Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

6750 nie jest za bardzo wydajny.

http://www.benchmark...art-graficznych

Po(pipi)alo mi sie - HD 6770 mam i nie jest to karta z niskiej polki, wiec sorry, gdzie komputer do grania jest w takim razie tani, skoro, zeby osiagnac w skalowanej grafice taka plynnosc jak na konsolach musze wydac 1000 zl na sama karte graficzna ? I jasne graficznie wtedy bedzie lepiej, bo ostrosc obrazu, shadery, roznego rodzaju filtry, nawet w Crysis 2 widac to na mojej karcie, ze jest lepiej, o ile nie przyjdzie mi do glowy przestawienie obrazy z 720p do 1080 i nie az tak, by przeplacac prawie 2 razy. gadki w stylu komputer do gry mozna teraz miec za niewiele wiecej niz konsole mozna sobie wsadzic w dupe.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale wy macie newsy. Że Sony jest na minusie to też historia starożytna, choć fakt, że nowe dane są jeszcze gorsze, niż się spodziewano. Jakieś ataki na PSN pewnie za wiele wpływu na całą firmę nie miały w porównaniu do takich wydarzeń, jak generalny kryzys w Japonii, kurs jena i inne tsunami.

Atak na PSN to dla nich kolosalna strata. Nie pamietam teraz dokladnie jaka to byla kwota, ale jezeli dobrze pamietam to juz liczona w miliardzie zielonych.

Jeszcze raz wracam do tego bo wymaga sprostowania - Sony w roku fiskalnym 2011 prognozuje stratę 2,9 mld $, a aż 2 mld $ stracili w okresie ledwie 3 miesięcy październik-grudzień. Straty na włamie to tak jak pisałem coś ok. 200 mln$.

Opublikowano

6750 nie jest za bardzo wydajny.

http://www.benchmark...art-graficznych

Po(pipi)alo mi sie - HD 6770 mam i nie jest to karta z niskiej polki, wiec sorry, gdzie komputer do grania jest w takim razie tani, skoro, zeby osiagnac w skalowanej grafice taka plynnosc jak na konsolach musze wydac 1000 zl na sama karte graficzna ? I jasne graficznie wtedy bedzie lepiej, bo ostrosc obrazu, shadery, roznego rodzaju filtry, nawet w Crysis 2 widac to na mojej karcie, ze jest lepiej, o ile nie przyjdzie mi do glowy przestawienie obrazy z 720p do 1080 i nie az tak, by przeplacac prawie 2 razy. gadki w stylu komputer do gry mozna teraz miec za niewiele wiecej niz konsole mozna sobie wsadzic w dupe.

Moja siostra dostała PCta za 3 klocki i jak gra w Sims 3 to widzę jak trochę ścina :P Sprzęt to jedno, ale nadal trzeba się zayebiście znać na dziesiątkach ustawień, sterownikach i innych cyrkach.

Jak można w okresie świątecznym mając przy okazji największy swój hit ponieść takie straty?

To jest bilans całego Sony. Gry, konsole, telewizory, tablety itp. Dokładnych danych z oddziału PlayStation Sony nie podało, wiemy ile zeszło PS3 i że prognozę dla PS3 na rok fiskalny 2011 obcięli o 1 mln sztuk z 15 do 14 mln.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Płaskie telewizory w Sony nigdy, sic, nie przynosiły zysku. Największą kasę Sony daje bank Sony :shok: wyborcza.biz o tym pisała.

Opublikowano

Don - wystarczy pociagnac najnowsze sterowniki ze strony producenta i tyle z kombinowaniem. Przeciez argumentujacym, ze PC nadaje sie super do grania nie chodzilo o to, by kazdy uzytkownik swoj sprzet sztucznie podkrecal. Nie ma co dyskutowac, fajnie, ze mozna podlaczyc pada od Xboxa, fajnie, ze mozna sobie rzucic obraz na TV i grac jak na konsoli, ale nie oszukujmy sie, zawsze wydajniej, taniej i lepiej bedzie wychodzic konsola.

Opublikowano

Don - wystarczy pociagnac najnowsze sterowniki ze strony producenta i tyle z kombinowaniem. Przeciez argumentujacym, ze PC nadaje sie super do grania nie chodzilo o to, by kazdy uzytkownik swoj sprzet sztucznie podkrecal. Nie ma co dyskutowac, fajnie, ze mozna podlaczyc pada od Xboxa, fajnie, ze mozna sobie rzucic obraz na TV i grac jak na konsoli, ale nie oszukujmy sie, zawsze wydajniej, taniej i lepiej bedzie wychodzic konsola.

Sztucznie podkręcał? A jak się podkręca nie sztucznie? XD

No, lepiej mi się by grało w takiego BF3 albo Cities Xl na kĄsoli. Mhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Wydajniej mhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Opublikowano

1265760722914.jpg

Konsolowe exy >>>>>>>>>> gierki only PC

Z BF-em to jednak fakt - na konsolach jest za mało graczy i dynamika starć siedzi.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Chu.j z RDR, jak się ma Cities XI i Terrarie!

Opublikowano

Niezły numer z ostatnich wyników finansowych Sony, widać nie tylko Nintendo ma problemy:

1. Sony Profit as a whole company: 2.038 Billion LOSS

2. PS Division Profit: No numbers Revealed

3. PS3 Shipments: 6.5 million

4. January to December 2011 - 14.1m PS3 Shipped, YOY decrease from 2010.

5. Lifetime PS3 Shipments - 62 Million

nic nowego że soniacz jak zwykle ściemnia, x360 bez obniżki ceny od 2-3lat został najlepiej sprzedającą się konsolą w tym roku, a kinect od premiery poleciał w 18mln :) PS3 już miało dwie obniżki, ps move też miał, gry sprzedają się gorzej mimo że konsol tyle samo a na x360 piraty idą w milionach.

Jakieś czarowanie z kataklizmami dajcie spokój, sony nie może się odnaleźć w dzisiejszych czasach przespali szał na tablety, lcd, iphona, konkurencje w postaci x360 i wii, itd. Sprzedają swoje telewizory w tej samej jakości co inni ale za znacznie większą kasę, widać jeszcze trochę ludków nabiera się na znaczek sony. To nie czasy walkmana kiedy to oni trzymali rynek RTV.

Opublikowano

To, że Sony nie potrafi utrzymać konkurencyjności na dynamicznym rynku elektroniki, to jedna sprawa. Ale faktem jest, że kataklizmy uderzyły mocno w wiele firm zajmujących się produkcją, zwłaszcza japońskie.

Toshiba przykładowo właśnie ogłosiła stratę ok. 10 miliardów dolarów w ostatnim kwartale. Prezydent Canona parę dni temu podał się do dymisji. Fujitsu też właśnie parę dni temu ogłosiło straty, a jeszcze rok wcześniej byli na plusie. Dzisiaj na Reutersie czytałem, że Sharp odnotuje w tym roku fiskalnym jakieś 4 mld dol. strat, rekord w historii firmy. Jest ciężko.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Sztucznie podkręcał? A jak się podkręca nie sztucznie? XD

No, lepiej mi się by grało w takiego BF3 albo Cities Xl na kĄsoli. Mhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Wydajniej mhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Nie no jasne, ale zeby sobie pograc za(pipi)iscie w BF w rozdzielczosci 1080p trzeba miec sprzet za 3 kafle. I co to qr wa jest Citis :)

Opublikowano

easye to twoje zdjęcie pokoju gracza w PE?

Opublikowano

to chyba dawnooo bo podpięta jest ta lepsza konsola :P ;p która porzuciłeś :confused:

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Omg donsterydo znowu pier.doli :C

Dajcie siana z tymi wynikami sprzedazy zwlaszcza całej firmy a nie oddziału od konsol :lol:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

haha, no od tamtego czasu wiele sie w tym pokoju zmienilo :)

Jedyne czego mi brakuje z PS3, to dzwieku, bez kitu, ta konsola mogla robic za wzmacniacz. Dzwiek z X'a wypada przy tym bardzo blado...

Edytowane przez easye

Opublikowano

. Sprzedają swoje telewizory w tej samej jakości co inni ale za znacznie większą kasę, widać jeszcze trochę ludków nabiera się na znaczek sony. To nie czasy walkmana kiedy to oni trzymali rynek RTV.

wtf ?

U mnie tv sony są w tej samej cenie co Samsungi, lg a nawet momentami taniej? Chyba ze ceny sprawdzasz w Sony center lub w MM/Saturn to powodzenia xD

Opublikowano

Sony nie jest już synonimem jakości, ale chociaż nie tnie w chu.ja, jak Samsung z panelami serii D6000 gdzie obraz 3D nie jest w 1080p mimo, że producent zapewniał wcześniej o czymś innym.

Opublikowano

. Sprzedają swoje telewizory w tej samej jakości co inni ale za znacznie większą kasę, widać jeszcze trochę ludków nabiera się na znaczek sony. To nie czasy walkmana kiedy to oni trzymali rynek RTV.

wtf ?

U mnie tv sony są w tej samej cenie co Samsungi, lg a nawet momentami taniej? Chyba ze ceny sprawdzasz w Sony center lub w MM/Saturn to powodzenia xD

ceneo, allegro, różne małe sklepiki.

''w tej samej cenie'' xD

psyko wszyscy tną w uja a jakiś sposób, jakieś 5 lat temu był popularny zabieg ''TV 1080p'' w reklamie, na opakowaniu TV i z naklejką na obudowie a małym druczkiem gdzieś tam napisane ''1080p wejście'' a prawdziwa rozdzielczość 720p.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie no jasne, ale zeby sobie pograc za(pipi)iscie w BF w rozdzielczosci 1080p trzeba miec sprzet za 3 kafle. I co to qr wa jest Citis :)

No i? :sleep:

Cities XL to taka gierka dla PeCetowców w budowanie miasta :ph34r:

Opublikowano

Wszyscy na wszystkim tną. Kupiłem jakiś czas temu elektryka polecanego wszem i wobec na forach jako najlepszy wybór dla początkującego i super stosunkiem cena/jakość. Kumpel pożyczył, coś trzeszczała i rozleciało się wejście na kabel. Pojechał do faceta co robi i naprawia gitary, a w środku plastik-fantastik mejd in czajna ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.