Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emulatory w nowych wersjach! (svn, wip, beta)

Featured Replies

Opublikowano

Czemu 30? Nie lata to w 60? Sprawdzałem dzisiaj w w ustawieniu 2x (co daje 1440p/4k undocked/docked) i jest całkiem miło. Oczywiście są momenty że spada poniżej bo kompiluje shadery ale trzeba to przeboleć. Wygląda za to o niebo lepiej. 

• Odpowiedzi 315
  • Wyświetleń 112,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bugi w teksturach, bugi w cieniach, bugi w odcieniach kolorów, przeciwnicy w oddali są czarni a nie kolorowi jak na switchu, inny wygląd bossów, textures blinking no i gra podobno ciągle crashuje.

• Sven Froost
    Sven Froost

No tak, ale prosze o link do konfiguracji emu i Pro Controllera. Dolphin działa na domyślnych dobrze ale jakość jest słaba, nie wiem co pozmieniać bo jak zmieniłem na lepsze ustawienia to mialem kilka

• Aktualna emulacja PS3 na najnowszym RPCS3, Motorstorm betonowe 30 klatek (Ta gra to czysty miód), zaraz pobawię się ustawieniami w 4K. Ustawiłem skalowanie rozdziałki na 4K, jednak chyba opt

Opublikowano

Na laptopie z RTX 3060 gram teraz w trybie 2x 1440p i działa w pełnej prędkości (jak gierka jest w 60 to leci w 60). Wcześniej grałem w 1080p i szczerze mówiąc zdziwiłem się, że działa w wyższej rozdzielczości bez problemów.

Opublikowano

gral ktos moze w nowe pokemony na emulatorze? mozna wyciagnac 60fps?

Opublikowano

Na uj podajcie kartę jak emu głównie korzysta z cpu xD.
Ja mam (pipi)owe 4/4 jak ktoś ma 6/12 dobrego ryzena np to wiadomo że 60 klatek możliwe.
Ale zależnie od lokacji są spore różnice.
Ja mam w natywnej też 60 czasem spadnie do 50 a czasem ledwo 30 w niektórych lokacjach.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 hour ago, Schranz1985 said:

Na uj podajcie kartę jak emu głównie korzysta z cpu xD.
Ja mam (pipi)owe 4/4 jak ktoś ma 6/12 dobrego ryzena np to wiadomo że 60 klatek możliwe.
Ale zależnie od lokacji są spore różnice.
Ja mam w natywnej też 60 czasem spadnie do 50 a czasem ledwo 30 w niektórych lokacjach.

Mam Ryzen 5 5600H

Opublikowano

No to sztos fhuj ja mam słaba starą i 3 nie ma co porównywać.

I też xeno działa w 30 fps, żeby mieć 60 trzeba mieć moda.
A mod też czasem sprawia problemy i np podczas cutscenek migają powieki itp rzeczy.

Opublikowano

Podobno emulator działa lepiej jak wywali się podpis z tapatalka i pisze posty w jednej linii zamiast wrzucać enter po każdej kropce :vegeta_smile2:

Opublikowano

Dokładnie tak jest, sam sprawdzałem.
Ale przydaje się też procesor mocny a nie 5 letni trup.

• 2 lata później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ludziska, chcę zemulować amigę, a że nie miałem tego sprzętu to troch ęschody.

Rozumiem, że są romy w wersji dyskietkowej, do instalacji i gotowe pliki?

Szukam jakiejś stronki z gotowymi plikami. Tak że wkładam do folderu roms gierki i już są. Bez pierdzielenia. Używam retroarcha i pliki systemowe mam. Chcę mieć kolekcję gier na retroidzie, gdzie używam launchera ES-DE...

Opublikowano

@NemoKOF nie masz jakiejś tam stronki co to miała gierki z amigi ale w pojedynczych, gotowych plikach? Nie pamiętam co to był za format… adf? hdl? :/

Opublikowano

Z romami nie ma problemu, ja poległem na plikach BIOS, a konkretniej kickstarter. Jezu, ile tam było pierdzielenia się - nie dość że do każdego konkretnego modelu Amigi musi być inny ks, to jeszcze musi mieć odpowiednią nazwę, ba, nawet wielkość liter w pliku jest istotna. Sterowanie też szału nie robiło, a sama emulacja sprawiała wrażenie ociężałej (obojętnie na jakim sprzęcie). Więcej było z tym wszystkim jebania się, niż grania.

Opublikowano
5 godzin temu, Meanthord napisał(a):

Więcej było z tym wszystkim jebania się, niż grania.

a wlasnie te gry w tym formacie działają ok

https://ftp2.grandis.nu/turran/FTP/Retroplay%20WHDLoad%20Packs/Commodore_Amiga_-_WHDLoad_-_Games/P/

tak jak pisal czapa - whd load

(w folderze system w retroarchu mam jakies biosy i samo hula, bez konfiguracji i grzebania)

Opublikowano
15 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

@NemoKOF nie masz jakiejś tam stronki co to miała gierki z amigi ale w pojedynczych, gotowych plikach? Nie pamiętam co to był za format… adf? hdl? :/

Niestety

Opublikowano

A już sobie poradziłem z linku wyżej. Retroarch/es-de wykonują całą robotę - wystarczy spakowane pliki (ale ze strony powyżej) wrzucić do folderu „amiga” i gotowe :)

Ten emulation station zajebisty, sam pobiera okładki i filmy, a kiedyś płaciłem kasę za bycie członkiem emumovies:/