November 15, 200916 yr Tapioca W jakiej ksiazce gł. bohater czesto mowi "musze oddac kasety" w celu odmówienia jakiegos spotkania, zaproszenia etc
November 15, 200916 yr American Psycho. Mam juz 2 punkty, wygrywam w książki. Co na koncu Straz Straz stało sie z dwoma smokami, które toczyly ze sobą pojedynek na ulicach Ankh-Morpok?
November 15, 200916 yr "(...) wyleciały z cienia, przemknęły nisko nad płaszczyzną Oceanu Krawędziowego i z determinacją ruszyły przez niezgłębione, nakrapiane gwiazdami otchłanie kosmosu." Zgadłem ? ;F Jeśli tak to oddaję, bo ja nie mam pamięci do książek :<
November 16, 200916 yr "(...) wyleciały z cienia, przemknęły nisko nad płaszczyzną Oceanu Krawędziowego i z determinacją ruszyły przez niezgłębione, nakrapiane gwiazdami otchłanie kosmosu." Zgadłem ? ;F Jeśli tak to oddaję, bo ja nie mam pamięci do książek :< Chodzilo mi o to, że ten duży smok, który zaatakował miasto okazał się samicą i zakochał sie w małym Errolu (czy jakos tak) ze wzajemnoscia no i smoki szczesliwie odlecieli pogrązeni w milosci. twoje pytanie aktualne. Edited November 16, 200916 yr by zduniacz
January 2, 201016 yr Author Dobra, Szagi spier'dolił, bo nikt nie czyta Bourne'a, a film jeszcze nie wyszedł. Przejmuję. Ile było skrzyń z ziemią w Drakuli? Można się pomylić o 3000.
January 11, 201016 yr Jak nazywała się drewniana figurka której oddawał cześć Queequeg w Moby Dicku? Edited January 11, 201016 yr by Walter_Cronkite
January 15, 201016 yr jako, z temat od trzech miesiecy jest martwy to zadam pytanie by go ozywic jak sie nazywa ksiazka/opowiadanie strugackich gdzie jest poruszany watek apostola (to chyba jan), ktory za winy ma byc niesmiertelny, i w koncu gotuja go na jakiejs wyspie w oleju (wtedy okazuje sie, ze to judasz)?
January 18, 201016 yr ok zrobilo sie zamieszanie a ze moja kolej to zadaje Jak zarabiała na zycie matka głównego bohatera w "Zanim Cie znajdę" Johna Irvinga
January 21, 201016 yr Puszkin: robila dziary. Czemu tytułowy bohater Wielkiego Gatsby nie skonczyl studiow?