Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
Nie wierzę, że Sony dopuści to na PSStore. Jest nie do pomyślenia, żeby ta gra mogła spełnić rygorystyczne wymogi Sony... Po za tym, raczej nie zgodzą się z względów marketingowych. Raczej nikt im nie zarzuci praktyk monopolowych, bo takie bezmyślne żerowanie na znanej marce też ma jakąś nazwę i nie patrzy się na ten proceder przychylnie.
rygorystyczne wymogi Sony... sorry, ale mnie tym zniszczyłeś. Grałeś w Orange box na PS3? albo w area 51? jeszcze pewnie mase innych multiplatform się znajdzie, które chodza i wyglądają na PS3 jak kupa. Po nich śmiem nawet wątpić, żeby Sony w ogóle miało jakies wymogi

Po pierwsze żadna gra nie wyjdzie na PS3 bez zgody Sony - które pobiera z tego tytuły ogromne zyski (tak samo jak M$). Oto jedna z największych tajemnic cen gier konsolowych, ich koszt produkcji jest taki sam (może i mniejszy w niektórych wypadkach) jak produkcji AAA PC, jednakże ich cenę zawyżają koszty licencyjne pobierane przez całą wielką 3.

Po drugie, zarówno Sony, M$ jak i Nintendo staranie badają zawartość wypuszczanych gier i mogą z tego względu nie wydać zgody na jej dystrybucje (w dawnych latach Nintedo co i raz blokowało różne ciekawe pomysły i to nie z powodu zbyt dużej ilości krwi, ale np. poprawności politycznej.)

Po trzecie, co dla śmiesznych ludzi jest śmieszne, kod ewentualnej produkcji musi spełniać pewne wymogi techniczne. Jednakże (niestety) nie ma granicy 30 fpsów (jakby tego chciał każdy konsolomaniak) ale np. odpowiedni czas loadingów (nie wiem jak w PS3, ale w Xboxie nie może on przekraczać 30s, chyba że producent zapewni graczowi jakąś minigierkę lub inny content), brak większych problemów technicznych (nieodpowiedni kod mógłby zrobić coś złego naszej konsolce) i oczywiście możliwość ukończenia gry.

Czasy PSX to zupełnie inna historia, tam jeszcze chyba zdarzyła się jedna gra, której nie dało rady ukończyć.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

o tym to ja wiem, chodziło mi o te wymogi, które chyba sobie uroiłeś:

Nie wierzę, że Sony dopuści to na PSStore. Jest nie do pomyślenia, żeby ta gra mogła spełnić rygorystyczne wymogi Sony..
Opublikowano

Ja po prostu nie wierzę, żeby ta gra była pozbawiona straszliwych bugów.

Opublikowano

call of duty world at war miał buga, który nie pozwalał skończyć gry, microsoft i sony nic z tym nie zrobilo (nie wszystkim sie trafiał, ale fakt - był w grze)

jak widać, różnie bywa...

Opublikowano

call of duty world at war miał buga, który nie pozwalał skończyć gry, microsoft i sony nic z tym nie zrobilo (nie wszystkim sie trafiał, ale fakt - był w grze)

jak widać, różnie bywa...

Dziwne, bo ja w sumie przeszedłem grę jakieś 4 razy (2 razy na klocu, raz na PS3 i raz na PC) za każdym razem grając na Veteranie i nigdy nie miałem problemu z przejściem całej kampanii. Na PS3 nawet bez problemu wpadło mi 100% trofeów w grze, aczkolwiek przyznam, że kumpel miał problem ze zdobyciem pucharka za przejście gry na Veteranie, był jakiś bug i złote trophy nie wpadało, musiał powtarzać grę.

Opublikowano

podczas misji w metrze (?) gra miała takiego buga, że Niemcy wychodzili w nieskończoność, a miał się włączyć jakiś skrypt (jaki, to nie wiem, bo mi sie nie odpalił). Sprawdzałem na forach i też zdarzał się ten problem co niektórym... a grałem na X360

Opublikowano

Wychodzili bo mieli wychodzić... Trzeba było po prostu iść kawałek dalej. Nie jest to jedyny taki moment w grze (np. przedostatnia misja).

Opublikowano

Mr. Blue: Rygorystyczne wymogi Sony ? Pewnie tak samo sztywne jak w przypadku wypuszczeniu Heroes on the Move miesiąc po premierze w serii klasyków pomimo faktu, że gra nie spełniła żadnych formalnych wymogów by się w tej serii znaleźć :P

Były przypadki kiedy to do dystrybucji na PS3/X360 trafiały produkcje gdzie znikały save'y co praktycznie uniemożliwiało ukończenie gry więc śmiem wątpić by były jakiekolwiek poważne restrykcje poza tym, że grę da się odpalić i w nią grać.

Opublikowano

Nie wierzę, że Sony dopuści to na PSStore. Jest nie do pomyślenia, żeby ta gra mogła spełnić rygorystyczne wymogi Sony... Po za tym, raczej nie zgodzą się z względów marketingowych. Raczej nikt im nie zarzuci praktyk monopolowych, bo takie bezmyślne żerowanie na znanej marce też ma jakąś nazwę i nie patrzy się na ten proceder przychylnie.

rygorystyczne wymogi Sony... sorry, ale mnie tym zniszczyłeś. Grałeś w Orange box na PS3? albo w area 51? jeszcze pewnie mase innych multiplatform się znajdzie, które chodza i wyglądają na PS3 jak kupa. Po nich śmiem nawet wątpić, żeby Sony w ogóle miało jakies wymogi

Zdecydowanie przesadzasz... w te gry dało się spokojnie grać. Unearthed to z kolei jest coś co kur.wa do grania się nie nadaje...to wygląda jak gra robiona przez jakiegoś początkującego modera,a nie przez studio. To jest po prostu istna parodia genialnej serii jaką jest Uncharted ;)

Opublikowano

Mam coś co zasmuci pewnie wielu z MaZZeo na czele ;)

MW3BOX360.png

MW3BOPS3.png

Opublikowano

O co ja sie zalozylem, o 100 zl? Mazzeo podac nr konta?

Opublikowano

I jeszcze totalny mindfuck jak dla mnie:

GearsofWar3-12.png

Beta i wszystkie te materiały co się pojawiły w sieci chyba zrobiły swoje.

Opublikowano

A nie, zalozylem sie tylko o marne 3 dychy. Wplacasz juz Mazzeo?

Opublikowano

O co się założyliście? :)

Opublikowano

Chcialem o 100, ale Mazijol Piel gwiazda machinimy nie chcial. A chodzi o, to czy sprzedaz MW3 przebije BO, mozemy czekac do premiery i pierwszego tygodnia sprzedazy (ten okres jest w zakladzie) jezeli mojemy szanownemu wspolforumowiczowi zalezy na zwlekaniu egzekucji.

Opublikowano

Coś mi się wydaje Psyko że będziesz musiał się podjąć windykacji :potter:

Opublikowano

GearsofWar3-12.png

Oj coś mi się zdaje że do premiery będzie ponad 2miliony preorderów...

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

GearsofWar3-12.png

Oj coś mi się zdaje że do premiery będzie ponad 2miliony preorderów...

Ciekawe jaki wynik będzie miał COD, już jest ponad 0,5 mln w Stanach.

Opublikowano

O co ja sie zalozylem, o 100 zl?

O milion.

Wpierw chciałeś założyć się o dużą pizzę więc nie pjerdol :P

;]

Czekamy do premiery, czy splacasz sie teraz? W ramach hazardu - gdy splacisz sie teraz, to po ewentualnym twoim wygranym wplacam ci tydzien po premierze 100 zl :teehee:

Opublikowano

Przecież ten zakład to był na 99% skazany na korzyść Psyko. Prawda jest taka, że w tym momencie chyba nic nie jest w stanie zdetronizować COD-a w rekordowej sprzedaży jednego dnia, może tylko GTA dałoby radę, chociaż to też nie jest pewne. FPS-y najpopularniejszy gatunek, masa ludzi kupi to jak zwykle dla multi, inni dla singla, a jeszcze inni bo to po prostu COD "inni będą mieć, to i ja muszę" i tak się to nakręca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.