Jump to content

Agarest senki War zero PS3

Yuki

Recommended Posts

no i pojawila sie druga czesc genialnego taktycznego RPG...a szanse zeby choc pierwsza czesc wyszla poza japonie sa jak zwykle znikome...a co dopiero dwojeczka :(

ale pomyslalem ze warto zawiadomic o tym fakcie bo zapewne niewielu slyszalo a gra genialna :)

Siliconera announced on April 22, 2009 that Record of Agarest War (re-titled as Agarest: Generations of War) will be localized by a game development company, Midas Interactive; it will only be a European release.[7] The release date has to been said to be August 21, 2009.

Czyli za dwa miesiące jedynka będzie u nas ;) . Ale ogółem, damn, aż takie dobre to? Muszę przyznać, że mnie zainteresował ten tytuł. Takich gier strasznie mało na PS3...

Edited by Belcoot

Gra zasluguje na uwage przynajmniej z 2 powodow - Ciekawy system walki (mamy plansze jak w taktycznym rpg, wydajemy rozkazy naszym i staramy laczyc je w tzw "lancuchy" tworzac comba - mozemy zaatakowac cala druzyna potezna salwa w ciagu jednej tury), randki z laskami (przynajmniej tak to moge okreslic, pod koniec mamy ilustracje naszej lubej w .... sukni slubnej <sic>).

Generalnie mysle ze na bezrybiu (i po Xedge - chociaz to Agarest wyszedl pierwszy ogolnie) to bardzo ciekawa pozycja, generalnie to dungeon crawler ale nie pusty od fabuly.

fajny jest właśnie patent z kolejnymi pokoleniami, w zależności od małżonki z którą wyjdzie dziecko, bohater następnej przygody będzie miał określone statystyki. Jeśli chodzi o system walki to chyba każdy sRPG od tych panów miał taki sam system.

• 3 weeks later...

Nie no panowie, zyjemy w czasach gdzie z konsoli naprawde mozna wycisnac niezla oprawe wizualna, a tu prezentujecie takie popluczyny. Wiem, wiem, zaraz powiecie, ze nie grafa najwazniejsza tylko fabula etc. :P Ale mimo wszystko, po to kupujemy te nowe maszynki z drzemiaca moca w srodku, aby tez nacieszyc oczy ladna grafika.

Powiedz to Japoncom, a nie nam ;).

Ten tytul mial po prostu inny target, zreszta w Japonii to nie ma wiekszego znaczenia (a przeciez dla tamtego rynku wyszedl taki Xedge czy Agarest wlasnie).

Disagei to mozna jeszcze wybaczyc imo - w koncu trzyma sie swojej serii (chociaz postacie moglyby byc LEPSZEJ jakosci).

Gra miała wyjść w sierpniu, niestety premiera przesunięta na połowę października lol...nom za(pipi)isty ruch ze strony dystrybutora. Jak dla mnie gra w ogóle się nie sprzeda i przejdzie całkowicie nie zauważona wśród tych wszystkich hitów na koniec roku.

No a potem tworcy narzekaja na slaby marketing albo ze to wina graczy (nie wiedza co dobre lol XD), chociaz jezeli mowimy o Jrpg'ach to developerzy przewaznie milcza i wyskakuja z sequelami ... ale na kalkulatory*, swiat jest powalony :lol: !

* Wybaczcie za szczerosc.

• 4 months later...

Hmm,ile w sumie pojawilo sie wersji w US albo Europie tej gry? Chodzi mi o anglojezyczne,moze nadrobie zaleglosci i bym sobie zalatwil,tylko z tego co widzialem na gamespot to sa jakies rozne podtytuly a niektore wyglada jakby to byla ta sama gra,ale inny tytul i sam nie wiem co myslec.