Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tak czy siak, Guerilla robi teraz nowe IP (tak samo jak Media Molecule) :P

Ciekawi mnie czy te nowe IP (od MM, GG, Santa Monica czy Sucker Punch - bo też były jakieś ploty o tym) to jeszcze na tą generację czy już next gena (w końcu tyle plotek o tym PS4, że wręcz dziwne jakby nic nie było na rzeczy). Bo wątpię, żeby teraz (jeszcze na PS3) wydali powiedzmy pierwszą cześć, a sequela na next gena. W końcu nowe marki (jeśli ma się do nich jakieś większe plany, czyt. trylogia itp) najlepiej "rozpoczynać" wraz z premierą next-genów. Choć z drugiej strony, wolałbym tą pierwszą opcję (nowe ip na PS3), bo przynajmniej twórcy skupiliby się na ciekawym, urozmaiconym gameplay'u, fabule i wszystkim innym niż tylko na ulepszeniu oprawy audiowizualnej.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

@rozi, nie (pipi). To urok kĄsol że nie potrafią uciągnąć porządnych tekstur i AA.

@orion50, gram na padzie od PSXa szerloku.

gdyby nie kąsole to nie miałbyś padów Watsonie :) pzdr

Opublikowano

Ale przynajmniej bym miał porządną grafę w grach :potter:

Opublikowano

@rozi, nie (pipi). To urok kĄsol że nie potrafią uciągnąć porządnych tekstur i AA.

@orion50, gram na padzie od PSXa szerloku.

Szarak jeszcze Ci działa:)? Nie śmiertelne pady :)

Opublikowano

Ta, analog trochę z(pipi)any jest i ściąga go na bok, ale da się przyzwyczaić :)

A, i jeszcze mnie w(pipi)ia, że ostatnio słabe promocje na STEAMie są :/

Opublikowano

sprzedaż killzone2 pociągał w górę słynny render z E3, sprzedaż Killzone3 pociągnął w dół kompletnie zje.ba.ny multiplayer.

No to co zawodzi w tej grze, SP czy MP? Byłem pewien że to pierwsze.

Na filmikach wygląda to kozacko

Opublikowano

Ja tez, co niby jest tak z(pipi)anego w MP. Przeciez jest o wiele lepszy niz ten w dwojce...

Opublikowano
  • Autor

Nie ma najwiekszego powera z dwojki, czyli wyszukiwarki. To jest najwiekszy ból przy Killzone 3.

Opublikowano

I tak samo jak Sucker Punch tak więc nowa fala exów na Ps3 nadchodzi ;p

Jeszcze Quantic Dream (new dramat, thriller plis) i Santa Monica mogłyby się w końcu odpalić (GoW4).

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ciekawi mnie czy te nowe IP (od MM, GG, Santa Monica czy Sucker Punch - bo też były jakieś ploty o tym) to jeszcze na tą generację czy już next gena (w końcu tyle plotek o tym PS4, że wręcz dziwne jakby nic nie było na rzeczy). Bo wątpię, żeby teraz (jeszcze na PS3) wydali powiedzmy pierwszą cześć, a sequela na next gena. W końcu nowe marki (jeśli ma się do nich jakieś większe plany, czyt. trylogia itp) najlepiej "rozpoczynać" wraz z premierą next-genów. Choć z drugiej strony, wolałbym tą pierwszą opcję (nowe ip na PS3), bo przynajmniej twórcy skupiliby się na ciekawym, urozmaiconym gameplay'u, fabule i wszystkim innym niż tylko na ulepszeniu oprawy audiowizualnej.

a PS Vita to pies? nowe IP zawsze mogą wydać też na PSV... a PS4 pewnie wyjdzie rok po Wii U

Opublikowano

a PS Vita to pies? nowe IP zawsze mogą wydać też na PSV... a PS4 pewnie wyjdzie rok po Wii U

Mogą,ale pewnie w postaci portów z PS3 ;)

Opublikowano

Urok komputerów.

ja (pipi)ei jaki ty glupi jestes

Opublikowano

To była ironia przyjacielu.

Opublikowano

I to mit, ze konsole wstrzymują pc.

Pc wstrzymuje patolgia torrentowo -kradziejska

powiem ci więcej - gdyby nie to, że 360 ma podobną strukturę kodowania jak PC , to ten drugi nie dostałby nawet połowy obecnego line up ,u

są to słowa jakiegoś typa z Ubi, który dodał , że często gra powstaje na pc nie dla zysku a reklamy ogólnej . Tego już nie dodał ofkz ale pewnie miał na myśli te tysiące zajumanych kopiii...

innymi słowy konsole rules! xd

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Ja tez, co niby jest tak z(pipi)anego w MP. Przeciez jest o wiele lepszy niz ten w dwojce...

1.mniej zbalansowane klasy postaci(snajper z karabinem itp)

2.brak wyszukiwarki serwerów

3.brak możliwości zakładania własnych meczy rankingowych na własnych zasadach i co za tym idzie min, wszystkie mecze w warzone rozgrywają się dla 24 osób co dla większości mapek jest liczbą zbyt dużą

4.zwalone wsparcie klanowe(brak możliwości rzucania wyzwań dowolnym klanom,uczestniczenia w zaplanowanych turniejach,ustawiania stawki meczu itp)

5.brak respawnów na dowódcy oddziału

6.mniej dostępnych statystyk postaci

7.brak możliwości oglądania meczu jako widz

8.brak replayów meczy na killzone.com

9.gorzej rozwiązana komunikacja głosowa w czasie rozgrywki

Na plus jedynie wg mnie lepsze sterowanie postaci i brak tego słynnego laga przy celowaniu

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

pewnie nie zauważałem tego, bo cieszyłem sie samym gameplayem, od takich rzeczy mam HALO :thumbsup:

Opublikowano

Na kĄsolach większość wiary nie potrafi kraść. Gdyby było to tak łatwe jak na PC, to skala byłaby równie duża. I tekst że PC wstrzymują rozwój technologiczny gier, to jeden z lepszych kwiatów w tym dziale :teehee:

@rozi, to nie była ironia, Ty obok ironii nawet nie stałeś. Po prostu rzuciłeś sucharem i Ci nie wyszło.

@ontopic

W(pipi)ia mnie brak jakiegoś sensownego wsparcia indie dla Linuxa. Nie mam w co grać w pracy ;/

Opublikowano

Na kĄsolach większość wiary nie potrafi kraść. Gdyby było to tak łatwe jak na PC, to skala byłaby równie duża. I tekst że PC wstrzymują rozwój technologiczny gier, to jeden z lepszych kwiatów w tym dziale :teehee:

hmmm pasowałoby to wszystko przeniesc do console wars....

z pierwsza tezą sie zgadzam, tzn nie w sensie ze głupki nie wiedza jak ale jest to na tyle problematyczne, ze nieopłacalne

i żaden rodzyn, konsole były przez długie lata i jakos nigdy nie wstrzymywały PC , który brylował. Nagle sie zmieniło ...wg logiki to nie może byc wina konsol a samego pc i konsumentów -kradziejów.

No i tak własnie jest :potter:

Opublikowano

albo tego, ze jednak konsol jest wiecej i wystarczy ze sie wyda kolejny klon COD i ludzie to lyknal bez popity. Jakos nie widzi mi sie, zeby fratboye graly na piecu.

No i pozniej wychodzi z tego, ze gry robia sie coraz prostsze, bo wydawca chce zaadresowac gierke dla jak najwiekszej ilosci frajerow. Osom. Normalnie czekam na Dragon's Age III - press X to win edition.

Opublikowano

albo tego, ze jednak konsol jest wiecej i wystarczy ze sie wyda kolejny klon COD i ludzie to lyknal bez popity. Jakos nie widzi mi sie, zeby fratboye graly na piecu.

konsol jest wiecej?

no no , dobra teza. Jakby w hyde parku kogos to obchodziło dałbym do rodzynów.

Jednak pewnie nie obchodzi :teehee:

Opublikowano

Wkurza mnie, że moderator (a drugi się właśnie do niego dołączył), który powinien być przykładem dla innych, robi spam nie w tym temacie co trzeba. Pewnie jakby to był ktoś inny to już by poleciały ostrzeżenia/bany. Stona, szczerze to nie wiem jakim cudem jesteś modem. W jakimś konkursie to wygrałeś czy co??

Opublikowano

konsol jest wiecej?

no no , dobra teza. Jakby w hyde parku kogos to obchodziło dałbym do rodzynów.

Jednak pewnie nie obchodzi :teehee:

tak, uwazam, ze konsol na ktorych smigac bedzie taki Battlefield 3 jest wiecej niz kompow ktore to uciagnal.

Chyba, ze liczysz kazdy domowy komputer na swiecie to jakby spoko. Każdy ma swojego po(pipi)a.

Opublikowano

dobra, trzeba z tym isc do console wars :whistling:

odpisz tam i jak masz możliwosc to przenies wszystko do tematu odpowiedniego

Batlefielda jeszcze...nie ma :potter: to tak jakbym ci powiedział, ze mało jest kompów mogacych uciagnąc Crysisa 3 :whistling: :whistling: :whistling:

a Dragon Age press x to win edition?

Panowie bez jaj! chcecie hardkoru i posmaku taktyki to wybierajcie poziom ultra gard a nie easy/super easy i narzekajcie że każual i łatwo

Opublikowano

Jak był temat w CW2.0 to miauczeliście, że gadam tam o PC.

I Orson, nie myl poziomu trudności z mechaniką gry. Na poziomie HARD będziesz musiał po prostu wcisnąć tego X'a razem z L1.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.