Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

NEMESIS US: Animacja twarzy trochę kuleje, ale to kwestia trochę skopanej roboty przez studio mo-cap. Las nocą gdy wszystkie drzewa są poruszane wiatrem, krajobraz spowija mgła a Alan odpala racę - to nie jest ładne, to jest miazga.

No i tornado, które przy okazji pięknie niszczy otoczenie, jak w tym psychiatryku.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

I małp, nie zapominaj o małpach !

Opublikowano

odpaliłem Prologue i trasę w Londynie - zdecydowanie Londyn w pełnym GT wygląda gorzej.

Za to model jazdy na kierownicy czy to na asfalcie czy na szutrze to mistrzostwo świata - to nie jest poprawa względem Prologue'a - oni go całkowicie przemodelowali

Opublikowano

fajnie poczytać o miażdżących exach pod względem grafiki od Sony, jeden U2 to liczba mnoga ?

gt5 gorsze od gt5p ? w co stało się z Londynem ?

Opublikowano

GT5:Prologue.

GT5:

słoneczko świeci gdzie indziej ale mimo to widać brak HDR, gorsze tekstury asfaltu i brak efektu "przyzwyczajanie wzroku" przy wjeżdżaniu z ciemno/jasno

Exy miażdzące grafą - Uncharted1, Uncharted2, God od War3 , Heavy Rain, Killzone2

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

http://www.lensoftruth.com/?p=24784

Fail po całej linii. Średnia 20% screen tearingu w GT5 O_o

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

a co to jest ? dobrze/źle ?

Opublikowano

bigdaddy: Screen tearing to ucięte klatki, wygląda to tak jakby w pewnych momentach dolna część obrazu poruszała się wolniej niż górna. Jak w GT5 przy średniej 55 FPS jest 20% screen tearingu to znaczy, że średnio zjada 11 klatek na sekundę. To bardzo dużo.

Opublikowano

Źle? To jest tragicznie :whistling: Forza 3 miała screen tearing na poziomie 0.14%.

Ta generacja przerosła japończyków :teehee:

Dobrze, że te najważniejsze exy dla Sony robią Amerykanie i Europejczycy.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

ale akurat gt5 to najważniejszy i najgłośniejszy ex ps3 ;]

tak jak ktoś pisał w temacie GT5 serię GT czas powierzyć komu innemu, np: Bizzare :potter:

Opublikowano

Ciekawe skąd tak wysokie oceny, skoro ta gra to taki syf...

Opublikowano

Dla mnie nie ma nic wspólnego o grafiką. Po prostu gram GT5.

Console Wars FAIL! lol -_-

Opublikowano

dziwnie sie to oglada.

60 fps i Frame Teraring na poziomie 1.8 gdy np jedziesz poboczem i w cholere dymu, trawy na ekranie

45 fps gdy jedziesz z kamera na zderzaku ....

60 fps i 15-20 frame tearing gdy sie jedzie prosto z widokiem zza auta tyle ze jest pare aut blisko.

powalone to ;)

niech sprawdza jak w deszczu. Tam pewnie bedzie 30 fps

Opublikowano

Exy miażdzące grafą - Uncharted1, Uncharted2, God od War3 , Heavy Rain, Killzone2

Zgodzę się,ale HR to graficznie co najwyżej bardzo dobra gra. Jedynie mimika twarzy robi wrażenie,reszta jest taka sobie. Exy które graficznie pewnie zgniotą jajca to Killzone 3, Infamous 2 i oby Uncharted 3 :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

syf nie ale hmm...tylko dobra gra? o oceny pewnie się sony już postarało ;] zobaczymy jak będzie ich z 50

Opublikowano

Oni chyba na serio GT5 zaczęli dopiero robić od czasów E3 2009, chyba, że są takimi partaczami, bo przez tyle lat to gra powinna być dopracowana w każdym elemencie.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

animacja + fizyka > grafika.

Edytowane przez Krilioner

Opublikowano

dsc001550.png

dsc00161.png

A faiser na innym forum dalej twierdzi,że to najładniejszy racer ever :) The best to w nim jest jedynie model jazdy i auta premium

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Tak sobie przypominam, że grając w Alana Wake drzewa czy krzaki we mgle wyglądały dokładnie tak samo heh (chodzi mi o te kontury) :whistling:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano
  • Autor

Nie przesadzaj. Grafika ssie, to jest prawda, ale to co w zasadzie jest najwazniejsze, czyli model jazdy jest kapitalny. Dzieli duza roznica Prologa i piatke. Faktem jest jednak, ze na tak dlugi czas produkcji wszystkie samochody powinny byc premium a tekstury otoczenia duzo lepsze. Wtedy moznaby powiedziec, ze GT5 miazdzy. Ale z syfem to pojechales za daleko.

Opublikowano

ficus nie przesadzaj te pare ząbków ;D

Zrob z tego photo. I wyeksportuj z ps3. Jestem ciekaw czy to wygladzi czy takie zostawi :D

Opublikowano

Nie przesadzaj. Grafika ssie, to jest prawda, ale to co w zasadzie jest najwazniejsze, czyli model jazdy jest kapitalny. Dzieli duza roznica Prologa i piatke. Faktem jest jednak, ze na tak dlugi czas produkcji wszystkie samochody powinny byc premium a tekstury otoczenia duzo lepsze. Wtedy moznaby powiedziec, ze GT5 miazdzy. Ale z syfem to pojechales za daleko.

Wcześniej był filmik podczas deszczu, kamera z kokpitu i wyglądało to zajebiście, tylko nie pamiętam już jaka to była trasa. Szkoda, że cała gra nie trzyma takiego poziomu, bo wyglądało to prawie realnie. :]

Opublikowano

Następne GT będzie działać na silniku Unreal Engine ;)

Opublikowano

rozbudowaniem, modelem jazdy itp ta gra kładzie forzę na łopatki, jedynie grafika i standardy to porażka,które mimo wszystko całościowo wg mnie nie dyskwalifikują gry bo rFactor na pc itp przecież też grafiką nie brylują

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.