Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Forumowy Turniej w F1 2010

Featured Replies

Opublikowano

Może by zrobił edit w pierwszym poście i wrzucić tą mapkę aktualnego toru Sakhir co się przewinęła tutaj ?

Ot, taki dodatek ale fajnie by było mieć taki podgląd w pierwszym poście.

Ładnie ciśniecie panowie , u mnie narazie 1:55:xxx i coś tam jeszcze ugram ale nie zejdę raczej do 1:51.

• Odpowiedzi 736
  • Wyświetleń 57,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W związku, że jestem słabym inżynierem korzystam z tej stronki F1 Setup Tam korzystałem akurat z 3 ustawień na monaco tylko zawsze coś było nie tak więc postanowiłem na czuja coś pozmieniać no i udał

• 1. filipppek - 1:37:437 2. lukaszt_89 - 1:38:098 3. orion50 - 1:38:099   Filipek, wybierasz machinę

• 1:10:900 W końcu po przejechaniu jakiś 500 kółek(od początku f1 2010) udało się!!! Pokonałem barierę 1:11 Mój cel z marca został osiągnięty. Teraz postawiłem sobie nowy cel jakim jest wejście do pier

Opublikowano

U mnie pad wczoraj w nocy niemal nie zakończył żywota na ścianie :D , ale w końcu jakoś go okiełznałem. Udało mi się wykręcić 1:51,017... więc jest ok bo przebiłem czas z kierownicy :rolleyes:

Choć jeszcze mam ogromne problemy z równym przejechaniem kilku okrążeń, bo na padzie nie trudno o bączka. Na kierce robiłem 20 okrążeń mieszcząc się w 0,5s. a na padzie mam rozstrzał rzędu 4 sekund :blush:

Edit: właśnie urwałem jeszcze nieco :)

1:50,652

Jak ty to zrobiłeś:blink: Ja się męczę od 2 dni by poprawić swój rekord i za nic w świecie nie chcę drgnąć. Zbliżam się do 1:52,3xx maks (jak robiłem rekord to chyba naćpany byłem :laugh:) Oczywiście gram na padzie.

Opublikowano
  • Autor

No łatwy taki przejazd nie jest :P

Wymaga to 100% koncentracji... trza to przejechać jak w transie :D

Myślę, że jak jeszcze mocniej zepnę zwieracz, to jakieś 0,5s. zdołam jeszcze urwać. Na więcej mnie już stać nie będzie.

Opublikowano

Michał bądź tak dobry i jak znowu uda Ci się wykręcić czas rzedu 1:51-52 to zjedź po tym kółku do boksu i zobacz na live timingu czasy sektorów. Chętnie porównam

Opublikowano

Pobiłem swój ostatni czas z 1.54.455 na 1.53.150

Wydaje mi się , że sekunde można jeszcze uszczknąć:D

Edytowane przez joequarry

Opublikowano

Powalczyłem trochę i udało mi się wykręcić 1:52:784 - radość ogromna. Jeszcze jest rezerwa, więc będę cisnął. Skupienie jakie jest potrzebne do osiągnięcia takiego czasu jest niesamowite. W żadnej grze do tej pory nie ściskałem tak zwieraczy, zwłaszcza, że tutaj o ułamek sekundy za późno rozpoczęte hamowanie czy skręcanie = dupa. Niesamowita zabawa.

p02101013560001.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Powalczyłem trochę i udało mi się wykręcić 1:52:784 - radość ogromna. Jeszcze jest rezerwa, więc będę cisnął. Skupienie jakie jest potrzebne do osiągnięcia takiego czasu jest niesamowite. W żadnej grze do tej pory nie ściskałem tak zwieraczy, zwłaszcza, że tutaj o ułamek sekundy za późno rozpoczęte hamowanie czy skręcanie = dupa. Niesamowita zabawa.

p02101013560001.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zgadzam się!!Zabawa jest niesamowita!!Miałem 1.52.832 ale przejechałem lekko za linią na ostatnim zakręcie:/

Opublikowano

Chłopak się posiłkuje, chce obaczyć "prawidłowy" tor jazdy :P

Opublikowano

Żartujesz? a mnie nie ma w domu... :confused:

Opublikowano

Ja swój czas zrobiłem na seryjnym ustawieniu. Linia mi po to, bo jeszcze nie czuje do końca trasy. Tak jak mówię, uczę się dopiero tej gry :) No to dzisiaj pobawię się setupem

Opublikowano

Michał, znowu się zapowiada walka o setne sekundy jak za Fm3 :) mnie ciarki przechodzą na samą myśl, walka była piękna. Tak rozkminiam te ustawienia i czy nie jest tak, że jak się obniży na maksa zawieszenie do bolid czasem dobija? Tor jest nierówny i czasem może to spowodować ładnego bąka :)

Edytowane przez orion50

Opublikowano

Udało mi się trochę poprawić czas 1:51:744 zobaczymy może jeszcze coś się uda. A najlepsze jest, że zrobiłem ten czas na kamerze za bolidu :laugh:. Jak bym miał włączony abs to spokojnie poniżej 1:51 można zejść.

Opublikowano
  • Autor

@Orion

Hmmm... szczerze, to nie zwróciłem uwagi czy bolid dobija podłogą do gleby :turned:

Na takich ustawieniach obecnie śmigałem:

Aero

Front Wing Angle: 1

Rear Wing Angle: 1

Hamulce

Balance: F 48% - R 52%

Pressure: High

Brake Size: Small

Balans

Ballast Distribution: F 80% - R 20%

Front Anti-roll Bar: 2

Rear Anti-roll Bar: 7

Zawieszenie

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 1

Front Spring Stiffness: 5

Rear Spring Stiffness: 6

Skrzynia

1: 124

2: 152

3: 182

4: 213

5: 246

6: 280

7: 318

Silnik

Throttle map: Fast

Alignment

Camber front: -1.20

Camber rear: -3.00

Toe front: 0.09

Toe rear: 0.35

Edit: ABS dajcie koniecznie na off, bo piekielnie wydłuża on drogę hamowania. Aby maksymalnie wykorzystać ciśnienie w układzie wyłączenie ABS'u jest po prostu konieczne.

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

Od 13 grzebię trochę w ustawieniach, i jak na razie udało mi się wykręcić 1:49:877. Idę testować dalej:p

Opublikowano

@Orion

Hmmm... szczerze, to nie zwróciłem uwagi czy bolid dobija podłogą do gleby :turned:

Na takich ustawieniach obecnie śmigałem:

Aero

Front Wing Angle: 1

Rear Wing Angle: 1

Hamulce

Balance: F 48% - R 52%

Pressure: High

Brake Size: Small

Balans

Ballast Distribution: F 80% - R 20%

Front Anti-roll Bar: 2

Rear Anti-roll Bar: 7

Zawieszenie

Front Ride Height: 1

Rear Ride Height: 1

Front Spring Stiffness: 5

Rear Spring Stiffness: 6

Skrzynia

1: 124

2: 152

3: 182

4: 213

5: 246

6: 280

7: 318

Silnik

Throttle map: Fast

Alignment

Camber front: -1.20

Camber rear: -3.00

Toe front: 0.09

Toe rear: 0.35

Edit: ABS dajcie koniecznie na off, bo piekielnie wydłuża on drogę hamowania. Aby maksymalnie wykorzystać ciśnienie w układzie wyłączenie ABS'u jest po prostu konieczne.

Nasz styl jazdy chyba różni się znacznie, bo po kilkunastu kółkach na tym setupie mam zaledwie 1:52:6xx czyli zaledwie 1 dziesiąta więcej. Gdzie do 1.5sek. a PawcioS tak jakiś ukryty talent, nigdy nie grał z nami w żadne ścigałki a kręci takie czasy, że głowa mała

Opublikowano

Ja tak samo..No comment. Nie wiem gdzie można urwać 3 sekundy.Sekunde spoko. Półtorej to maks. Ale 3 ?nienie ;d

Nie rozumiem Was. Pojechałem na maksa, jak w transie. Ciągle na granicy utraty przyczepności. I co ? 1:52:5xx

Więcej się nie da i uj..

O ku^^%%wa patrzcie na to

nie wierzę. Albo Red Bull ma takiego kopa, albo ten gość to bóg. Jadę niby tak samo jak on a mam 4 sek wolniej.. co prawda nie aż tak płynnie, ale tor jazdy podobny

Edytowane przez orion50

Opublikowano

Przed chwilą wykręciłem 1:51:611 :D. Jakies 0,1 - 0,2 byłbym w stanie urwac ale nie chce mi się jeździc następnych 40'u kółek ;).

Opublikowano

Jak na razie 1.55.055, wczoraj miałem problem z przejechaniem czystego kółka, ale pod koniec zaczęło wychodzić, widzę szanse na urwanie jeszcze 2s(może 2,5s). Czasy na poziomie 1.51 i niżej to dla mnie jakaś masakra, może dlatego że gram na padzie.