Yano 3 697 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 This was a triumph. I'm making a note here: HUGE SUCCESS. It's hard to overstate my satisfaction. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 oprocz tego że zapowiedzieli oficjalnie i dali filmik to chyba innych informacji nie ma wiec wrzucam filmik Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 do portala 2 pasowaloby mi move Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 http://www.youtube.com/watch?v=5THiN8szSKM&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=Bq2mZoKkqMw&feature=player_embedded Zakup Orange Boxa na PC uważam za jeden z najlepszych. Masa funu i dobrych gier, a wśród nich wyróżniający się Portal. Z dwójką na PS3 mnie zmiażdżyli. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Zakup Orange Boxa na PC uważam za jeden z najlepszych. Masa funu i dobrych gier, a wśród nich wyróżniający się Portal. Z dwójką na PS3 mnie zmiażdżyli. Ja Portal ściągłem tylko przez to że był darmowy(ta promocja na Steamie). W sumie ściągłem bo nie miałem akurat w co grać a pomyślałem, że zobaczę z czym to się je. Teraz po przejściu uważam Portal za jedną z najlepszy gier jakie grałem(może nie same podium ale bardzo blisko). Dlatego teraz z wypiekami czekam na P2(dzięki za gameplay) i dlatego też konferencję Sony uważam za najlepszą właśnie dzięki P2 (i GLaDOS, ach ten jej specyficzny głos i sposób mówienia). I również dlatego zamierzam kupić Orange Box(może zakocham się również HL, w końcu setki tysięcy graczy - miliony? - nie może się mylić)? P.S. Zapomniałeś o part'cie trzecim : Edytowane 16 Czerwca 2010 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) kurde bedzie masakra najbardziej mi sie podobają dodatki z 3 gameplayu, ale ogolnie super sie zapowiada ;D fajnie że troszke unowoczesnili gre technicznie, poprzednio byly dosyc proste pomieszczenia , niewiele bajerów, mimo ze pasowalo to do klimatu i nie nazekam na to , to fajnie ze teraz bedzie wiecej animowanych elementów, i bajerów obednych w dziejszych grach ciekawe czy bedą jakies jeszcze nowe "sztuczki" (typu te pokazane wsysarki, gluty itp) no i w koncu mial byc multiplayer o ktorym jeszcze nie wiadomo nic;p jedyne co mi sie nie podoba to głos tej niebieskiej kulki, zbyt "zwykły", niby ma angielski akcent ale nie jest "robotowy", w porownaniu z mega za(pipi)istym głosem glados to ten jest naprawde "zwykly" zastanawia mnie też długosc, gdzies napisali ze bedzie ponad 2 razy dluzsza niż jedynka, ale to nadal daje tylko ze 4-5 godzin (na oko), to dosyc krotko, ciekawe czy to bedzie gra pudełkowa, i jaka bedzie cena itp a moze dodatek do spekulowanego ostatnio HL episode3 ? chociaż może multi albo ogolnie DLC bedą przedluzać żywot gry multi coop gdzie kazdy ma tylko 1 portal moze dawac cudowne mozliwosci wspolpracy ale nawet deathmatch mozna sobie troszke wyobrazic (karkołomny pomysł ale jednak) - strzelanie portalem pod nogi przeciwnika żeby wypadł gdzieś na kolce itp? XD chociaz pewnie nei bedzie czegos takiego ;p UWAGA SPEKULACJA zastanawiam sie czy nie bylo by fajnie gdybysmy spotkali jakiegoś ludzkiego kompana w grze (NPC) z ktorym trzeba by jakos współpracowac przez kawalek gry, albo mu pomagać i dbać (np jakies dziecko) Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 gra bedzie dobrze wyrabiac refleks podczas grania padem :> Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Wedle wywiadu z ign: w multi, czyli co-op, każdy z dwóch graczy będzie miał swoje dwa portale. Osobna kampania dla co-op(i tak jak w jedynce, na początku będziemy mieli tylko po jednym, aby poznać jak one ze sobą współpracują). Na konsolach będzie możliwy split-screen . A wedle tego: http://polygamia.pl/Polygamia/1,107163,8025002,Portal_2_zapowiada_sie_super_.html, "będzie możliwe wspólne granie po sieci na maku i PC. Valve chce podobnie zrobić z PS3 i PC. " Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Valve chce podobnie zrobić z PS3 i PC Super będę grał z bratem. On na kompie ja na PS3 hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Valve chce podobnie zrobić z PS3 i PC Super będę grał z bratem. On na kompie ja na PS3 hehe. Albo obaj wygodnie na kanapie przed TV będziecie główkować (bo będzie splitscreen). Bo w sumie wątpie by Valve to się udalo, choć byłoby miło. A trochę nie rozumiem co nam faktycznie da ten Steamworks na PS3 w P2? Jasne, wiem że m.in. "auto-updates, downloadable content, and community support directly from Valve"(źródło), no ale przecież niemożliwe że nie będą dawać patchy dla wersji X360 czy DLC. No chyba że my będziemy mieli darmowy dodatkowy content, a xboxowcy będą bulić . Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Tutaj kawałek gameplay'u: http://www.youtube.c...h?v=T-31CCKM3bk Gierka zapowiada się genialnie Edytowane 17 Czerwca 2010 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Zapowiada się świetny tytuł, i ciekawe co Gabe miał na myśli mówiąc, że wersja na PS3 będzie najlepsza (exc. dodatki?) oh my god! (0:11) poleciało z publiczności, też byłem zaskoczony Edytowane 17 Czerwca 2010 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 no i bedzie mozna pograc w coopie na PS3 z kims z PC Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 No ładnie. Portal 2 zgarnął cztery(i to jeszcze jakie) od ign, jeśli chodzi o E3: Najlepsza gra na X360 Najlepsza gra na PS3 Najlepsza gra na PC Najlepsza gra logiczna http://uk.games.ign.com/articles/109/1094418p1.html Ktoś się dziwi?? Bo ja nie . Jedyne co mnie dziwi, skoro P2 zgarnął takie nagrody to czemu nie został grą targów?? Bo jak dla mnie P2 na to zasługuje . Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dobrze, że zmienili głoś naszego pomagiera. I do tego ten akcent. W jedynce głos tego głównego komputera był strasznie denerwujący dla osób z wrażliwym słuchem. Jeśli chodzi o steam na PS3 to pewnie głównie będzie to polegać na pobieraniu modów. Jedynka była praktycznie na raz bo Valve przegięło z poziomem trudności gry. Wszelkie mody wydłużą skutecznie żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 głos glados byl (jest) za(pipi)isty, i to był jednym z czynnikow sukcesu gry (chociaż nie tylko jak mowiła ale co mówiła) ten nowy głos anglika mi sie srednio podoba, po pierwsze ten akcent jest malo wyrazny i czasem brzmi jak zwykly angielski, w dodatku brakuje mu tego sztucznego filtra zeby bylo widac ze to nie czlowiek tylko maszyna, ale moze jeszcze to zmienią, no i mam nadzieje ze on nie bedzie z nami łazil całą gre bo Valve przegięło z poziomem trudności gry co to znaczy że przegialo? za latwo czy za trudno? jak dla mnie było ok, te dodatkowe alternatywne wersje poziomów były o wiele trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza
marchi7 0 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Nie grałem w jedynkę, a wszelkie gamepleje nic nie mówią.... o co w ogóle chodzi w tej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 to logiczna gra FPP w ktorej musisz rozwiazywać problemy za pomocą urządzenia strzelającego portalami, pmiedzy ktorymi mozna przechodzic (wchodzisz w jeden i wychodzisz drugim i na odwrót) dodatkowo gra jest okraszona świetnym klimatem i humorem tak naprawde ciezko jest wytłumaczyc działanie portali jesli nie zrozumiałeś filmików Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 na 2 grafach w 2 rzędzie od lewej jest prosto wytlumaczone ;] albo tu Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 trzeba będzie sie wytężać... tak sobie myślę, ze gra wcale wiele nie prezentuje, a jednak można sie świetnie bawić. pomieszczenie, teleport, a ile frajdy. jestem mile zaskoczony. świetny temat na grę - cos zupełnie innego. mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 jesli ktoś nie grał jedynke to nawet nie wyobraża sobie o co chodzi i powinien sie spalić ze wstydu a nie pisac w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Choć przeszedłem trzy razy Portal(na PC), to nie obraziłbym się gdyby dodawali ją za darmo do dwójki(np. w limitce, mam nadzieję, że taka będzie ), w sumie byłby to dobry ruch ze strony Valve, bo wiele by na tym nie stracili, a dużo osób, które nie grały w jedynkę, by się na taki 'pack' skusiło. Jedyne co mnie martwi, to ta przełożona premiera. Jeszcze gdyby uściślili do np. początku 2011 to spoko, a tak to równie dobrze może być końcówka 2011 (i pewnie na tym się skończy :confused:). rkBrain -> Nie podobał Ci się głos GLaDOS ??? To co dla wszystkich stało się kultowe w tej grze Tobie się nie podoba?? No to masz zaje*****y problem, bo w dwójce pewnie będzie go znacznie więcej. No ale zawsze możesz ściszyć dźwięk . Co rozumiesz przez "wrażliwy słuch"? P.S. Jeśli kampania była dla ciebie za prosta to spróbuj przejść wyzwania(organiczona ilość portali lub kroków i tym podobne), tam to dopiero jest hardcore. Cytuj Odnośnik do komentarza
krak2610 0 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Sądzę, że przełożenie premiery ma związek z poszerzeniem listy platform docelowych o ps3. Ps3 jest dla Valve nowe, więc developing będzie trwał odpowiednio dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czaja PL 8 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 rkBrain -> Nie podobał Ci się głos GLaDOS ??? To co dla wszystkich stało się kultowe w tej grze Tobie się nie podoba?? Totalnie nie rozumiem tej "kutowości" o której mówisz i mnie generalnie ten głos też strasznie się nie podoba. Uważam że jest beznadziejny. Jest żałosny i pokazując komuś Portal, czuję przez to mimowolnie jakies takie zażenowanie. Ten glos odrzucał mnie do tego stopnia że podczas pierwszego zetknięcia z tą grą ok 1,5 roku temu wyłączyłem ją po minucie gry i dałem jej drugą szansę dopiero niedawno przy okazji zapowiedzi drugiej części. I miałem trochę szczęścia bo mało brakowało a ominęła by mnie przyjemność grania w jedną z najlepszych, najoryginalniejszych, najbardziej intrygujących i najbardziej klimatycznych gier wszechczasów. Jeżeli kogoś zniesmacza głos GLaDOS to nie ma innego wyjścia jak się przemóc, bo po godzinie gry już tak bardzo nie przeszkadza, a warto bo gra jest boska! Klimat żywcem wyjęty z filmu Cube. Dodanie Portala 1 byłoby bardzo miłe, ale należy zauważyć, że Portal był już w Orange Boxie, więc nie jest to zbyt oczywisty bonus. Trofeami bym jednak nie pogardził. Parę tygodni temu Portal był do ściągnięcia za friko na macki albo na pecety (albo na jedno i drugie) więc bardziej będę zaskoczony jeśli nie dołączą jedynki do dwójki niż gdyby mieli ją dołączyć. Zwłaszcza że Portal 2 to już nie jest mała, niszowa gierka tylko duża i droga pełnoprawna produkcja która zapewne w zamyśle ma trafić do większego grona niż ta obecna garstka fanów. Bardzo więc prawdopodobne że zwolnią chcących być na bierząco nowych graczy z odgrzewania tego dość starego już tytułu i poprostu dorzucą go niejako gratis. co było by mi na rekę bo choć mam Portala kupionego na XBL to jednak wolał bym mieć na płytce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Totalnie nie rozumiem tej "kutowości" o której mówisz i mnie generalnie ten głos też strasznie się nie podoba. Uważam że jest beznadziejny. Jest żałosny nie rozumiem tego zdania przecież zarówno to JAK mowi oraz to CO mówi to mega klimat i kultowość! jej śmieszne teksty udające poważe, w połączeniu sztucznym głosem szczerze mowiac gdybym mial grac w portal bez jej głosu to by byla poprostu ciekawa gra logiczna, a tak to jest mega klimat w koncu przeciez glowna postac nic nie gada ;p ale wlasnie dla mnie milosc do portala wzieła sie z 2 powodow 1 stasznie fajny pomysł na gra logiczną z portalami ktore dają mase mozliwosci, i można sie swietnie nimi bawić 2 wlasnie klimat zbudowany glownie przez glados Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi