ^ ^ Quote Link to comment
ping 9005 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Słabo, japońska wersja nie miała cenzury. Quote Link to comment
Velius 5698 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Hmm,ile w sumie pojawilo sie wersji w US albo Europie tej gry? Chodzi mi o anglojezyczne,moze nadrobie zaleglosci i bym sobie zalatwil,tylko z tego co widzialem na gamespot to sa jakies rozne podtytuly a niektore wyglada jakby to byla ta sama gra,ale inny tytul i sam nie wiem co myslec. Quote Link to comment
sakiu 83 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 HAHA niezły trailer xD Quote Link to comment
ping 9005 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Velius http://en.wikipedia.org/wiki/Record_of_Agarest_War Quote Link to comment
Dr.Czekolada 4444 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Eeee ale na gamespot sa tylko 3 tytuly - Pierwszy to Agarest na PS3, drugi to sequel (only japan) a trzeci to port na X360 ktory jest ponoc bardziej "odkryty" od wersji PS3. Quote Link to comment
ping 9005 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 no, ja grałem na żydboksie więc może dlatego nie było cenzury jak na trailerze. Swoją drogą śmiesznego coverarta chcieli nam zafundować: http://zepy.momotato.com/img/0908/nicecover.jpg Quote Link to comment
Zdzisiu 0 Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Moment... Ja rozumiem ocenzurowany trailer, ale tak ma wyglądać gra? GL przy sprzedaży ... Quote Link to comment
Recommended Posts