Opublikowano 15 marca 201114 l A'propos, czy jest jakiś podział na poziomy trudności? Bo skoro jest tak jak piszesz może grę wypróbuję. Oczywiscie...ustawiasz poziom trudnosci AI, wspomagacze itp...jak chcecz to nawet gra moze za Ciebie hamowac W trybie kariery jak masz zbyt slaba fure do danego eventu to konsola Cie o tym poinformuje i zapyta czy chcesz automatycznie zupgradowac pojazd do klasy porownywalnej z przeciwnikami/wymaganej do konretnego wyscigu...potwierdzasz i tyle
Opublikowano 15 marca 201114 l Seria Gran Turismo niewątpliwie jeśli chodzi o symulatory. Biorąc pod uwagę "drugi typ" to oczywiście seria NFS (moje ukochane Underground 1 i to trochę mniej Most Wanted) + Coliny (z których najlepsze były część 2 i 4 oraz Dirt 2 - 3 wyznaczy nowe standardy w jakości gier rally). WRC na PS2 jakoś nigdy specjalnie nie przypadło mi do gustu - ot pograłem, przeszedłem i zapomniałem. Kocham też Blura (Bizzare: dziękuję wam za w/w oraz PGR4), ale tutaj musiałbym napisać kolejny akapit, żeby to w pełni wyrazić. Jeśli chodzi o Forzę, to podobała mi się 2 część. Nawet mi, zagorzałemu przeciwnikowi grania w "symulacje" na padzie, gra bardzo podeszła i spędziłem sporo godzin zagrywając się w ten tytuł (być może stało się tak za sprawą muzyki i trochę plastycznego modelu jazdy więc na padzie jeździło się dobrze).
Opublikowano 24 marca 201114 l Czytam w nowym PSXE, że Shift 2 ma, cytuje "znakomity model jazdy". Niestety recenzuje ta sama osoba, co jedynkę, więc sporo wątpliwości mam...
Opublikowano 26 marca 201114 l Wprawdzie wyścigi nie należą do moich ulubionych gatunków, jednak porządnego arcade racera nie potrafię sobie odmówić (symulacji za to nie tykam). Burnouty, Wipeouty, NFS'y, starusieńkie CTR, Moto Racer, a ostatnio chociażby Split/Second czy Blur - bardzo fajne, odprężające tytuły, które zawsze dobrze sobie odpalić. Ideałem natomiast jest dla mnie najnowszy Hot Pursuit - po prostu esencja ścigania arcade, z efektowną rozwałką na drugim planie.
Opublikowano 28 marca 201114 l Dla mnie dwie najlepsze symulacje to gt5 i forza 3. gran turismo to symulator jazdy samochodem a Forza to symulator ścigania się po torze. Z wyścigów arcade najlepszy jest PGR4 ze ze względu na za(pipi)isty model jazdy.
Opublikowano 28 marca 201114 l Shift 2 może okazać się fajowy z tego co widać na filmikach <szkoda że tylko turbo słychać > http://www.youtube.com/watch?v=AOBZwAw0G8o&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=9leoQYNms6A&feature=player_embedded#at=15 Edytowane 28 marca 201114 l przez Codename