Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

są jakieś pady, które działają na PC/PS4 i XO?

Tutaj pomoze tylko cronusmax dzieki niemu bedziesz mogl grac prawie kazdym padem na ps4/xone i pc. Sprawdz u wujka gogla
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 78
  • Wyświetleń 161,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bezprzewodowy potrzebuje przystawki, kablowy po prostu podpinasz i na W7 wzwyż samo wykryje.

• Samemu miałem masę problemów z DS2 + Monitjoyem, więc powiedziałem, że ja to serdecznie pierwiaszczę i kupiłem pada od X360. Niewygodne w uj, niepotrzebnie wielkie więc sięganie do triggerów również ś

• a co za problem wciągnąć DS3? wygodny, wypasiony i motionjoy normalnie emuluje go jako pad od Xboxa (Xinput) więc wszystkie gry ktore wspierają pada od razy śmigają jak należy. Ostatnio tak przechodzi

Opublikowano

Chciałbym siorze kupić pada z x360, żeby jej działał bez problemu na pc.

Kablowo czy bezprzewodowo, tego nie wiem, ale jak po kablu, nie wymagane są baterie, to tak bym wolał.

Czy jak ten pad z x'a działa?

Da się bezprzewodowo i ładować po usb? :noob:

Opublikowano

dostanie sie juz gdzies w PL adapter do grania bezprzewodowego na padzie od one'a?

Opublikowano

Dobra, to jeszcze raz ja:

pady na x360, wszystkie są na baterie jak gameboy?

są dwa rodzaje? bezprzewodowe i przewodowe?

Chcę siorze kupić, by miała do peceta. Ja używam Dual Shocka 3, a ona niech ma od razu w gierkach podane przyciski XYAB.

Jak i tak wszystkie pady wymagają baterii, to wziąłbym na kablu. Ale to od razu będzie działać, po podpięciu do PC, czy jeszcze jakieś przejściówki trza?

Opublikowano

Działa bez przejściówek

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Pad od 360, bo nie wiem czy ten od One działa na XP

Ale od konfiguracji przy starociach niestety nie uciekniesz

Edytowane przez ragus

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szybkie pytanko - czy ten pad od Xbox360 działa na Win 8 i 10? W sklepowych opisach piszą że tylko XP i Win7, co wydaje mi się dziwne. Chce sobie kupić takiego z kablem.

Opublikowano

Działa i nie wymaga żadnych dodatkowych sterowników.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kontroler od xone posiada wmontowane wejście słuchawkowe? To jedyne czego mi brakuje w moim obecnym padzie od 360.

Tak. W pasku głośności zmieniasz urządzenie wyjścia audio i działa.

• 1 rok później...
Opublikowano

Rozglądam się za następcą dla wysłużonego pada z X360 do mojego PC i... poza oczywiście jego młodszym bratem od XOne, przypomniało mi się, że jest jeszcze na rynku cudo takie, jak Steam Controller. No i teraz nie wiem co wybrać. :/ Czy ktoś miał może okazję użytkować oba pady i rzuci porównanie? Wydaje mi się, że zabawka od MS powinna być mniej problemowa, acz czytałem, że przy odrobinie kombinowania Steam Controller także może działać w nie-steamowych grach, czy aplikacjach jak na przykład emulatory. Prawda to?

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć coś o steam controller, ale mam tego nowego pada do X box one S i mam też DS4, którego steam też domyślnie obsługuje. Generalnie używam xa, a DS4 sprawdza się lepiej tylko przy Tekkenie.

Opublikowano

Nah, wezmę od XOne, bez eksperymentów. :) Teraz jest dalsza zagwozdka:

"Oficjalnie" do PC jest niby taki zestaw:

https://www.morele.net/gamepad-microsoft-xbox-one-bezprzewodowy-adapter-dla-windows-10-ng6-00003-832814/

Domyślam się jednak, że to "stary" pad od XOne (Nie S)

i jest właśnie nowszy pad od Xboksa One S, który ponoć w paru aspektach został miło ulepszony:

https://www.morele.net/gamepad-microsoft-xbox-one-s-czarny-bluetooth-6cl-00002-1051587/

Rzekomo wystarczy pierwszy lepszy dongle Bluetooth, by bez problemu podłączyć go bezprzewodowo do peceta.

Cenowo, wliczając dongla za 20-30zł, wyjdzie mniej więcej to samo, a skoro pad od S-ki jest lepszy, to brałbym ten wariant.

Czy ktoś testował takowe rozwiązanie? Pamiętam, że próba podłączenia pada z PS4 do kompa po BT z jakiegoś powodu kończyła się u mnie fiaskiem (ciągły błąd parowania, czy coś) i nie chciałbym wtopić tutaj. :/

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Sorry za post pod postem, ale miej na uwadze, że ten pad działa przez bluetooth tylko na Windows 10!

Opublikowano

Wiem, mam Win 10, więc akurat to mi nie straszne. :)

A jak w padzie od S wygląda kwestia ergonomii i wytrzymałości gumek na analogach? Czy nadal ścierają się w takim tempie, że wypada jak najszybciej zaopatrzyć się w jakieś nakładki?

Opublikowano

Mojego kupiłem niedługo po premierze i nie widać żeby coś się przetarło lub gorzej działało. Niestety kupiłem białą wersję i szybko łapie ona brud i trochę zżółkła. Gram dosyć dużo.

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy poza oryginalnymi padami do XO i PS4 jest coś godnego uwagi w tej cenie? Nie musi współpracować z obiema konsolami.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Moglibyscie polecic jakiegos dobego pada do  PC z tych tanszych , tak do 60, 70 zl i , gram w Tenchu 2 Birth Assasins na PSXa , na klawiaturze, ogolnie jest fajnie ale jednak czesto brakuje tej swobody, kilku cennych sekund co w przypadku tej gry jest zbawieniem. Najlepiej jakby mozna kupic tez tego pada w supermarkecie Achuan Port Rumia .