Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Ja (pipi)ie ! Killzone 3 bedzie mial kooperacje, ale TYLKO OFFLINE ! :blink: Brawo Sony - coop offline, na to czekaja miliony !

ZEEEEENUUUAAA!

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 255,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Sporo gier ma co-opa ale tylko online, no bo ograniczenia sprzętowe w przypadku splita i takie tam - to zrozumiałe,

A KZ3 ma tylko splita, a coopa online nie.

No bezsens totalny

Opublikowano

Wlasnie wyplatynowalem Mass Effect 2 na PS3. Jezeli ktos twierdzi, ze ta wersja jest lepsza od tej na X360 to swoja wiedze opiera chyba jedynie na sprawdzeniu kilku screenow porownawczych. Wersja na PS3 jest lepsza tylko pod wzgledem oswietlenia i na tym sie konczy. Cala reszta jest gorsza:

- sporo gorszy framerate (roznica miedzy wersja na X360 i PS3 jest taka jak miedzy ME1 i ME2 na X360)

- gorsze tekstury na zblizeniach

- aliasing

- dluzsze loadingi (szczegolnie na pokladzie Normandii)

- mnostwo bugow (w czasie gry mialem 3 zwiechy, 2 razy postac zawisla mi w powietrzu, niezliczona ilosc razy urywalo rozmowy, raz Shepard gadal przez jakis czas bez poruszania ustami, w Project Overlord na otwartej przestrzeni byly orgomne pixele, kilka razy nie moglem wyjsc z jakiegos pomieszczenia/zakonczyc misji i trzeba bylo wgrac poprzedni stan gry - moglbym tak wymieniac i wymieniac)

Bioware sie nie popisalo.

Opublikowano

Wlasnie wyplatynowalem Mass Effect 2 na PS3. Jezeli ktos twierdzi, ze ta wersja jest lepsza od tej na X360 to swoja wiedze opiera chyba jedynie na sprawdzeniu kilku screenow porownawczych. Wersja na PS3 jest lepsza tylko pod wzgledem oswietlenia i na tym sie konczy. Cala reszta jest gorsza:

- sporo gorszy framerate (roznica miedzy wersja na X360 i PS3 jest taka jak miedzy ME1 i ME2 na X360)

- gorsze tekstury na zblizeniach

- aliasing

- dluzsze loadingi (szczegolnie na pokladzie Normandii)

- mnostwo bugow (w czasie gry mialem 3 zwiechy, 2 razy postac zawisla mi w powietrzu, niezliczona ilosc razy urywalo rozmowy, raz Shepard gadal przez jakis czas bez poruszania ustami, w Project Overlord na otwartej przestrzeni byly orgomne pixele, kilka razy nie moglem wyjsc z jakiegos pomieszczenia/zakonczyc misji i trzeba bylo wgrac poprzedni stan gry - moglbym tak wymieniac i wymieniac)

Bioware sie nie popisalo.

Ty to masz chyba jakąś inną wersję ME2.

http://www.lensoftruth.com/?p=26591

Framerate:

PS3:

29.23

Torn frames: 0.00

X360:

29.14

Torn Frames: 0.32

Praktycznie taki sam (minimalnie lepsze na PS3 a nie sporo gorsze)

Loadingi:

PS3:

Średnio: 22,4 s

X360:

Średnio: 24,1 s

Na PS3 któtsze.

Tekstury itp. do zobaczenia samemu na screenach w linku.

Opublikowano

Framerate w niektorych momentach jest identyczny, szczegolnie na poczatku gry, im dalej tym gorzej. Loadingi na Normandii sa mega dlugie, pozniej sprawdze ile dokladnie wynosi roznica. Co do tekstur to postacie pierszoplanowe nie roznia sie niczym, w innych przypadkach bywa roznie.

Dziek za linka, juz wiem ze nie warto brac tej strony na powaznie.

PS:

Jezeli ktos twierdzi, ze ta wersja jest lepsza od tej na X360 to swoja wiedze opiera chyba jedynie na sprawdzeniu kilku screenow porownawczych
:teehee:
Opublikowano
  • Autor

With all do respect, ale nasuwa mi sie tylko jedno - :teehee:

Framerate w niektorych momentach jest identyczny, szczegolnie na poczatku gry, im dalej tym gorzej.

Mam wersje z PSN, ktora w calosci znajduje sie na dysku. Poki co mam 10 godzin na liczniku i powiedzmy, że 40-50% watku glownego i nie uswiadczylem ani jednego dropa.

Loadingi na Normandii sa mega dlugie, pozniej sprawdze ile dokladnie wynosi roznica.

Tutaj sie zgodze, irytujace to jest, ale jedyny wczesniej port jaki ogralem to na PC i tam rowniez byly dlugie i irytujace

Co do tekstur to postacie pierszoplanowe nie roznia sie niczym, w innych przypadkach bywa roznie.

Tak jak chociażby Jacob, c'nie?

Dziek za linka, juz wiem ze nie warto brac tej strony na powaznie.

I mean... seriously? Or you just screwing around? :blink:

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

Voytec:

1. Tez mam wersje z PSN

2. Jezeli ktos ogral ME1 i ME2 na X360 to dokladnie wie o co mi chodzi z frameratem.

3. Loadingi na X360 tez byly dlugie, ale tutaj sa dluzsze.

4. Jezeli chodzi o tekstury, to nawet na tej smiesznej stronce widac na przykladzie stroju Mirandy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wiesz, masz rację. Pieprzyć tą śmieszną stronkę. Twoje zaawansowane techniki pomiaru "na oko" klatek i czasów ładowania są znacznie bardziej dokładne.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Ubaw po pachy, pewnie na oczy nie widziales wersji na X360, ale kij z tym.

Zanim sprawdze loadingi wrzuce kwiatki z wersji na PS3, ktore az musialem uwiecznic :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=oHTtKc0y6g4

88930591.jpg

29598101.jpg

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor

W kazdym porcie, w kazdej grze wystepuja bugi. Ta pixeloze tekstury trawy znam i pewnie w jakims niedlugim czasie wyjdzie patch poprawiajacy usterke.

Opublikowano

Wlasnie sprawdzilem loadingi i roznica jest kolosalna :huh:

X360:

16 sekund

http://www.youtube.com/watch?v=FMZo_cGy9Xk

PS3:

50 sekund

http://www.youtube.com/watch?v=mYGJuX9vadw

To jest zbyt duza roznica. Niech ktos odpali wersje na PS3 (zakup z PSN) i na pokladzie Normandii winda pojedzie na Deck 3 i sprawdzi ile czasu zajmuje loading, gdy chce sie wrocic na Deck 2. Moze musze usunac i zainstalowac jeszcze raz O_o

PS. A teraz Szczurek ladnie przepros, moj zaawansowany pomiar na oko byl dobry :rolleyes:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Połowicznie mogę Ci przyznać rację :P

Z tego co wyczytałem to loadingi na Normandii są rzeczywiście dłuższe niż na PC i X360.

Skoro masz dostęp do obydwu wersji to sprawdź jak to wygląda z ładowaniem misji.

Opublikowano

Ciekaw jestem czy jak wyjdzie ME3 na X360 to czy progres techniczny między ME2/ME3 będzie podobny do tego z ME1/ME2. Pod względem opanowania UE3 Bioware wspięło się na wyżyny.

Opublikowano

Omg Szczurek poniosło cię.... zaraz każesz mu jeszcze sprawdzić czy na punkcie monitora będącego 3 po prawej od pokładu jest więcej kresek na x360 czy na ps3. Wszyscy zgodnie przyznają rację że na x360 me jest lepszy, jeśli chodzi o ładowanie itd.

Opublikowano

Zeby sprawdzic misje to bede musial grac od poczatku bo na X360 mam wszystko zaliczone juz. Teraz nie chce mi sie na obu konsolach cala sekwencje poczatkowa przechodzic ;] Ale jak juz bede to robic to udowodnie tez przy okazji, ze z teksturami tez mialem racje ;P

Opublikowano

Ins ja nie wiem co Ty robisz w takim temacie. Przeciez wiadomo, ze jak ktos jest fanbojem to nawet gdyby me2 na jego ukochanym ps3 byl oparty na nieoteksturowanych wektorach to by Ci jakis gowniarz wyskoczyl z tekstem ze to taka kozacka konwencja graficzna, poza tym dzieki temu trzyma stale 60 fps i w ogole jest lepszy. A, ze Miranda ma kwadratowe cyce? Nikt juz sie okraglymi nie jara.

Opublikowano

Najwazniejsze, ze gra, ktora nigdy nie przekonywala posiuadaczy PS3 ("ni to RPG, ni strzelanka") trafila na konsole Sony i w koncu jest SUPER! plus chociaz za to... :potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem jak dla kogo ale ja po zagraniu w styczniu zeszłego roku w Mass Effect 2 wpisałem go na moją listę kandydatów do GOTY :P I jak dla mnie to była gra roku.

Opublikowano

No dokładnie, dla mnie to jest gra roku 2010 i nawet exy na PS3 nie zagroziły mu ani na chwilkę.

Ale teraz x360 niech się wypcha, bo sobie ME3 zaliczę na Soniaku.

Opublikowano

Tak jak dwaj panowie powyżej...Mass Effect 2 było dla mnie grą roku 2010 ;)

Opublikowano

Bigdaddy napisal, ze poprosil o skasowanie konta, bo poswiecal forum za duzo czasu, a ma na glowie studia i prace. Ma wrocic w tym polroczu jeszcze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.