Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

http://playstationlifestyle.net/2011/07/22/analyst-expects-battlefield-3-to-be-a-major-hit-pre-orders-on-par-with-black-ops/

Liczba pre-orderów na Bf3 zaczyna powoli zbliżać się do ilości pre-oredrów Black Ops w analogicznym okresie sprzed roku. Czy to oznacza, że Modern Warfare 3 może nie zgarnąć takich liczb jak każda część CoD co roku? Średnio w to wierzę (praktycznie wcale), ale nie sprawdzałem jeszcze z ciekawości statystyk na vgchartz.com. Jednak ilość zamówień przedpremierowych jeszcze o niczym nie świadczy.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 274,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przecież MW3 już w tym momencie ma więcej pre-orderów niż w analogicznym czasie Black Ops. Znowu będzie rekord.

Opublikowano

I teraz powiedz szczerze, nawet nie przeczytałeś co tam napisali tylko wrzuciłeś, bo Cię urzekł nagłówek. Dałbym Ci minusika za głupotę, ale już nie mam :(

Żal mi ciebie i reszty rozumujących inaczej nie potrafiących zauważyć ironii. Przecież wszyscy znają nagłówki wp.pl. :confused:

Opublikowano

skad macie pewnosc, ze te liczby preorderów nie są "naciągane"?

Opublikowano

I dlaczego liczby pre-oredrów z góry określają, że dana gra sprzeda się tak czy inaczej? Nie wiadomo ile osób czeka do premiery a wątpię, żeby każdy składał zamówienia przedpremierowe.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Niby kto miałby te preordery na BF3 tak masowo składać jak na konsole praktycznie nic nie pokazali ?

PS. Nie wiem czemu mam na koncie FB newsy o M$, ale po kilku dniach zajrzałem i znalazłem filmik z J. Chobot. Trochę się pośmiałem z tych fragmentów z "kosmicznym kocem" :P

http://www.youtube.com/watch?v=Gk-OBikkPA0&feature=player_embedded#at=190

NEMESIS US: Preordery zawsze mają duży udział w finalnej sprzedaży każdej gry. Jak jest 200 tys. preorderów to wiesz, że prawdopodobnie gra zatrzyma się tak po dwóch latach gdzieś w przedziale 1 mln - 2 mln, nie więcej. A jak są 2 mln preorderów to skalujesz w górę. Albo inaczej - sprzedaż zaraz po premierze jest najważniejsza bo developer wie ile od razu będzie miał kasy na kolejne projekty i mniej więcej ile może jeszcze zaryzykować na poczet przyszłej sprzedaży.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

skad macie pewnosc, ze te liczby preorderów nie są "naciągane"?

To działa tak:

- liczby potwierdzają moją fanbojską teorię - są proper

- liczby zaprzeczają mojej fanbojskiej teorii - to fejk jak (pipi)

Myślę że tak to działa :D

Opublikowano
Sony Computer Entertainment of Europe has set the date for their upcoming gamescom press conference to be:

Tuesday, August 16th at 7:00PM CET. (12:00PM EST, 9:00AM PST)

Ciekawe czy znowu wszystko potrwa 5h. Mam nadzieję, że będzie coś o the Last Guardian, choć mogą to zostawić na Tokyo Game Show. Coś mi się wydaje, że najwięcej uwagi poświęcą PS Vita i może puszczą parę z ust odnośnie kolejnej obniżki cen PS3.

Opublikowano
Sony Computer Entertainment of Europe has set the date for their upcoming gamescom press conference to be:

Ciekawe czy znowu wszystko potrwa 5h. Mam nadzieję, że będzie coś o the Last Guardian, choć mogą to zostawić na Tokyo Game Show. Coś mi się wydaje, że najwięcej uwagi poświęcą PS Vita i może puszczą parę z ust odnośnie kolejnej obniżki cen PS3.

Wątpię by były w tym roku obniżki. Zarówno Sony jak i M$ podali już ceny niektórych specjalnych bundli, które mają wyjść w późnym okresie tego roku i ich ceny wskazują, że nie będzie żadnej obniżki.

Opublikowano

Wątpię by były w tym roku obniżki. Zarówno Sony jak i M$ podali już ceny niektórych specjalnych bundli, które mają wyjść w późnym okresie tego roku i ich ceny wskazują, że nie będzie żadnej obniżki.

trafne spostrzeżenie ale jeśli będą obniżki to mnie nie zaskoczy, niech T10 tylko tam się pojawi z nowymi materiałami bo od miesiąca posucha

Opublikowano

X360 i PS3 mają w tym roku solidną, mocną sprzedaż i z punktu widzenia obu producentów nie ma zbytnio silnego parcia na cięcie cen (tym bardziej jeśli faktycznie nowe konsole pojawią się dopiero na przełomie 2013/14). Spodziewałbym się raczej zwiększania atrakcyjności konsol poprzez masowe dorzucania dodatkowych gier do bundli w tym roku.

Opublikowano

Jeśli chodzi o preoredery to nie zawsze sie sprawdzają. Black Ops na PS3 miał sporo mniejszą liczbę preorderów od Halo Reach a mimo to sprzedał sie lepiej o 2 miliony. Więc skoro call of duty kupuje większa liczba casuali to battlefield nie ma szans.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Miało mniej ale w USA. CoD sprzedaje się bardziej równo pomiędzy regionami obu ameryk i resztą, a w przypadku Halo 3/4 sprzedaży pochodzi z USA.

Opublikowano

Ciekawe czy zapowiedzą jakieś nowe gry. W zeszłym roku było to Resistance 3 i Ratchet, w tym mam nadzieję na nowego God of War - w końcu mija już 1,5 roku od premiery ostatniej części. Czas żeby SSM pochwaliło się światu nad czym pracują :D

Opublikowano

Ciekawe czy zapowiedzą jakieś nowe gry. W zeszłym roku było to Resistance 3 i Ratchet, w tym mam nadzieję na nowego God of War - w końcu mija już 1,5 roku od premiery ostatniej części. Czas żeby SSM pochwaliło się światu nad czym pracują :D

To że trwają pracę nad nowym GoWem jest bardziej niż pewne, mnie bardziej interesuje nad czym pracuje David Cage, i liczę na to że na GC w końcu pokaże swój nowy projekt (w końcu HR też po raz pierwszy było pokazywane właśnie na GC). I jeszcze do tego Mirror's Edge 2 od EA, i jak dla mnie GC przebiło E3 ;) . Myślicie, że będzie nowy gameplay z B:I czy TR. Chociaż chyba za mały odstęp czasu na przygotowanie nowego dema, dlatego sądzę że lepiej byłoby gdyby pomiędzy E3 a GC była półroczna przerwa. Wtedy przynajmniej GC nie byłoby powtórką tego co było na E3, tak jak to jest teraz.

Opublikowano

U Sony na konferencji będzie pewnie europejskie studio (zapewne Guerilla lub Quantic Dream) z nowym tytułem.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Widzieliście ostatnie wyniki za kwartał od Sony ? Dosyć ciekawe, im więcej gier wypuszczają tym gorzej sprzedaje się PS3. Sprzedali ledwie 100 tys. konsol więcej od M$ (średnio 7 tys. tygodniowo w skali globalnej) w ciągu 3 miesięcy.

A 3DS leci jak kamień w dół - potwierdzono gigantyczne obniżki ceny konsoli: Japonia ok. 40% / USA obniżka o 80$ ! / w Europie też potwierdzono obniżki. Jak w Europie będzie obniżka podobna do tej w USA to nowy 3DS będzie do kupienia teoretycznie za 600 zł :P

Częściowa zmiana planu biznesowe przez N może spowodować, że będą szorować brzuchem po dnie. WiiU ich dobije. Mogliby spokojnie pociągnąć jeszcze 2 lata jadąc na DS i Wii po mocnych obniżkach i zarabiać na kolejnych Marianach, Zeldach i nintendogs robionych na stare maszynki.

PS. Panowie napisze mi ktoś na PW jakąś przykładową/dobrą specyfikację stacjonarki za 3 kafle ?

Opublikowano

13-latka zmarła na zawał. Rodzina w szoku

dzisiaj, 10:54

KK / mirror.co.uk

13-letnia Anna-Lee Kehoe z Wielkiej Brytanii zmarła na zawał podczas gry na swojej konsoli Xbox.

uwielbiam takie newsy.... pewnie to xbox wywolal u niej astme itp itd .

Edytowane przez szpic

Opublikowano
Widzieliście ostatnie wyniki za kwartał od Sony ? Dosyć ciekawe, im więcej gier wypuszczają tym gorzej sprzedaje się PS3. Sprzedali ledwie 100 tys. konsol więcej od M$ (średnio 7 tys. tygodniowo w skali globalnej) w ciągu 3 miesięcy.A 3DS leci jak kamień w dół - potwierdzono gigantyczne obniżki ceny konsoli: Japonia ok. 40% / USA obniżka o 80$ ! / w Europie też potwierdzono obniżki. Jak w Europie będzie obniżka podobna do tej w USA to nowy 3DS będzie do kupienia teoretycznie za 600 zł :P>Częściowa zmiana planu biznesowe przez N może spowodować, że będą szorować brzuchem po dnie. WiiU ich dobije. Mogliby spokojnie pociągnąć jeszcze 2 lata jadąc na DS i Wii po mocnych obniżkach i zarabiać na kolejnych Marianach, Zeldach i nintendogs robionych na stare maszynki.

polski Patcher <3

Opublikowano

13-latka zmarła na zawał. Rodzina w szoku

dzisiaj, 10:54

KK / mirror.co.uk

13-letnia Anna-Lee Kehoe z Wielkiej Brytanii zmarła na zawał podczas gry na swojej konsoli Xbox.

uwielbiam takie newsy.... pewnie to xbox wywolal u niej astme itp itd .

Pewnie kloc się przewrócił i zrobił taki huk, że się dziewczyna przestraszyła i zeszła na zawał.

Opublikowano

django: Powtarzasz się :)

PS. Sprzedaż od stycznia do końca czerwca wygląda jeszcze ciekawiej: PS3 3.9 mln / X360 4.4 mln. Dziwnie będzie obserwować jak PS3 nic nie dało wytoczenie Killzone 3, Little Big Planet 2, Motorstorm Apocalypse, inFamous 2 i DC Universe gdy w drugiej połowie roku sprzedaż X360 wywinduje między innymi gówniane Kinect Star Wars :P

Szersza perspektywa

Ostatnie 12 miesięcy: 13.7 mln (PS3) vs 13.7 mln (X360) - Remis

Ostatnie 9 miesięcy: 10.2 mln (PS3) vs 10.9 mln (X360) - 0.7 mln więcej na rzecz X360

Ostatnie 6 miesięcy: 3.9 mln (PS3) vs 4.4 mln (X360) - 0.5 mln więcej na rzecz X360

Ostatnie 3 miesiące: 1.8 mln (PS3) vs 1.7 mln (X360) - 0.1 mln więcej na rzecz PS3

Opublikowano

wiem, ale nadal mnie bawi wrozenie z fusów. A zapowiadanie "szorowania brzuchem po dnie" firmie ktora przez ostatnie 6 lat nie doplacala do sprzetu, sprzedala miliony sztuk softu i hardware'u i ogolnie drukowala sobie pieniadze jest po prostu boskie.

Opublikowano

wiem, ale nadal mnie bawi wrozenie z fusów. A zapowiadanie "szorowania brzuchem po dnie" firmie ktora przez ostatnie 6 lat nie doplacala do sprzetu, sprzedala miliony sztuk softu i hardware'u i ogolnie drukowala sobie pieniadze jest po prostu boskie.

Chodziło mi o to że WiiU będzie takim samym flopem jak 3DS jest teraz. To że na Wii i DS zarabiali nie ma w tym kontekście żadnego znaczenia. Tak samo jak ogromne starty M$ na pierwszym klocku nie mają nic wspólnego z faktyczną sytuacją X360.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.