Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Featured Replies

Opublikowano

2015 to podwójne GOTY Wieśka i TPP. Obie gry deklasują konkurencję i są zarazem bardzo od siebie odmienne. Jabłka i pomarańcze > jakieś ogryzki po ogórkach.

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Wyświetleń 506 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ej żeby nie było że ja gre kupowałem ubrany w byle co - dziś tylko jedna koszulka mogła być grana         zresztą na tym zdjęciu jest cała historia mojej styczności z MGS koszulka była w edycj

• spoko, wydrukuje sie alternatywna okładke na papierze kredowym i bedzie ok   

• Misji glownych jest rowne         No i jest platyna w mesjaszu Zmiescilem sie jeszcze w przedziale 0.1% no-life'ow ktorzy ja maja xD  

Opublikowano

Obie są w jakiś sposób rewolucyjne i to jest najważniejsze. Wiesiek może się pochwalić pierwszym tak wspaniałym światem z przemyślanymi questami w historii action crpg, PP natomiast otwartym światem w kategorii skradanek, chyba, że o jakiejś grze zapomniałem, ale skoro mógłbym zapomnieć to nie była rewolucyjna :lol:

Opublikowano

ciekaw jestem czy bedą dlc do tego jakies. Znając pazerność konami to pewnie cale multum.

Opublikowano

czy ja dobrze gdzies wyczytalem, czy ma byc demo do pobrania? a moze chodzilo o ten 40minutowy material?

obejzalem do konca i wyglada swietnie - multum opcji i mozliwosci, skradanie sie jak i realizacja tych wzszystkich innych rzeczy, zbieranie resourców roznej masci - wydaje się to sprawiac mega frajde, customizacja broni, rozwój bazy matki, narazie po tym gameplaju stwierdzam z fusów, ze bedzie murowane 9/10, a nie znamy jeszcze fabuly, ktora w mgs zawsze jest moze i nieraz kontrowersyjną, ale mocną stroną :D

graficznie bardzo dobrze, a biorąc pod uwage 60 fps i otwarty swiat to moze nawet i swietnie. no i te zamilowanie kojimy do szczegolow i smaczkow.... mój hype sie odrodzil, miejmy nadzieje ze tak samo odrodzi się we wrzesniu milosc do mgsow :D

aczkolwiek zgodze sie z bizonem - jesli zdecydowaliby się na rimejki (a raczej reboot) serii MG, to wolalbym to zobaczyc w znacznie powazniejszym i mocniejszym tonie...

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

o ton sie nie boj. stworzyli demo opisujace mechanike, bys mogl sie zaznajomic co mniej wiecej bedzie do robienia, ale fabule to juz musisz sam odkryc. a po szpitalu wnioskuje ze bedzie dosyc upiornie miejscami.

Opublikowano

Ciekawe kiedy to demo wyjdzie. Mam nadzieje ze dosyc niedlugo a nie tydzien przed premierą

Opublikowano

mowili że chyba ten fragment pokazany na E3 będzie do ściągnięcia i pogrania jako demo

Opublikowano

Zastanawiam się czy bardzo będzie położony nacisk na kooperacje by wymasterowac gre na 100%,tak  jak to było w przypadku peace walkera. Dobrze słyszałem, że w on-line nie będzie trofek żadnych do zdobywania?

:yuno:

Opublikowano

Hmm, wygląda przyzwoicie. Masterowanie wszystkich misji na S było dla mnie oczywiste, ale nie widzę żadnych triali, które moim zdaniem są bezsensowne w GZ.

Jest dobrze.

Opublikowano

ma ktos jeszcze ten filmik z teorią o przeszczepie ciała?

Opublikowano

Nie bijcie ale nie śledziłem tematu,ten MGS ma mieć jeden całkiem otwarty świat czy będzie podział na duze otwarte lokacje?

Opublikowano

Gdzie najlepiej zamówić pre order ? Ma ktoś jakieś sprawdzone miejsca w których wyślą tak żeby gra była u mnie na 1 szego września a nie na 2 giego ?

Opublikowano

wyobraz zoom na cyce w scenie ze sniper wolf na sniegu albo na the boss przy torturach. W mgs1 scena z Meryla ma dobrze dobrane wytlumaczenie + easteregg, w mgs3 masz kadry z oczu z Eva w triggerach a w mgs4 masz nie dosc ze przewijajace sie przez cala gre go wno w majtach z muchami, to jeszcze gra sama ci serwuje brazzers POV w przypadku tragiczny postaci - dla mnie troche lol. To tak jakby wrzucic podobny moment do endingu mgs4 na cmentarzu i wytlumaczyc w stylu "JAPONIA, taki styl ziomus".

I teraz wez obejrzyj filmiki z po walkach z BB squad, drebin powaznym glosem opowiada dramatyczna historie crying wolf, ktora w dziecinstwie stracila cala rodzine i udusila swojego malenkiego braciszka aby przestal plakac gdy ukrywali sie przed militia i nagle BAM ZOOM NA CYCE HIDEO DAJESZ DAJESZ ON ZARAZ DOJDZIE. Oczywiscie sa tu kojimowcy, ktorych takie cos jara a mi to po prostu nie pasuje i kazde takie glupoty pietnuje w mgsach.

czysta brudna prawda o tych nołnejmach z BB wnusiu. serio ta odsłona pomimo kilku kozackich scen i akcji niesamowicie odstaje od poprzednich czesci. miałkie to było fhuj, moze i lepiej że Quiet przez całą grę będzie milczeć, bo w odróżnieniu od wspomnianej czwórki intryguje

Opublikowano

Gdzie najlepiej zamówić pre order ? Ma ktoś jakieś sprawdzone miejsca w których wyślą tak żeby gra była u mnie na 1 szego września a nie na 2 giego ?

JA zawsze brałem w ultimie i mialem na czas.

besides - jakie od razu poruszenie w temacie jak e3 w trakcie  :mog:

Edytowane przez oFi

Opublikowano

wyobraz zoom na cyce w scenie ze sniper wolf na sniegu albo na the boss przy torturach. W mgs1 scena z Meryla ma dobrze dobrane wytlumaczenie + easteregg, w mgs3 masz kadry z oczu z Eva w triggerach a w mgs4 masz nie dosc ze przewijajace sie przez cala gre go wno w majtach z muchami, to jeszcze gra sama ci serwuje brazzers POV w przypadku tragiczny postaci - dla mnie troche lol. To tak jakby wrzucic podobny moment do endingu mgs4 na cmentarzu i wytlumaczyc w stylu "JAPONIA, taki styl ziomus".

I teraz wez obejrzyj filmiki z po walkach z BB squad, drebin powaznym glosem opowiada dramatyczna historie crying wolf, ktora w dziecinstwie stracila cala rodzine i udusila swojego malenkiego braciszka aby przestal plakac gdy ukrywali sie przed militia i nagle BAM ZOOM NA CYCE HIDEO DAJESZ DAJESZ ON ZARAZ DOJDZIE. Oczywiscie sa tu kojimowcy, ktorych takie cos jara a mi to po prostu nie pasuje i kazde takie glupoty pietnuje w mgsach.

czysta brudna prawda o tych nołnejmach z BB wnusiu. serio ta odsłona pomimo kilku kozackich scen i akcji niesamowicie odstaje od poprzednich czesci. miałkie to było fhuj, moze i lepiej że Quiet przez całą grę będzie milczeć, bo w odróżnieniu od wspomnianej czwórki intryguje

dziwna opinia, zwazywszy ze design tych postaci i ich historie byly o wiele lepsze niz te ze Snake Eater'a.

w sumie to na szybko moglbym przyjac ze dla mnie podium z bossami wyglada nastepujaco, wg czesci: 1, 4, 3, 2.

Opublikowano

relacja z godzinnej rozgrywki w mgs5 (wideo jest raczej mieszanką wcześniejszych trailerów zmontowanych tak by w miare odwzorowywały omawianą rozgrywke  - jednak nie jest to nowy gameplay)

Opublikowano

wrazenia z koncowki tej misji  :obama:

pierwszej misji  :obama:

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Ogólnie PP to rozwinięcie pomysłu z Peace Walkera, który Kojima wymyślił pare lat temu. Szkoda, że PW został wydany na PSP a nie na dużą konsole. Na pewno dużo więcej by na tym zyskał. Fabuła nie była taka zła ale rozgrywka straszbie kanciasta. :trap:

I te walki z dinozaurami to była dopiero głupota. Dodajac takie rzeczy do uniwersum MGS.

Ale nie powiem - bawiłem się świetnie platynując Peace Walera  :notbad:

Opublikowano

I te walki z dinozaurami to była dopiero głupota. Dodajac takie rzeczy do uniwersum MGS.

masz na mysli powiązania z monster hunterem? to były zwykłe jaja

Edytowane przez Yano