Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reprezentacja Polski

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

To pewnie tym drugim będzie mecz z Egiptem.

Piramidy są.

• Odpowiedzi 15,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

A kto z Europy niby mialby z nami zagrac, skoro 7 i 11 sa mecze eliminacyjne ? Ot taki urok grania tylko meczow towarzyskich, bierze sie to co mozna, a nie to co sie chce.

Opublikowano

Grupy są tak skonstruowane, że zawsze są jakieś drużyny, które w obecny dzień nie grają.

Opublikowano

problem nie jest w tym z kim grają, ale gdzie... w środku sezonu, taka daleka podróż i zmiana strefy czasowej - aklimatyzacja, dla zawodników, którzy grają co kilka dni jest pomysłem poronionym.

mówił o tym Kuba i ktoś tam jeszcze. prezesi nowy kraj zobaczą, kasę za mecz w kieszeń schowają i to się liczy...

Opublikowano

Grupy są tak skonstruowane, że zawsze są jakieś drużyny, które w obecny dzień nie grają.

To nie znaczy, że od razu chcą grać z Polską. Jest też kwestia finansowa.

Opublikowano

Myślę, że sponsor strategiczny jakim jest jest Biedronka powinien zapewnić odpowiednie środki finansowe. ;]

Opublikowano

Maor Melikson wyraził chęć gry w reprezentacji Polski - poinformowała oficjalna strona Polskiego Związku Piłki Nożnej. Melikson ma polskie jak i izraelskie obywatelstwo. W Izraelu grał w reprezentacji juniorskiej U-19 oraz młodzieżowej do lat 21. Kilkakrotnie został również powołany do pierwszej reprezentacji Izraela, na boisku wystąpił jednak dwa razy w meczach towarzyskich, co nie zamknęło mu drogi do gry w polskiej kadrze.

W sprawę Meliksona zaangażował się bezpośrednio prezes PZPN - Grzegorz Lato. - Maor w rozmowie ze mną wyraził zdecydowaną chęć gry dla Polski. Myślę, że powołanie go do pierwszej reprezentacji.

Ja pierdole, następny przebieraniec.

Opublikowano

Czuję (i mam nadzieję), że to kaczka dziennikarska i myślenie życzeniowe Laty. Ogólnie szkoda Maora na tę Reprę, on już przecież w Wiśle praktycznie nie ma z kim grać, a tu musiałby się kopać z Peszkami itp <_< (Do tego dochodzą jeszcze potencjalne kretyńskie reakcje kibiców, w stylu przywitania Gienka Polańskiego...)

btw, Nie, żebym ci chciał zepsuć ten wtorek do reszty, ale:

Dudu chce grać dla Polski i czeka na ruch Smudy.

Ostatnio o nim nieco ciszej, ale nie zniknął z pola widzenia. Nadal interesują się nim kluby zagraniczne, a są głosy, że byłby idealnym kandydatem na lewą obronę reprezentacji. Czy dojdzie do rozmów Smudy z Dudu, piłkarzem Widzewa Łódź? Selekcjoner ma coraz mniej czasu...

źródło: dzisiaj, 12:55

futbolnews.pl

Opublikowano

nie! nie! nie! to że Lato coś takiego mówi dla mnie jest jednoznaczne z tym że to farmazon :D

Opublikowano

Tę kadrę może zbawić tylko Tadeusz Socha.

Ciekawe, kiedy ktoś wpadnie na pomysł wręczenia polskiego obywatelstwa Dudu z Widzewa. Jest w Polsce już dwa lata...

<prorok>

Opublikowano

Zedytuj posta i ocenzuruj nazwisko, bo zaraz przeczytam na onecie że Smuda ma na oku nowego zawodnika....

Prosiłem kur$#%^ , to nie, zostawiłeś. BRAWO. BRAWO! Weź może zrób coś pożytecznego i napisz że samolot z reprezentacją "reszty świata" miał przymusowe lądowanie na jakichś Wyspach Bergamutach i kopacze muszą czekać na ratunek 2 lata. Dasz radę?

To jakaś kpina jest. Teraz jeszcze Żyd i jakiś Dudek. I mecz w Korei , a później w Niemczech [bo na (pipi) w Polsce grać?]. brak słów

Opublikowano

Z Meliksonem to już przesada by była, rozumiem jakby Maor przyjechał do nas, stwierdził "moja babiczka pochazi z Warszawy" i chętnie zagram w waszej kadrze. A nie na zasadzie powołali mnie 10x do kadry Izraela ale nie zagrałem, to może spróbuję tutaj, a jak nie to znajdę jeszcze jakiś paszport w szafie :ph34r:

Opublikowano

Melikson w sierpniu strzelił dwa gole Szwajcarii. Nie sądzę, żeby właśnie teraz uznał, że nie ma szans na grę w kadrze Izraela. Do polskiej kadry nikt nigdy sam nie przyjechał. Tak to zawsze wygląda, że Smuda sam chodzi po ludziach i pyta, czy łaskawie zechcą.

Generalnie nie wiem, czemu w obecnej sytuacji "już przesadą" ma być powołanie kolesia, który akurat nie musi dostawać polskiego obywatelstwa specjalnie na potrzeby reprezentacji. Jeśli chodzi o identyfikację z przodkami, to też jakoś bardziej "prawowity" wydaje się fakt, że jego matka nie wyjechała z Polski dla kasy, tylko z musu. Wyobraź sobie, że to syn Mickiewicza!

Opublikowano

...ta, a Dudu to "Wnuk Gagarina" ;)

Opublikowano

W sumie nic mnie nie zdziwi. Byłaby to podobna sytuacja jak z Rogerem. Wtedy minęły 2 lata i 20 dni od pierwszego meczu w Polsce do przyznania obywatelstwa. Dudu już tego wyniku nie przebije. Tak że w sumie nie byłby to dla mnie żaden szok.

Opublikowano

Po tym co się dzieje z tą reprezentacją szokiem będzie chyba tylko powołanie dla jakiejś kobiety*

*żebym sam się nie musiał cytować za jakiś czas

Opublikowano

Znakomita wiadomość dla Franciszka Smudy. W środę Związkowy Trybunał Piłkarski zawiesił Łukaszowi Piszczkowi karę bezwzględnej dyskwalifikacji. Dzięki temu obrońca Borussii Dortmund znowu może występować w drużynie narodowej.

zawiesili mu zawieszenie? xD

ta reprezentacja to jest symbol upadku wszelkich zasad, demoralizacji, braku honoru i zabicia ducha sportu. WSTYD !!

(pipi)... nie ten temat (przeniesie ktoś? ;))

Edytowane przez Ofsajd

Opublikowano

Naprawdę żal patrzeć co się stało z tą kadrą. Jakieś wynalazki z zagranicy, sprzedawczyki... Zero honoru. Tak zeszmacić kadrę to umieją tylko leśne dziady.

Wynik tej pseudokadry na Euro zwisa mi i powiewa. Z Polską to nie ma nic wspólnego.

Opublikowano

A co by bylo jak by do kadry zalapal sie nie daj boze jakis gej albo o zgrozo ateista !!!!

Koniec koncow ma Polski paszport ma prawo grac ...

Opublikowano

Akcja "daję dupy za wyjście z grupy" trwa w najlepsze. Wyjścia z grupy oczywiście i tak nie będzie, teraz tylko kwestia ilu jeszcze najemników na 3-meczową umowę-zlecenie uda się leśnym (pipi)om zakontraktować. Przecież ojciec Meliksona w wywiadzie nawet nie ukrywa, że decyzja zapadła tylko dlatego, że Izrael nie ma już szans na awans i chodzi tylko i wyłącznie o wylansowanie się Maorka na Euro, co by mógł spi/erdolić do jakiegoś cieplejszego kraju.

Dudu :rofl:

Opublikowano

Naprawdę żal patrzeć co się stało z tą kadrą. Jakieś wynalazki z zagranicy, sprzedawczyki... Zero honoru. Tak zeszmacić kadrę to umieją tylko leśne dziady.

Wynik tej pseudokadry na Euro zwisa mi i powiewa. Z Polską to nie ma nic wspólnego.

Wole sprzedawczyków,którzy grają na światowym poziomie niż nieudaczników z Poznania,Warszawy i innych polskich klubów ;) Obrońcy godności kur.wa mać. :ph34r:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

No ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że Maor chce grać dla Polski tylko dlatego, że a) w kadrze Izraela na razie nie zaistniał za bardzo b) z Izraelem i tak na żadną imprezę nie awansuję c) chyba skumał, że przez gre w Wiśle w lidze/pucharach też się specjalnie nie wypromuje. Co do jego pochodzenia czy paszportu nikt wątpliwości nie ma, raczej chodzi o styl i sposób w jaki to ma być załatwione.