Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

ciekawe czy SCEP załatwi coś u nas jeśli już chodzi o 3G (powinni się dogadać z Play)

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
  • Autor

AT&T to taka hamerykańska Telekomuna.

Mają straszne problemy z zasięgiem 3G i to nawet w dużych miastach. Ludzie po doświadczeniach wyniesionych z użytkowania iPhone'ów w tej sieci po prostu nie chcą więcej tego samego gówna.

Si, si. Również prawda.

@Alex - Dla Play aktualnie bardzo wazna jest oferta PS3 i PSP w ofercie. Jest prawdopodobieństwo, że przyłożą się do Vity. Może nie w premiere, ale jakos blisko niej.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Nie tylko play ma ps3 w abo...

mam nadzieje ze bedzie mozliwosc wyboru sieci w jakiej ma dzialac te 3g

Opublikowano

I w niektórych telefonach tej sieci nie da się wymienić karty SIM.

Opublikowano

@ Don: jaka brudna polityka Sony z Butlerem?

W reklamach naśmiewali się z Wii i Kinect. No i jak dobrze pamiętam to występ Butlera na konferencji Sony z E3 2010 w podobnym tonie.

Opublikowano
  • Autor

Czemu od razu brudna polityka? Po prostu prześmiewcza kampania, która na mój skromny gust jest śmieszna :)

Na E3 czekałem całą konferencje Sony aż Butler wyjdzie na scene.

Opublikowano

Jakbyś na to nie patrzył to wyśmiewanie konkurencji w reklamach swojego produktu to brudny marketing.

Wyobraź teraz sobie co by się działo gdyby Microsoft w reklamach Live nabijał się z PSN w kontekście wycieku danych 77 mln kont. Wątpię byś wtedy napisał "prześmiewcza kampania".

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie porównuj śmiania się z "machania łapami" do tego z wykradzenia danych <_<

Co innego jakby np. śmiali się z machania dildem przed tv ;)

Opublikowano

No sorry, ale Butler powinnien to obśmiać jeszcze bardziej. Zresztą, właściwie to nie mógł, bo taką parodię jaką jest strzelanie na Kinect (widzieliście tego gościa, który strzelał rękoma na konfie M$ w Ghost Recon? :turned: ) trudno już sparodiować.

Opublikowano
  • Autor

Jakbyś na to nie patrzył to wyśmiewanie konkurencji w reklamach swojego produktu to brudny marketing.

Wyobraź teraz sobie co by się działo gdyby Microsoft w reklamach Live nabijał się z PSN w kontekście wycieku danych 77 mln kont. Wątpię byś wtedy napisał "prześmiewcza kampania".

A to Microsoft sie nigdy z nikogo nie nasmiewal? Z Apple chociazby?

Nie raz i taka zagrywka jest im doskonale znana. Z PSN sie nie smieja, bo sami sie tego boja.

Opublikowano

Ale o co tu się spierać ? Ja tylko stwierdzam fakt. Nie staram się nikogo tłumaczyć i ubierać czegoś co jest oczywiste w ładne słówka :) Sony stosowało brudny marketing nie mając pomysłu na własny produkt i temu zaprzeczyć nie można.

Opublikowano

przesadzasz... a brudną politykę to dopiero uprawiał Microsoft kilka lat temu, już pewnie nie pamiętasz ile to Bill miał rozpraw sądowych? to jest właśnie brudna polityka, a nie jakieś średnie żarty z kontrolerów, które robią z nas błaznów przed TV, bez jaj

Opublikowano

No widać niektórzy nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy.

A tego czy M$ w stosunku do innych firm nie stosował podobnych praktyk nie neguję, no ale ja nie kocham M$ jak niektórzy tutaj Sony i nie będę z tego powodu odwracał kota ogonem. Tutaj mówimy o poletku konsolowym, a nie o Apple itp. co nie ma żadnego związku z tematem.

Opublikowano

to psxextreme i neo+ tez uprawiają BRUDNĄ POLITYKĘ, bo się z siebie nie raz już naśmiewali? weź przestań

Opublikowano

No dobra, dobra. Roztrząsasz jedną reklamę, która nie dość że nie skupia się na obśmiewaniu (5 sekundowy fragment tekstu) to jeszcze ma w tej sprawie absolutną rację, bo strzelanie z paluszków jest jeszcze mniej realistyczne, a o wiele bardziej żenujące niż trzymanie pada/wiilota/move. Do tego od razu wszystko zrzucasz na fanboystwo. :confused:

Opublikowano

Niczego nie roztrząsam tylko podałem przykład popierający moje stanowisko odnośnie kwestii, która wynikła chyba dwie strony wcześniej a dotycząca domniemanego shakowania Live. Czy ja coś mówię co jest bardziej realistyczne, a co nie, czy Kinect jest fajny czy nie ? Przecież to nawet nie jest temat tej rozmowy :D

Podałem tylko przykład i go nazwałem, a w odpowiedzi dostałem: prześmiewcza kampania, no bo M$ kiedyś Apple, no bo Kinect jest śmieszny - ale nikt nie chce nazwać rzeczy po imieniu. Ciekawe, bardzo ciekawe.

Opublikowano
  • Autor

No widać niektórzy nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy.

A tego czy M$ w stosunku do innych firm nie stosował podobnych praktyk nie neguję, no ale ja nie kocham M$ jak niektórzy tutaj Sony i nie będę z tego powodu odwracał kota ogonem. Tutaj mówimy o poletku konsolowym, a nie o Apple itp. co nie ma żadnego związku z tematem.

Poniekad ma, bo to MS negowal sytuacje iPhona, ze nie ma szans stac sie handheldem i App Store go nie uratuje.

A tak w ogole, to nie nazwalbym takiej postawy brudnym marketingiem. Takim by był, gdyby tutaj były wyciągane kompromitujące fakty.

Opublikowano

Voytec: Jak tak mówisz to pewnie tak było, przecież nie napiszę "nie bo nie". Apple z rynkiem konsol na razie nie ma nic wspólnego, więc tematu nie podejmuję.

PS. A tak na marginesie to komuś jeszcze bardziej podobało się "logo" Microsoft Game Studios niż obecnego Microsoft Studios ?

Opublikowano
  • Autor

W porządku, odbiegłem od tematu stricte konsol stacjonarnych, ale tylko w celu stwierdzenia, ze M$ taki marketing nie jest obcy i nie jest tylko jego celem :)

Zgodzam sie, ze nie jest to najlepszy sposob na sprzedanie swojego produktu, ale nie nazywalbym go brudnym. Jest ironiczny, ale nie jest zagrywka ponizej pasa, bo nie napominaja np. o sposobie powstania takiego Kinecta i ilu chinczykow go robi za jakie wynagrodzenie, bo to by sie odbilo czkawka. Po prostu z Kinectem, Microsoft nie podjal rekawicy. Na razie. :)

@ Don: Mozesz dac porownanie?

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Na "wadach" czy jakiś "brakach" konkurenta swoją reklamę przeważnie skupia ten, który na konkurencyjnym rynku czuje się słabszy. M$ od końcówki roku ma tendencję mocno wzrostową i dopóki to się nie zmieni pewnie nie podejmą tej rękawicy, przynajmniej takie mam wrażenie.

Voytec: Pewnie.

Stare

Microsoft_Game_Studios-logo-5D0C0593FB-seeklogo.com_.gif

Nowe

81631728.jpg

Opublikowano

@Logo MS

Oba brzydkie, ale jak już wybierać to drugie.

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze logo zdecydowanie lepsze :)

Butler idealnie trafił w gusta sonytrolli, taka prawda :D

Zastosowanie Kinecta w shooterze mozna podziwiac na przykladnie Ghost Recona. Do mnie to średnio przemawia. Sam Move jest spoko, ale zabawa zaczyna sie z Sharp Shooterem i trzeba wydac juz wiecej kasy. Rozwiazanie super, ale kosztowne.

W moj gust takie rozwiazanie w shooterze bardziej przemawia, a ja szukam zastosowania Move w grach, ktore mnie interesuja a nie na odwrot, ale po tym E3 Microsoft wyraznie wzial sie do roboty i mozna spodziewac sie ciekawszych gier na Kinecta. Spodziewalbym sie rewelacyjnego Ryse (tak sie chyba ta gra nazywa, nie?) od Cryteka.

Opublikowano

@ Don: jaka brudna polityka Sony z Butlerem?

W reklamach naśmiewali się z Wii i Kinect. No i jak dobrze pamiętam to występ Butlera na konferencji Sony z E3 2010 w podobnym tonie.

Ale to jest standardowa polityka Sony, najpierw cos wysmiac i pokazac ze jest dla daunow a pozniej to zajumac. To jest dopiero beka ogladac teraz Butlera ktory reklamuje Move. Zniewalajaca ironia zycia normalnie;)

Penny Arcade nawet zrobilo z tego pasek.

1261596481_3Fw2MnJ-L.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.