Skocz do zawartości

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano

Zrobienie nawet jednego odcinka takiego 20 minutowego serialu animowanego to sporo roboty. Obecne pokolenie ma co prawda znacznie łatwiejszą pracę. Kiedyś wszystko trzeba było malować farbami, a internet w znanej nam formie był science fiction.

Garść przykładów różnych animatorów i ich stylów z DBZ:

http://www.kanzenshuu.com/animation-styles/

(Daję bezpośredni link to tego, bo widzę po wrzuceniu samych obrazków pokasowało je).

Edytowane przez Zarathustra

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 573,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

no ku,rwa robilo sie kamehameha z ziomami, wklejalo obrazki z vegeta z gum do albumu i lecialo po pol osiedla o 16 do typa z rtl7 ale korwa no wylaczylem to po 5 minutach, no po prostu nie mam 12 lat, zeby ogladac chinska bajke ;//

Opublikowano
  • Autor

najdas woli śmigać kozak audicą na gurwy, w pewnym wieku priorytety się zmieniają

Ja tam się jaram jak zły, jak sobie myślę, że czekają nas zupełnie NOWE potyczki gdzie będziemy kończyć odcinki z erekcją i niecierpliwie czekać na kolejny przez tydzień to mam mokro :pawel:

Opublikowano

szatan serduszko jaki stalker w ogóle... jest już do ogarnięcia wersja a angielskim dubem od funimation?

Opublikowano

aha. myślałem że będą puszczać z maks dniowym opóźnieniem. nie wiem co mi się ubzdurało. i tak wolę japoński dub, ale chciałem zobaczyć dla porównania.

Opublikowano

Jestem ciekaw czy Vegeta osiagnie ssj3, do czasu ssj god jeszcze troche zostalo. 

W openingu widac jak Vegeta i Goku ida w strone jakiegos portalu, moze faktycznie pojda w akcje w innych swiatach.

Opublikowano

jak coś kinówka db RoF jest już w znośnej jakości. po hiszpańsku nie, jednak ujowej.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

ssj3 to byla pierwsza najglupsza przemiana, brakowalo zlotej dlugiej brody jak u jakiegos kalifa i zlotych krzakow pod pachami, kolejna to czerwone wlosy z kinowki.

Goku i gotenks w s3 wygladaja pokracznie, jak jakies jezozwierze albo jeze

Opublikowano

Dla mnie najlepszy wyglad w formie ssj to majin vegeta.

Opublikowano

Dla mnie najlepszy wyglad w formie ssj to majin vegeta.

O TO TO TO

+ vejito

Opublikowano

No jeszcze cieniowanie oczu. Chodzi o całokształt. Wreszcie Vegeta przestał być umiarkowanie dobry i mógł "rozwinąć skrzydła". Silny, zły i wk*rwiony czyli taki jakiego lubimy najbardziej.

SSJ2VegetaMajin.png

Opublikowano

Taki silny ze Goku sie z nim bawil.

Najlepsze przemiany dla mnie to pierwszy kaioken, pierwszy ssj i jak gohan osiagnal ssj2, wtedy bylo czuc ten power

Opublikowano

Ciekawostka, wydanie na nośnikach DVD Dragon Ball i DBZ ma gorzej jakości dźwięk niż podczas premiery, Toei wyrzuciło oryginalne taśmy :( Zachowano tylko taśmy z GT i filmów , kilka osób wrzucło na Youtuba swoje nagrania z VHS/BetaMax

Opublikowano

No a wy chcecie ogladac taak przemiane z ang dubbingiem, przeciez to profanacja.Pewnych glosow i muzyczek lepiej nie zmieniac. Przeciez wersja w US w porownaniu do JAP to kiszka straszna.

Opublikowano

Widziałem troche nowej kinówki z Freezerem, kto mi wytłumaczy: 

Dlaczego Goku i Vegeta maja niebieskie włosy? Ok, nowy poziom Legendary SSJ ale jak? O ile jeszcze u Goku zrozumiem jakos, ale u Vegety? Przeciez on nawet SSJ3 nigdy nie osiagnał

Opublikowano

a zobaczcie jaka chvjnia w wersji KAI była xD

żal mi ludzi, którzy oglądali DB KAI jako pierwszą, a nie oryginalną zetke