Spooky Monkey 0 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 (edited) O ile się nie mylę takiego tematu jeszcze tu nie ma. Słyszałem że lepiej X'a nie kłaść pionowo bo zasłania wentylator (gdzieś to pytanie musiało się już pojawić ale tematu jeszcze chyba nie było). No i właśnie jak to z tym jest - ja mam pionowo - czy wpływa to na awaryjność konsoli? Edited August 6, 2009 by Spooky Monkey Quote Link to comment
Jordan23Carolina 11 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Generalnie - bez znaczenia. Ale był/jest jakiś mit, że lepiej pionowo, że niby ma lepsze chłodzenie et cetera, IMO to bzdura, kładź jak Ci wygodniej. Quote Link to comment
mSzajba 0 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Moim zdaniem niema to najmniejszego znaczenia mam 2 X'y i oba stoja pionowo do tej pory nie mialem z nimi problemu ;p czy to pionowo czy poziomo niema różnicy powietrze i tak jest dobrze wydmuchiwane, i nie jest to prawda ze co kolwiek zasłania, pewno odezwa się osoby co uważają inaczej ale to pewno sadza tak bardziej przez nagonkę wielkiej awaryjnosci (o ile awaryjnosć to prawda tak ustawienie konsoli niema znaczenia ) Quote Link to comment
canuks 63 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 mam X'a już rok od pierwszego dnia stoi pionowo i ma się świetnie . i oby tak dalej Quote Link to comment
Fisiu 4 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 mam X'a już rok od pierwszego dnia stoi pionowo i ma się świetnie . i oby tak dalej Wpis. Dokładnie tak samo. Quote Link to comment
qb3k 946 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Obojętnie jak byleby miał dookoła wystarczająco dużo miejsca na swobodną cyrkulację powietrza. Quote Link to comment
Blim 0 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Pionowo bo inaczej sie nie mieści... Quote Link to comment
miki77 16 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Poziomo, bo z pionowym ustawieniem mam nieprzyjazne wspomnienia (nie chciała się wysuwać tacka). Quote Link to comment
MYSZa7 8900 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 poziomo kiedyś pionowo,ale tylko dlatego,że miejsca nie było Quote Link to comment
wolek92 4 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Najpierw poziomo - wszystko było OK. Potem zmiana biurka i ułożyłem pionowo. Po 2 miesiącach konsola się zje.bała. Gdy wróciła z gwarancji powróciłem do poziomego ustawienia i wszystko gra. Prawdopodobnie to przypadek, ale wole nie ryzykować. Niech se leży Quote Link to comment
Neoman 93 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Ja podobnie jak wolek. Po tym jak kupiłem klocka zawsze stał pionowo "a bo mało miejsca zajmuje". Po paru miesiącach gry strasznie zaczęły się wieszać. Poszedł napęd do wymiany. Teraz zawsze go kładę i jest git (narazie) Quote Link to comment
Copper 2657 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Mój stoi pionowo, od miesiąca chodzi prawie non stop i żyje, zobaczymy jak będzie dalej Quote Link to comment
milekp 78 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Miałem tak i tak - nie ma znaczenia jak 8) Quote Link to comment
sznurek 10 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 poziomo. raz, że pionowo nie mam jak, a dwa to mój kot lubi po meblach skakać wiec mogło by być nieprzyjemnie, trzy to wyczytałem bodajże kiedyś tutaj na forum, że pionowo cos tam się stapia i ściegka a potem sie konsole wieszająi rody wyskakuja. nie wiem czy to prawda. Quote Link to comment
Scorp1on 8 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 pionowo bo inaczej by sie nie zmiescila na szafce Quote Link to comment
orion50 640 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 zależy od humoru jednak zazwyczaj stoi pionowo Quote Link to comment
Słupek 2110 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Jak każda moja konsola poziomo. Mam złe wspomnienie po moim ps2 który stał pionowo i się "wywrócił". Quote Link to comment
Les777 124 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Mam dość mało miejsca, więc obie konsole stoją. X po prawej, PS2 po lewej stronie telewizora. Właściwie to PS2 już leży w szafie. X stał tak ponad 2,5 roku i nie robił problemów. Padł dopiero po przejżdżce samochodem. Chyba nie lubi podróży. Teraz nadal będzie stał. Quote Link to comment
Axels 0 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Jak jest poziomo zabiera więcej miejsca Quote Link to comment
Zajcik 64 Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Moja od zawsze lezy poziomo :] zreszta kiedys przeczytalem, ze jak konsola stoi, to sa wieksze szanse na awarie. Quote Link to comment
Dark Star 1 Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Jak konsola stoi pionowo laser bardziej sie menczy i szybciej pada zauwarzylem ze jak stoi to czesciej sie wiesza a pozatym pionowo ja latwiej stracic. Quote Link to comment
shinu 0 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 moja stoi pionowo i się zepsuć nie chce Quote Link to comment
Mustang 1680 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Trzymam swoją w pionie, ładniej wygląda. Quote Link to comment
Dark AlexX 0 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 pion - szkoda miejsca, lepiej wyglada no i tacka zawsze sie wysowa Quote Link to comment
Baczek PL 19 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Moim zdaniem lepiej ustawić pionowo sam mam tak Quote Link to comment
Recommended Posts