Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Zmienianie płyt to mimo wszystko archaizm i kojarzy się jeszcze z czasami PSX'a. Jasne, że trwa to krótko, ale mimo wszystko.

Z drugiej strony instalowanie gierek, albo ściąganie obowiązkowych auaktualnień to też beznadziejne rozwiązanie. Gdzieś się w tym wszystkim zatraciła prosta funkcjonalność konsoli "wkładasz płytę i grasz".

M$ mógłby tylko zrezygnować z weryfikowania oryginalności każdej płyty przy grach 2xDVD+, które są zgrywane na HDD. Jak mam jedną oryginalną płytę to mam oryginalne wszystkie płyty.

Edytowane przez donsterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Zdąże sobie przynieść popcorn czy już kończycie?

Nie no serio, może te zmienianie płytek nie jest jakieś szczególnie uciążliwe, ale jednak mocno zalatuje archaizmem minionej epoki. Przypominają się stare piękne czasy szarpania na psx'ie.

Opublikowano

Szkoda, ze o te zmiany płytek plują się najgłośniej posiadacze PS3, których ten "problem" nie dotyczy <_<

Opublikowano

Co wiecej, pewnie podobaja im sie przymusowe instalacje albo takie koszmarki jak MGS4 (centralnie juz lepiej zeby gra byla na 5 plytach niz meczarnia jaka zafundowal Kojima).

Opublikowano

Konami to partacze i zgadzam się, że instalki w tej grze to przegięcie. Ciekawe jak będzie z Rising.

Opublikowano

OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG

s604t62.JPG

uwaga wsiadamy!

HypeTrain.jpg

16452-6f3d6a920b4a217.jpg

Opublikowano

Ja bym chcial zeby MW3 okazalo sie genialnym fpsem, bo czemu nie? Po co ten jad i wrogosc, kazda czesc to byla przynajmniej dobra gra.

Wiesz jak to jest :thumbsup: Wszyscy narzekają kiedy pojawia się pierwsze info o każdej części. Potem przychodzi tydzień przed premierą i każdy pisze, że kupuje. Identycznie było z Black Ops. Taki już fenomen CoD.

Opublikowano

dobra dobra...ale tak naprawde to CoD liczy sie tylko od IW...te pozostale to jakies smiry i zapchaj dziury

Opublikowano

No nie wiem, dla mnie np World at War jest znacznie lepsze od MW2, w którym zabrakło chyba tylko desantu przeprowadzonego przez Megazorda.

Opublikowano
dobra dobra...ale tak naprawde to CoD liczy sie tylko od IW...te pozostale to jakies smiry i zapchaj dziury

Co niestety nie zmienia przykrego faktu, że te zapchajdziury i szmiry sprzedają się znacznie lepiej od wielu dużo lepszych gier, które zdecydowanie bardziej na to zasługują.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Black Ops akurat pomimo swojej kiepskiej oprawy funduje jedną z najlepiej poprowadzonych kampanii we współczesnych FPS-ach. Sama osobowość głównego bohatera jest warta uwagi, Mason się odzywa, ma charyzmę, po prostu czuć, że go nakreślono. Jeśli idzie o oprawę to pierwsze poziomy są bardzo nierówne tak Wietnam nawet mi się podobał. Black Ops warto sprawdzić dla samej kampanii bo jest naprawdę dobra.

Opublikowano

Przecież nowy cod już został dawno zapowiedziany, robi go jakieś szwedzki studio bodajże.

O, znalazłem nawet gameplay:

Opublikowano

Co niestety nie zmienia przykrego faktu, że te zapchajdziury i szmiry sprzedają się znacznie lepiej od wielu dużo lepszych gier, które zdecydowanie bardziej na to zasługują.

no no..swietnie Cie rozumiem...

tyle ze nikt nie broni dev zrobic lepszej gry i wypracowac odpowiednia renome i pobic CoD...wszyscy probuja pobic ten fenomen tylko nikt nawet nie moze sie zblizyc (poza Halo)

bo co by gadac ze kotlety i takie tam to zaden fps nie oferuje tak efektownej kampani (moze poza BO w ktorym ze 3 misje sa fajne)...ale glowna sila tkwi w multi, a wlasciwie w przywiazaniu do CoD4 :)

Opublikowano

przecież to jest już wiadome od dawna...

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,9543776,Sony_ujawnia_szczegoly_wlamania.html

To dlaczego nikt tutaj tego nie wstawil? Przeciez to najwiekszy fail roku...

"Haker znal sie na rzeczy" nie obchodzac firewalla, bo go nawet nie bylo dostal sie do bazy danych i napisal zapytanie zwracajace mu rekordy z danymi uzytkownikow. :teehee:

Rzeczywiscie Xbox Live = PSN :potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano
no no..swietnie Cie rozumiem...

tyle ze nikt nie broni dev zrobic lepszej gry i wypracowac odpowiednia renome i pobic CoD...wszyscy probuja pobic ten fenomen tylko nikt nawet nie moze sie zblizyc (poza Halo)

Ale pobić w sensie finansowym ? Najlepiej robić kolejnego fpsa na żywca kopiującego CoDa, z lepszą grafą i jeszcze większą dawką skryptów i liczyć na sukces (kasowy), nie masz chyba na myśli gier o kolorowym wilku i niemym chłopaku na koniu, bo te są z góry skazane na przegraną (strach wypuścić coś w zbliżonym terminie do premiery CoDa).

bo co by gadac ze kotlety i takie tam to zaden fps nie oferuje tak efektownej kampani (moze poza BO w ktorym ze 3 misje sa fajne)...ale glowna sila tkwi w multi, a wlasciwie w przywiazaniu do CoD4

I właśnie na tym przywiązaniu żerują od paru lat twórcy i wydawca CoDa, teoretycznie mogli by spokojnie opchnąć jeszcze ze dwie części na starym silniku. Gdybym był zatwardziałym fanem fpsów to bardzo wkurzał bym się na taki stan rzeczy a nie jestem i tez sie wkurzam, bo wyobrażam sobie sytuacje jak dev przychodzi do wydawcy i mówi : -mamy świetnie zapowiadający się nowy projekt. -Zejdź na ziemię, robimy kolejnego szutera, widziałeś słupki sprzedaży ?

Opublikowano
  • Autor

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,9543776,Sony_ujawnia_szczegoly_wlamania.html

To dlaczego nikt tutaj tego nie wstawil? Przeciez to najwiekszy fail roku...

"Haker znal sie na rzeczy" nie obchodzac firewalla, bo go nawet nie bylo dostal sie do bazy danych i napisal zapytanie zwracajace mu rekordy z danymi uzytkownikow. :teehee:

Rzeczywiscie Xbox Live = PSN :potter:

To naprawde jest pewna informacja? Az takim failem jest wlam na PSN?

Matko, opadla mi szczena...

Opublikowano

Wyglada na to,ze tak.

Poziom zabezpieczen sieci mniejszy niz w moim mieszkaniu...

a tak na powaznie - pewnie bzdura, nawet firmy panstwowe maja firewalle :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

I dlatego jednak nie chce mi się wierzyć w takie coś. Z pewnością sony pokpiło zabezpieczenia... ale na pewno nie było AŻ tak źle. Bądźmy poważni...

Opublikowano

Poczekamy na dalsze rewelacje.

Bawi mnie tez pisanie, ze moze zarzad nie chcial robic przerw w usludze. Ta jasne - bo onie nie maja klastrowych serwerow...

Jest jedna serwerownia, gdzie lezy jeden serwer i nie mozna go zaktualizowac, bo jak sie go wylaczy to "urwa swiat od internetu"

Ciekaw jestem jak MS sobie z tym radzi ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wierzycie w te bujdy z zerowymi zabezpieczeniami? Na pewno jakieś musiało być. Sony nie pozwoliłoby na działanie sieci, która stałaby otworem dla wszystkich. Jestem pewny, że mielibyśmy już wcześniej jakieś ataki z zewnątrz, prawda?

Opublikowano

Kto go tam wie. Moze mieli zabezpieczenia nie skomfigurowane, moze mieli urzadzenia z otwartymi standardowymi portami, moze dzial IT pracuje tam podobnie do mnie? :teehee:

Opublikowano

Wiadomo, że takie newsy tylko podsycają całą sytuację, zwłaszcza teraz gdy sieć nie działa. Obstawiam jednak przy tym, że gdyby tych zabezpieczeń nie było to już dawno PSN padłoby ofiarą ataku ze strony hakerów. Po prostu ktoś przechytrzył Sony bo był na tyle dobry, że sparaliżował sieć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.