Skocz do zawartości

jedzenie studenckie - przepisy

Featured Replies

Opublikowano

Nie jest to dobry temat na rozmowy o zdrowiu.

Powiem tylko, że zrobiono nam pranie mózgu i nowsze badania mówią zupełnie co innego na temat tłuszczy nasyconych, nienasyconych, kalorii, cholesterolu itd.

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 82
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Pizza REAL QUALITY - o smaku pieczarkowym. Cena - 4,15 o ile dobrze pamietam, a jest pyszna o.O

  • Gość Kasandra
    Gość Kasandra

    To może ja coś skrobnę, mimo że doświadczenie życia studenckiego mam już za sobą, to coś niecoś jeszcze pamiętam z czasów gdy trzeba było liczyć każdy grosz. Moja propozycja, to :   ---------------

  • Gość Kasandra
    Gość Kasandra

    Tak samo jak można zjeść frytki które maczały się w oleju. Sekretem jest temperatura i smażenie na głębokim tłuszczu.   Jeśli tłuszcz jest odpowiednio rozgrzany, to nie wnika w potrawę, jeśli mimo

Opublikowano

Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak wiele rzeczy jest wyrabiana na tłuszczach zwierzęcych.

McDonald do 1990r piekł frytki na smalcu. Potem oficjalnie zmienił na olej, ale krążą plotki, że przed zamrożeniem frytki są podsmażane na smalcu.

Z doświadczenia wiem, że na smażone na smalcu ziemniaki są zdecydowanie najsmaczniejsze.

 

Przez długi czas pączki też się piekło na smalcu. Do dziś wiele domowych pączków jest wypiekanych na smalcu, który podobno jest do tego najlepszy.

Tak samo jak wszelkie rogaliki i inne tego typu wypieki. Nawet dziś można znaleźć w necie przepisy zakładające użycie smalcu do wypieków.

Pier.dolenie. Tak się składa, że pracuję w fabryce frytek, które są dostarczane do restauracji McDonald's i o żadnych smalcach nie ma mowy, są smażone na oleju

Opublikowano

Nie ma sprawy, jedz spokojnie ;p

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy to już było (jeśli tak, to sorry), ale przypomniał mi się przepis na jajecznicę studencką. Otóż, student musi stanąć przy lodówce, otworzyć drzwi, podrapać się po jajkach, zamknąć i ot, cały przepis :) Danie swego czasu mocno rozpowszechnione :P 

 

 

 

 

Prawdziwy student nigdy nie przyznaje się, że jest głodny! ;]

 

 

Opublikowano

Tebe, jakieś niusy, które możesz nam przekazać nt. Waszej linii produkcyjnej? ^^

Opublikowano

Takich rzeczy jak przebieg procesu, specyfikacje itd, to raczej nie, bo tajemnica sluzbowa ;p Ale frytki kwakdonaldowe to nasz specjalny produkt, dlatego tez standardy produkcji sa specjalne. Więcej testów laboratoryjnych, duzo wieksze wymagania do koncowego produktu, dodatkowa osoba w laboratorium tylko na ten produkt, a nawet takie rzeczy jak inny sposob dostawy kartonow (lepiej zabezpieczone, zeby nie bylo zagnieceń) to fakt. Są to najlepsze jakosciowo frytki produkowane w naszym pieknym kraju, tak wiec mozna wsuwać bez oporow :)

A ja osobiscie pracuje na linii placków ziemniaczanych, wiem ze w Polsce w jakich marketach też są, ale wiekszosc to eksport.

Opublikowano

Dzisiaj jadłem ryż na mleku, z dodatkiem syropu malinowego. Tanie, bardzo dobre i można się najeść jak świnia.

 

 

 

1111xw.jpg

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.