Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Bardzo rzadko...no chyba,że jest to FIFA czy COD :P

Opublikowano

Ach ta niezdrowa podnieta fanbojow PS3 :) Rok w rok ta sama historia. Nadejdzie koniec roku i bedzie tak jak zwykle: nagle pojawi sie sporo wiecej ex'ow na X360, a niektore z PS3 uciekna i znowu bedzie gadanie, ze nastepny rok to 100% dominacja PS3 ;]

Przecież te gry muszą w końcu wyjść. Sony zaniedbało 2010, tak wyszło, że więcej gier będzie w 2011 i pewnie większość wyjdzie. Zagrożony według mnie jest tylko The Last Guardian.

Opublikowano

co jest exluziw w przypadku LA Noire?

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

lista jest od $onyboja dla $onyboja, co to za gry które mają w tytule jakieś japońskie krzaki? kogo to interesuje? kto w to gra? no właśnie nikt, one służą tylko do tego by pokazać "różnicę" w zapowiedzianych exach

zgadzam że PS3 w 2011 pod względem corowych exów wypada lepiej, ale Panowie, bez przesady - część pochodzi z 2010 (KZ3, LBP2), część jest nie pewna, a lista na Xa jest oczywiście niekompletna

dokładnie

lista mocna, na ps3 od razu pojechali i dali 2012, dużo gier to jakiś shity z Japonii to równie dobrze koleś mógł dać gry z XBLA/PSN + ciekawsze gry na kontrolery ruchu no i gdzie jest np: Codename Kingdoms, MS mówił o 2011 dla tej gry. Za to jest FF VS, TLG czy inne gry których raczej nie zobaczymy w tym roku w Europie.

a pisanie o tym ile to Kinectów nie zeszło, nie schodzi i nie zejdzie, nie jest conajmniej równie śmieszne?

za to pisanie przez rok jak słabo kinect się sprzeda i jaki to będzie fail a ps move jest rewelacyjny, zmiażdży wszystko było OK. Odwracanie kota ogonem.

Opublikowano

Pewnie to,że nie wyjdzie na PC :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Rockstar już gier na PC'ta nie robi po tym gównie z GTA4. Podobno na kompie ledwo da się w to grać.

Opublikowano

Pewnie to,że nie wyjdzie na PC :P

ehe...kolumienki mi sie yebly

na dobra sprawe to mozemy grac w tym roku w same exluzivy :)

Opublikowano

PSP Phone z Androidem to dopiero jest porażka, wydajność gorsza od wielu konkurencyjnych modeli, a cena na pewno będzie wyżyłowana na okolice 2000 zł. Ja tego nie jestem w stanie ogarnąć, jak konsole stacjonarne mogą być tańsze od przenośnych (3DS i powiedzmy Ipod touch) i od smartfonów...

Mozesz mi podac ostateczne parametry? I co z tego, ze nieco bedzie gorsza, wszystko zalezy od oprogramownia. Poki co raz pisza,ze bedzie to android 2.3, raz ze zupelnie nowy 3.0, wiec daleki bylbym od wydawania opini. A 2 tys to przy premierze kosztuje prawie kazdy smartfon, po 2 miesiacach cena leci o polowe, zas jak sie pojawi w jakiejs sieci, to bedzie pol biedy.

Nie chce mi sie zabierac smarthphona i konsoli razem, alejak bede mogl pograc w najwieksze hity z psp to sie pewnie skusze.

Co do listy, jaka by nie byla, to 2 tytuly sa wynikiem z lekka zenujacym...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mi się wydaje że ta xperia play, będzie tylko eksperymentem a dodatkowo sony wyda psp2

Opublikowano

Ponoć Red Dead Redemption jednak na pc wyjdzie.

bullshit

ja czytałem ploty o jesieni 2010. Jest 2011 i o wersji na PC ni widu ni słychu.

Przypominam też że Rockstar San Diego nigdy żadnej gry na PC nie wydało.

Poza tym ku.rwa kogo to interesuje? To i tak by była piąta woda po kisielu.

Opublikowano

Mozesz mi podac ostateczne parametry?

http://komorkomania.pl/2011/01/07/sony-ericsson-xperia-play-–-nowe-zdjecia-i-wideo

Dla tych co im się nie chce klikać:

• Android 2.3 (3.0 jest dla tabletów i wątpie, żeby była do niego aktualizacja, prędzej zrobią jakiś pośredni np. 2.5)
  • Układ Qualcomm MSM8255 wraz z GPU Adreno 205
  • Aplikacja PlayStation Pocket
  • Pierwszym testerom udało się jedynie sprawdzić działanie tych zwykłych gier pod Androida. Naturalnie telefon z uruchomieniem ich poradził sobie bez problemów, natomiast nie współpracowały one z dedykowanymi klawiszami.

Po co kupować ten telefon skoro i tak na dotykowym ekranie najlepiej pograć w Angry Birds albo Fruit Ninja, zresztą nie wiem czy doczekamy się na nim gier z PSP, ponieważ Android moim zdaniem nie poradziłby sobie z ich emulacją, dlatego pewnie dostaniemy Minisy.

Opublikowano

zobaczymy, mysle, ze gdyby tak mialo byc to by sie za to nie brali.

Opublikowano

Fakt, z KZ3 się je.łem. Ale taki LBP2 i LG były przesuwane.

Nie mówie, że w tym roku X0 zmiecie w temacie corowych exów PS3, nie mówie że zapowiedzą wiele corowych exów AAA na X0, ale jedno jest pewne. M$ inaczej zapowiada swoje tytuły niż Sony (ma zwyczajnie inną politykę zapowiadania), było kilka przypadków, gdzie dopiero na kilka miesięcy przed premierą gry dowiadywaliśmy się o jej istnieniu. W przypadku sony jest to przynajmniej jeden rok.

Dla przykładu na takiej zatrolowanej polygami, w komentarzach ludzie zawsze wypisywali te same gry, od kilku lat [powiedzmy 2005-2009]. "PS3 zmiecie, ma GT5, blablabla, Heavy Rain, lalala, Last Guardian, lalala, KZ2"

Praktycznie co roku, w grudniu/styczniu mamy tą samą gadkę, mamy klarowną sytuację z PS3 - wiemy co wychodzi na nowy rok lub i czasem na następne 2-3 lata, i przeważnie nieciekawą z X0 - mało zapowiedzi, a pod koniec roku jednak okazuje się, że jest w co grać. Ręki sobie nie dam uciąć, czy wydadzą coś corowego w 2011 na X0, ale jest na to szansa, nawet przy tak silnym "skażualowieniu" tej platformy.

Czy to lepiej dla Xa czy PS3? Dla żadnej platformy nie jest to ani lepsze ani gorsze, takie forumowe trolowanie / hypowanie się grami kompletnie nie wpływa na ogólną sprzedaż gier - a właściwie tylko to liczy się dla wyd/dew.

Natomiast polityka Sony pewnie lepiej wpływa na ich zwolenników, bo mają o czym biadolić przed premierą.

Opublikowano
  • Autor

A jak bylo z koncem 2010? W co mozna bylo sie zagrywac poza multiplatformami na przekroju calego roku? ME2, Conviction, Reach?

edit - no i jeszcze Fable 3.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

Alan Wake!

Opublikowano

a tu je.b w kwietniu b.r. premiera GTA V only X360 :thumbsup:

Opublikowano

Co do MGS 4 to zalozyle sie ze znajomym o pizze, ze ten nis zostanie an E3 zapowiedziany na 360. On tak twierdzi, jestem pizze do przodu.

Opublikowano

MGS 4 jest tak porywajacy, ze nadal w kwesti fajnych exow w pierwszej polowie byloby ZERO.

Opublikowano

Jak ktoś lubi oglądać filmiki zamiast grać, to może spróbować.

Opublikowano

To już bardziej by się opłacało Microsoftowi wykupić COD-a, większy zysk i co roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.