luk4sek 1 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, Tak się ostatnio zastanawiałem, że fajnie było by gdyby PSX Extreme ukazywał się także w wersji elektronicznej, konkretnie w wersji na ipada:) np. w takim serwisie egazety.pl jest już pełno różnej maści czasopism, brakuje tyko tych konsolowych.;p Co sądzicie o takim pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza
edgorek 1 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) oj przydałoby by się,bo już dawno nie kupuje prasy konsolowej. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez edgorek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 ja jestem calkiem.nawet jak bedzie za 10zl to mi taniej wyjdzie niz zamawiac do Irlandii werjse papierowa Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja tam wolę tradycyjny zapach gazetki Ale nie ukrywam, dla tych którzy mają problem z dostępnością PE(zaq np) to idealny pomysł ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Również wolę kupić tradycyjnie, w wersji elektronicznej to już nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 No i ja też, podobnie mam z książkami, zapach druku, namacalne przerzucanie stron.Gry też wolę na półce.Pomysł dobry, ale tylko jako alternatywa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
luk4sek 1 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Oczywiście, ze jako alternatywa, inaczej sobie tego nie wyobrażam:) PSX musi zostać papierowe, jednaknfajnie było by mieć wersje alternatywna, łatwiejszy zakup byłby dla niektórych. Z kolei dla innych byłby to łatwiejszy dostęp do kupionych juz nr .czasopismo papierowe zazwyczaj mamy w domu, jak gdzieś chcemy je poczytać to juz trzeba pamiętać żeby je zabrać. Gdyby było w wersji elektronicznej można by je sobie wyświetlić na ekranie smartfona, tabletu czy nawet laptopa, i pomyślcie byłby potem fajny dostęp do numerów starszych, raz dwa i jest, miejsca nie zagraca i w ogóle. Mnie dziewczyna ciagle straszy, ze powyrzuca mi numery starsze niż rok:p Cena oczywiście nie wyższa niż wydań sklepowych bo straciloby to sens dla Polaków na pewno, najlepiej jakby było taniej niż w kiosku, jednak cena 7,99 jest jak najbardziej akceptowalma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 wydaje mi sie zejedyny problem to jak to zabezpieczyc zeby nie wycieklo do sieci bo na bank znajdzie sie jakis kretyn ktore bedzie to chcial dac na torrent lub podobne.chyba ze dac to tylko na ipody/ipady i androida Cytuj Odnośnik do komentarza
Mattro 0 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dla mnie to super pomysł. Już raz napisałem zapytanie o to czy PSX Extreme zostanie wydane w formie elektronicznej dla iPad'a np. ale mnie olano W tym są same plusy, dużo użytkowników przeszłoby na takie rozwiązanie. Czy to w portalu/programie jak eGazety czy w osobnej aplikacji takich jak Newsweek itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Na Ipada (przy dobrej aplikacji) pewno bym kupował Taniej dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 wydaje mi sie zejedyny problem to jak to zabezpieczyc zeby nie wycieklo do sieci bo na bank znajdzie sie jakis kretyn ktore bedzie to chcial dac na torrent lub podobne.chyba ze dac to tylko na ipody/ipady i androida Co za problem zeskanować teraz czasopismo i wrzucić do sieci (np. w formbie pliku cbr. ). Jak i do mnie dotrze cywilizacja( kasa też ) i zakupię jakiś tablet, to nie mówię takiej opcji nie. Może też cena poszłaby lekko w dół z tej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza
OROTARIO 1 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Lud domaga sie wersji na tablety! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hacik 0 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Trochę odświeżę Ja niestety przestałem kupować drukowane magazyny i książki ze względu na brak miejsca i konieczność taszczenia ze sobą gdy chcę coś gdzieś poczytać poza domem. Tak zabieram tylko iPada i mam tam swoje książki i czasopisma. Tylko PSX Extreme jeszcze nie ma. Mamy 21 wiek i czas iść do przodu w tym temacie. Niestety ale papierowym wydaniom mówię NIE i kupuję tylko cyfrowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Od dawna się zastanawiam, czemu taka gazeta nie ukazuje się w formie elektronicznej... Pomimo tego, że mam jedynie iPhone, to nieraz kupuję jakieś gazety w formie elektronicznej i czytam na iPhone. Tak samo PSX Extreme wolałbym dużo bardziej kupić za te 2.49 Euro w Kiosku w iTunes Store. Ekipa PSX Extreme powinna to szybko rozważyć, ponieważ wbrew pozorom sporo osób kupowałoby właśnie gazetę w formie elektronicznej i byłoby w tej grupie sporo osób, które już nie kupują PSX'a w papierowej formie. Oczywiście wersja papierowa musiałaby zostać, to normalne. Nie jesteśmy jeszcze gotowi na wyłącznie elektroniczną wersję, ale na pewno jesteśmy gotowi na elektroniczną wersję ODPOWIE KTOŚ Z EKIPY? Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A skąd przekonanie, że byłoby sporo osób chcących kupić PE w wersji elektronicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza
sz.pietrzak 0 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Papierowej wersji nic nie zastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A skąd przekonanie, że byłoby sporo osób chcących kupić PE w wersji elektronicznej? A skąd przekonanie, że nie? A tak serio to może jakaś ankieta? Ja chętnie poczytałbym szmatławiec na iPadzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A skąd przekonanie, że byłoby sporo osób chcących kupić PE w wersji elektronicznej? A skąd przekonanie, że nie? A tak serio to może jakaś ankieta? Ja chętnie poczytałbym szmatławiec na iPadzie Takie, że ekipa badała temat i jak widać - nie jest to opłacalne na ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A skąd przekonanie, że byłoby sporo osób chcących kupić PE w wersji elektronicznej? A skąd przekonanie, że nie? A tak serio to może jakaś ankieta? Ja chętnie poczytałbym szmatławiec na iPadzie Pytanie o wersję elektroniczną pojawiło się w sierpniowej ankiecie - wyniki w żaden sposób nie wskazywały, że czytelnicy chcą PE w takiej wersji. Sam temat oczywiście sprawdzaliśmy - obecnie, patrząc na koszt przygotowania aplikacji czy opłacania licencji (różne formy do wyboru), wydaje się, że gra nie jest warta świeczki. W Polsce (bo danych ze świata nie znam) rynek dystrybucji prasy cyfrowej zbyt wielki nie jest (ot, taki Newsweek "papierowo" sprzedaje się ok. 130 tys., a wersji cyfrowej... 1100). Oczywiście temat na bieżąco śledzimy, więc to nie jest tak, że nas to nie interesuje, aczkolwiek są inne priorytety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Niezmiernie miło mi zakomunikować, że od numeru kwietniowego PE będzie wydawane również w wersji elektronicznej. E-wydania do nabycia będą poprzez e-Kiosk.pl, który oferuje swoje aplikacje na PC, Androida oraz iOS. Już we wtorek trafi tam najnowszy numer wraz z trzema numerami archiwalnymi z tego roku. Dodatkowo bezpłatnie udostępnione zostanie wydanie z grudnia 2012, tak aby każdy mógł przetestować PE w wersji cyfrowej. Cena e-wydań została ustalona na 8 zł. Jeżeli są jakieś pytania - proszę pisać w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Joker85 0 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 dobra sprawa dla osob mieszkajacych poza krajem.Ps:trzeba sie rozwijac... Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Perez A bedzie mozliwosc kupna bezposrednio ze sklepiku Android? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Perez , planujecie może wydanie archiwalnych numerów ,a szczególnie tych które mają nakład wyczerpany ? Please! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
matit 0 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) To ja przekleję moje wątpliwości z portalu: Dużo pisaliście na łamach PPE (głównie HIV o ile kojarzę) o tym, że cyfrowa wersja długo raczej nie powstanie, a tu taki krok. Myślę, że jest to bardzo dobra decyzja w odpowiednim momencie. Zbyt długie czekanie mogłoby doprowadzić do odpłynięcia wielu czytelników papierowych i braku ich powrotu do później uruchomionego cyfrowego wydania. Zastanawiam się nad przejściem na e-wersję, ale mam kilka zmartwień z tym związanych. Rozumiem, że boicie się udostępniania waszych magazynów w wersji "pirackiej", że kolor ma znaczenie w tematyce gier, ale dlaczego ADOBE DRM. Są mniej inwazyjne sposoby zabezpieczenia, a jeśli ktoś chce DRM złamać to i tak to zrobi. A w ten sposób, narzekając we własnych wpisach na Originy i Uplaye sami stosujecie niewygodne dla legalnego klienta zabezpieczenia. Bo niestety nie wszystkie czytniki e-booków potrafią sobie z tym formatem poradzić. A czytanie na tabletach niestety nie jest tak przyjemne jak na czytnikach. Nie wiem jak długo zostanę przy wersji papierowej, chętnie bym skorzystał z cyfrowej, ale nie wiem, czy z DRM. edit: w sumie to mój komentarz odnosi się do tego co wyczytałem na e-kiosku o książkach... Czy czasopisma w ogóle będzie się dało ściągnąć poza dedykowaną aplikację? Edytowane 24 Marca 2013 przez matit Cytuj Odnośnik do komentarza
kidnappa 269 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Jest szansa, ze będzie można zaopatrzyć się w e-wydanie na Windows Phone ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi