Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Voytec: Jak potwierdzą, że Ryse obsługuje też kontroler to może się zainteresuję, ale też jedynie pod warunkiem, że gra będzie cholernie brutalna i odwiedzimy inne kraje poza Starożytnym Rzymem. Ta lokacja tak samo jak Starożytna Grecja jakoś mało mnie jara.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

On jest hardkorem :teehee:

Opublikowano

Nie wiem za bardzo czym teraz Sony może wyśmiać M$ w starciu Move vs. Kinect, bo na tym polu (jak pokazują wyniki sprzedaży) prowadzi z miażdżącą przewagą koncern z Redmond. Niestety, ale jak dla mnie Sony wkopało samych siebie z PS Move. Wypuścili hardware będący bezczelną zrzynką z Wii, z wyglądem kiepskiej zabawki jaką można było kiedyś nabyć w zestawach Happy Meal, gier dedykowanych jest jak na lekarstwo a kwestia reklamy, że niby tanio? Dobre, za dwa Move, Navi Controllera i jakąś grę trzeba wyłożyć niemałą kasę. Pojedynczy kontroler PS Move w zestawie z kamerką i płytką z demami na długo nie wystarczy...

Microsoft podczas produkcji Kinecta może też nie wykazał się niczym nowatorskim ale wydaje mi się, że kampania jak i sam launch hardware'u były bardziej przemyślane co zaowocowało bardzo dobrą sprzedażą. Sony na starcie nie puściło do sklepów wystarczającej ilości sprzętu. Klienci się rzucili zaraz na starcie a potem ta sprzedaż wyglądała tak dobrze? Poza tym widać, że Sony zaczyna olewać Move'a...

Opublikowano

Nintendo też zauważyło, że machanie pilotem na dłuższą metę jest słabe i Wii U nie będzie z tego korzystać.

Opublikowano

Ale Nintendo wyskoczyło z tym wcześniej i dzięki temu bardzo dobrze zarobiło a Sony...

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Sony nie potrafi dobrze tego wspierać, opcjonalne granie Move powinno być w każdej grze, ale większość deweloperów ma to gdzieś. Ciekawe ile dostał Levine z Irrrational Games, bo jeszcze niedawno mówił, że nie ma takiej opcji by w nowym Bioshocku było sterowanie różdżką.

A jeśli chodzi o Nintendo, to owszem, dorobili się na tym, ale zauważyli, że to ślepa uliczka i Wii U wraca do pada, o ile można tak nazwać ten tablet.

Opublikowano

Myślę, że tokiem rozumowania nie potraktowali tego jako ślepą uliczkę, bo właśnie dzięki temu Wii stało się liderem w tej generacji jeśli chodzi o zyski. Gdyby znów Wii U korzystało z ruchów Wiilotem firmie zarzucano by odtwórczość. Nintendo słynie przecież z nowości podczas swoich kolejnych konsol więc nie inaczej jest tym razem.

Nintendo nie ryzykowało a wyszło na zwycięzcę w kwestii sprzedaży i uderzenia w nowy segment odbiorców. Wii nie było drogie w produkcji a zyski były tak duże...

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Zyski duże tylko dla nich. Chyba, że za sukces uznać Just Dance, crapa od Ubisoftu. No ale jaki target sobie obrali, takie gry się sprzedawały.

Największym sukcesem Nintedno, była paradoksalnie słaba usługa sieciowa, dzięki czemu jako jedyni uniknęli tego całego syfu z DLC, patchami i dorzucaniem różnych bonusów dla pre-orderowców. Ciekawi mnie teraz, co zrobią, gdy na rynek wejdzie Wii U.

Opublikowano

Sony ma trochę taka "z lewacką" politykę, wydają coś a potem mało co z tym robią. Nie tylko z Move tak robili, mało też reklamują swoje hity (chociaż ostatnio się poprawili), a już nie wspomnę o sofcie do PS3. Ile to czasu gracze musieli prosić się o dostęp chociaż do wiadomości podczas gry? już nie wspominam ile jeszcze prośb nie spełnili (była taka stronka, zna ktoś link?). Jak się sprzeda to się sprzeda, a jak nie to nie... heh

Właśnie jeśli chodzi o ten soft, widać że nie chce popełnić tego błędu przy PSV, tutaj od razu dostaniemy czat grupowy, chociaż nie wiadomo jak z muza podczas gry i z dodatkowymi opcjami. Na X360 bardzo dobre jest to, że pokazane jest dokładnie na jakiej mapie i w jakim trybie ktoś gra, wtedy możemy sobie dołączyć jak chcemy, albo dołączyć tylko do czata i zrobić nową ustawkę na mecz (jak to kiedyś robilem w Gears of War1), a wszystko z poziomu dasha, a nie samej gry. Właśnie to jest potęga Xbox LIVE. Takie niby błache funkcje, ale bardzo przydatne.

Opublikowano

Valve na Gamescon

To oczywiście może być tylko naiwna fantazja, ale Valve może w końcu pokazać coś związanego z TĄ grą. Do tego ta ostatnia ofera na oficjalnym forum...

Ktoś, jakiś anonim na forum Valve napisał, że widział CV jednego z pracowników, z którego wynikało jakoby firma przestała pracować nad epizodami a skupiła się na pełnoprawnej kontynuacji HL. Jego post zaraz zniknął a on sam dostał permanentnego bana...

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Valve na Gamescon

To oczywiście może być tylko naiwna fantazja, ale Valve może w końcu pokazać coś związanego z TĄ grą. Do tego ta ostatnia ofera na oficjalnym forum...

No, dobra, ale czemu się tak podniecasz Dotą 2 :P ??? A na to drugie, nie licz, bo się tylko gorzko rozczarujesz.

Opublikowano

Podobno już sprostowali ten wyciek i żadnego HL3 nie będzie raczej. Nie było na E3 nie będzie tutaj.

Opublikowano

Ktoś ostatnio odkopał na forum VGC śmieszny temat z przed ponad 3 lat, można się pośmiać :)

http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=24567&page=1

Niektóre wypowiedzi przypominają mi to:

Luty 2010

egozlutego2010.jpg

:potter:

Opublikowano

"bibliotekom" phahahahha, hyhy, huh. Oprócz tego faktycznie mocno komiczna sytuacja i wypowiedź.

Opublikowano

Grigori nie udziela się w temacie więc nigdy się do tego nie odniesie.

Opublikowano

to chyba nie widzieliście postów Czychu3 na forum neoplus, Grigori przy nim wymięka

kurde, nie mogę coś znaleźć pierwszego tematu z wojnami, skasowali? :(

Opublikowano

Jak myślicie, będzie popyt na Minecraft'a na X360 ? Właśnie sobie zdałem sprawę, że twórca zarobił już na tej gierce ponad 100 mln zł i ciągle zarabia ok. 500 tys. zł dziennie :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.