Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Featured Replies

Opublikowano

-długie intro

-mnóstwo zapchajdziur, byle tylko wydłużyć czas gry

-pusty świat

-Fi, która traktuje gracza jak debila (w jednym dungeonie podchodziłem do drzwi z kluczem, a nagle wyskakuje Fi i mówi "No panie, na tych drzwiach możesz spróbować użyć klucza)

Z drugiej strony, sterowanie jest bardzo dobre (ale opinie są podzielone), no i sekcja na pustyni to jedna z lepszych fragmentów we wszystkich Zeldach.

• Odpowiedzi 482
  • Wyświetleń 103,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wolę takie "zacofanie" Nintendo, od dostawania gier w kawałkach z wyciętą zawartością, i online pass'em. Bo przynajmniej w przypadku tej firmy mam pewność, że wydając te 200 zł płacę za pełną zawarto

• Okej, pojawiły się recenzje wersji Switchowej. Są... całkiem zachęcające?   Dla jasności - ja uważam SS za wybitną grę, uwielbiałem konstrukcję i zagadki i dungeony (to są... najlepsze dunge

• No na pewno zwłaszcza pewnie przeszedłeś Corruption na GaCka no nie ;p Wii to nie tylko Nintendowskie pozycje : Silent Hill: Shattered Memories, Sin & Punishment 2, Monster Hunter Tri, No More Her

Opublikowano

Mi tam długie intro nie przeszkadza, lubię się powoli wczuwać w świat :P I pewnie też robisz jakieś pierdoły, tak jak łowisz rybę w TP, ja to tam lubię.

Opublikowano

Pełna zgoda z Ragusem. Nie klei się ta gra, za długa jest no i te powtórki z bossami, nie fajne. TP imo dużo lepsza. Na plus soczyste kolorki, no i ogólnie pomysł z niebem, lataniem. Lokacje w większości super. Sterowanie mi nie przeszkadzało, czasem się wkurzałem przy bossach.

Opublikowano
  • Autor

SS to strasznie nierowna odslona. Ma w sobie chyba tyle samo dobrych i swiezych patentow co takich ktore doprowadzaja do zgrzytania zebami. Te dwugodzinne intro na Skyloft, brrr.

A mi sie sterowanie nie podobalo, a przynajmniej nie walka mieczem bo uzywanie przedmiotow bylo swietne. W przypadku walki o wiele czesciej walczylem ze sterowaniem ("no (pipi)a jak to niby bylo krzywo jak napierdalam prosto jezusmarja") niz z przeciwnikami.

Opublikowano

Nie ukończyłem o dziwo jeszcze ale przy TP są krótkie przynajmniej na tym etapie gdzie jestem.

Opublikowano

Najgorsza jest Fi, która jest tak w(pipi)iająca, że sie człowiekowi odechciewa grać.
Na drugim miejscu zapchaj dziury i łażenie w kółko po tych samych lokacjach (nie,nie dlatego, żeby pozbierać sekrety, tylko dlatego, że ci każą)
Z jednym bossem walczymy chyba ze 4 razy. Po prostu przeciąganie jak cholera. Mogli zrobić z tego gierke na 20 godzin i byłby mesjasz, a tak to ciągnie się i ciagnie i już człowiek ma dość po prostu.

Dungeony mi tylko dwa zapadły w pamięć, reszta taka standardowa.

Ogólnie tak jak ktoś powyżej napisał, mnóstwo fajnych patentów i równie dużo chvjowych.

Np irytujące jest to, że jak zbierzesz nowy przedmiot po raz pierwszy, to dostajesz informacje czym on jest. Np, zbierasz pierwszą swoją rupie i wyskakuje okienko, że to jest rupia, zbieraj je, kupuj za nie rzeczy i bla bla. Ale problem jest taki, że PO KAŻDYM włączeniu gry to wiadomości się resetuja i wyskakują OD NOWA. Doprowadzało mnie to do szewskiej pasji.

Twilight Princess jest 10x lepsze, a SS to chyba najgorsza zelda w jaką grałem. Pamiętam jak gejspot dał jej 7.5/10 i parsknąłem śmiechem po zobaczeniu tej oceny. Po ograniu widzę, że mieli racje.

Opublikowano

Co do tych wiadomości o rupee etc. to w każdej odsłonie tak jest nawet w TP. Nie bym bronił tej odsłony ale są gorsze PH i ST. TP to taki mistrz zakończenie które wycisnęło łezkę etc.

Opublikowano

w TP na pewno tak nie ma. Raz zbierzesz i już nic nigdy nie wyskakuje. A w SS po każdym włączeniu gry od nowa.

Opublikowano
  • Autor

W TP nie gralem za duzo, ale nie przypominam sobie aby taki w(pipi)iajacy patent byl w WW chociazby. Straszne to jest, potwierdzam.

Miejscowka na pustyni (podczas zabaw z krysztalami czasu) GOTY, reszta meh. A zalany las to juz w ogole zrobiony byl na od(pipi) chyba.

Tak jak cały overworld. Trzy czy tam cztery wyspy na ktorych mozna cos zrobic a reszta pusta. Osom.

Opublikowano

Ciekawe bo ja a tą wiadomość nigdy się nie wściekałem.

Opublikowano

Wszyscy zignorowali moje pytanie co do jakości dungeonów :P

Lepsze niż w Wind Wakerze, ale OoT i tak ma lepsze.

Nie wiem, czy tylko ja tak mam, że jeżeli chodzi o Zeldy 3D, to każda może co najwyżej lizać stopy Ocarinie (nie grałem w MM, więc tutaj nie wiem)? Dla mnie to jest jedyna Zelda w 3D, o której z czystym sumieniem mogę powiedzieć: "Tak, to jest zaje.bista Zelda, do której nie potrafię się przyczepić". I to właśnie chyba Ocarinę mogę umieścić w moim top 3 Zeld, za ALBW i przed Link's Awakening.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Skyward Sword nie jest zla odslona. Fakt, ma pare wad, z Fi na czele, ale zeby tak od razu po niej jezdzic? Gralo mi sie bdb, z przyjemnoscia wycisnalem 100% z gry. Gdyby nie Fi, to SS moglby smialo stawac na rowni z OoT jak dla mnie.

Opublikowano

Ja nie jeżdżę, dla mnie wszystkie Zeldy zasługują na 10/10 :) Są lepsze i gorsze odsłony, ale każda trzyma bardzo wysoki poziom.

Opublikowano

O właśnie, muszę w końcu ograć te cuda z Philipsa :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zamowilem sobie :)

Jestem weteranem okaryny (mialem na premiere i szkoda, ze jako gó.wniarz wszystkie boxy puscilem zydowi, mialbym teraz sporo w stanie idealnym :<). Ciekawe czy mi podpasuje. Jara mnie to siekanie mieczem 1:1.

Opublikowano

Prawie ... no ja jak grałem jakoś tak zlewam takie duperelki ale fakt do samej Midny czy Tetry jej wiele brakuje.

Edytowane przez Xord

Opublikowano

Jestem weteranem okaryny (mialem na premiere i szkoda, ze jako gó.wniarz wszystkie boxy puscilem zydowi, mialbym teraz sporo w stanie idealnym :<). Ciekawe czy mi podpasuje. Jara mnie to siekanie mieczem 1:1.

Jestem dosyć pewien, że kiedyś pisałeś, iż masz tę grę. I to koło premiery.

Opublikowano

Mam pytanie czy kazda nowa Zelda SS posiada cd z muzyka ?

Opublikowano

Zapewne nie, ta muzyka to specjalna plyta na 25 lecie marki, ktora byla dodawana do kolekcjonerskiej edycji z zlotym Wiilotem i do limitowanej edycji gry watpie, zeby nowe wydania mialy te plytke ;) 

Opublikowano

Jestem dosyć pewien, że kiedyś pisałeś, iż masz tę grę. I to koło premiery.

Mialem na dysku, ale koniec koncow chyba mi sie nie uruchomila (nowe zabezpieczenia).