Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Dobra, jestem :)

To jak, Ogqozo dalej twierdzi że sterowanie padem w FPSach to ewolucyjne [ i rewolucyjne] rozwiązanie, czy już dał sobie spokój i poszedł szukać taty?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
Odkryłeś sposób w jaki "dyskutuje" Ogq.

No wasz sposób dyskusji jest za to wspaniały i cudowny: wymyślacie sobie coś, czego nikt nie napisał, i komentujecie "ale to głupie".

Tyle że ja piszę prawdę i podejrzewam, że jeśli wezmę kolejny z brzegu twój post, to faktycznie będzie dokładnie według tej reguły... Sprawdźmy...

To jak, Ogqozo dalej twierdzi że sterowanie padem w FPSach to ewolucyjne [ i rewolucyjne] rozwiązanie

...Tak, tak wygląda wasz sposób dyskusji.

Jak na razie wiemy, że klawiatura jest wymarzonym narzędziem do gier, bo porzucili mnie cygani w lesie i wiecznie edytuję posty, dodatkowo śmiąc twierdzić, że pismo "Complex" nie jest biblią branży gier. Aha, jeszcze e-sportowcy na niej grają, po dziesięciu latach odchodząc na emeryturę z powodu zerwania ścięgien albo śmierci głodowej podczas za długiej partyjki Countera. No nie ma się do czego przyczepić w waszej argumentacji.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

No wasz sposób dyskusji jest za to wspaniały i cudowny: wymyślacie sobie coś, czego nikt nie napisał, i komentujecie "ale to głupie".

Mojego posta uznajemy, że nie zauważyłeś. 1:0 dla Ciebie!

Jak na razie wiemy, że klawiatura jest wymarzonym narzędziem do gier,

:flag_of_truce:

bo porzucili mnie cygani w lesie i wiecznie edytuję posty,

Wygląda na to, że to jedyny powód, bo nie wierzę że nie umiesz czytać ze zrozumieniem tekstu napisanego w jezyku polskim.

dodatkowo śmiąc twierdzić, że pismo "Complex" nie jest biblią branży gier.

Nikt nie twierdził, że tak jest.

Weź kur.wa pokaż w końcu te renomowane rankingi, bo jak wpisałem "renomowane rankingi gier wg ogqozo" w google, to nie było wyników.

Aha, jeszcze e-sportowcy na niej grają, po dziesięciu latach odchodząc na emeryturę z powodu zerwania ścięgien albo śmierci głodowej podczas za długiej partyjki Countera. No nie ma się do czego przyczepić w waszej argumentacji.

Brakuje nam argumentów -> uciekamy w absurd :teehee:

Opublikowano
Odkryłeś sposób w jaki "dyskutuje" Ogq.

Tyle że ja piszę prawdę i podejrzewam, że jeśli wezmę kolejny z brzegu twój post, to faktycznie będzie dokładnie według tej reguły... Sprawdźmy...

To jak, Ogqozo dalej twierdzi że sterowanie padem w FPSach to ewolucyjne [ i rewolucyjne] rozwiązanie

...Tak, tak wygląda wasz sposób dyskusji.

Jak na razie wiemy, że klawiatura jest wymarzonym narzędziem do gier, bo porzucili mnie cygani w lesie i wiecznie edytuję posty, dodatkowo śmiąc twierdzić, że pismo "Complex" nie jest biblią branży gier. Aha, jeszcze e-sportowcy na niej grają, po dziesięciu latach odchodząc na emeryturę z powodu zerwania ścięgien albo śmierci głodowej podczas za długiej partyjki Countera. No nie ma się do czego przyczepić w waszej argumentacji.

Tak, na razie wiemy że do FPSów mysz+klawiatura jest NAJLEPSZYM i NAJPRECYZYJNIEJSZYM kombem zjadającym sterowanie padem.

Ofkoz możesz tutaj rzucać tekstami że pewnie to dlatego, że nie umiem i do wszystkiego się można przyzwyczaić tylko po co się przyzwyczajać do czegoś, co jest ułomne już w swoim założeniu?

Zawsze lubiłem Twoje przeinaczanie. Nikt nie napisał nigdzie że granie na klawie WE WSZYTKO jest kul. Nikt. Ale Ty oczywiście w swoim poście wychodzisz z założenia że właśnie do tego chcemy Cię przekonać.

[wolę zacytować całego Twojego posta ;) ]

Opublikowano

Tak, na razie wiemy że do FPSów mysz+klawiatura jest NAJLEPSZYM i NAJPRECYZYJNIEJSZYM kombem zjadającym sterowanie padem.

Bo porzucony ojciec i edytowanie postów. To solidna wiedza.

Ofkoz możesz tutaj rzucać tekstami że pewnie to dlatego, że nie umiem

Przecież to wy tu ciągle się śmiejecie (uhaha), że jak ktoś nie ma ochoty męczyć się z blachą, to dlatego, że nie umie. Ja tylko myślę, że z powodu jakiegoś kompleksu nie chcecie.

i do wszystkiego się można przyzwyczaić tylko po co się przyzwyczajać do czegoś, co jest ułomne już w swoim założeniu?

No właśnie nie wiem. Dlatego wolę grać w gry na padzie.

Googlowe poszukiwania ako to komedia warta wszystkiego. Wyobraźcie sobie, że gadacie z kimś, kto wczoraj zszedł z księżyca i nie wie, że "Obywatel Kane" jest uważany za wybitny film. Mówicie mu, że to jest konsensus z wszystkiego, co czytaliście przez całe życie i jakby każdy dokoła to wie jak to, że Kopernik był Polakiem, a on na to, że przecież wyguglał, że najlepszym filmem wszech czasów jest "Shawshank Redemption", bo taki jest pierwszy wynik w Google. I wyobraźcie sobie, że ten sam koleś pouczałby wszystkich na temat krytyki filmowej oraz samych filmów, takim tonem, jakby w ogóle widział taśmę na oczy, a nie opierał się na jednym wyniku gugla jako całej swojej wiedzy. So funny. No ale w sumie już parę osób tutaj prowadzi właśnie taką działalność, zakładają sobie coś z palca o nieznanej w ogóle dziedzinie i później nie wierzą, że fakty mogą być inne.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Bo porzucony ojciec i edytowanie postów. To solidna wiedza.

o.O

Ofkoz możesz tutaj rzucać tekstami że pewnie to dlatego, że nie umiem

Przecież to wy tu ciągle się śmiejecie (uhaha), że jak ktoś nie ma ochoty męczyć się z blachą, to dlatego, że nie umie. Ja tylko myślę, że z powodu jakiegoś kompleksu nie chcecie.

Bo wychodzisz z założenia że z blachą się "męczysz". Czy ja napisałem że granie w fpsy na padzie jest męczące? Nie, napisałem że jest ułomne, bo mniej precyzyjne. To jednak trochę inny rodzaj argumentu. Tak samo jak strzelanie na większe odległości z karabinu bez przyrządów optycznych jest mniej precyzyjne niż z takim celownikiem. [ułomne]. Kapisz?

i do wszystkiego się można przyzwyczaić tylko po co się przyzwyczajać do czegoś, co jest ułomne już w swoim założeniu?

No właśnie nie wiem. Dlatego wolę grać w gry na padzie.

FPSy. FPSy. GRY FPS. STRZELANINKI z CELOWNIKIEM w których możesz kontrolować ruch pamperka. Nie wiem jak Ci mam to jeszcze wyraźniej zakomunikować.

FPS

Googlowe poszukiwania ako to komedia warta wszystkiego. Wyobraźcie sobie, że gadacie z kimś, kto wczoraj zszedł z księżyca i nie wie, że "Obywatel Kane" jest uważany za wybitny film. Mówicie mu, że to jest konsensus z wszystkiego, co czytaliście przez całe życie i jakby każdy dokoła to wie jak to, że Kopernik był Polakiem, a on na to, że przecież wyguglał, że najlepszym filmem wszech czasów jest "Shawshank Redemption", bo taki jest pierwszy wynik w Google. I wyobraźcie sobie, że ten sam koleś pouczałby wszystkich na temat krytyki filmowej oraz samych filmów, takim tonem, jakby w ogóle widział taśmę na oczy, a nie opierał się na jednym wyniku gugla jako całej swojej wiedzy. So funny. No ale w sumie już parę osób tutaj prowadzi właśnie taką działalność, zakładają sobie coś z palca o nieznanej w ogóle dziedzinie i później nie wierzą, że fakty mogą być inne.

No ale on najpierw rzucał swoim zdaniem z którym się nie zgadzałeś rzucając wydumaną listą 3z5. Ako zaczął szukać takiej listy i znalazł kilka innych, które nijak nie pasują do Twoich twierdzeń. Ty cały czas tej kĄsolowej listy 3z5 nie zaprezentowałeś. O oł.

Opublikowano

Dawać dalej. O tym co wygodniejsze - pad czy myszka + klawiatura?

Michael+Jackson+likes+popcorn+www+thefacepalm+org_17ff93_218203.gif

Opublikowano

Miałeś jakieś porównanie filmowe, chciałeś ładnie ubrać w słowa, ale nie zauważyłeś, że strzelasz obok celu. Zdarza się.

Jest to o tyle zabawne, że zarzucasz naszej stronie, że strzelamy tytułami gier wybitnych i wpływowych, ale to tylko nasze zdanie. Sam natomiast utrzymujesz że znasz renomowane listy, na których 3 z 5 gier to gry konsolowe.

Następnie piszesz: "Ja nie jestem tak próżny jak niektórzy tutaj, żeby uważać, że moje zdanie "X jest wybitny/nie jest i już" jest przesądzającym argumentem w sytuacji, gdy istnieje dość ustandaryzowany kanon rozwoju gier video i można go sobie guglać w internecie."

Guglam więc i znajduję kilka list, które jednak potwierdzają naszą/moją wersję. Przytoczyłem 4 przykładowe, ale można ich przytoczyć tysiące. Odpowiadasz, że to bzdura, bo ni to renomowane listy, ni wybitne gry.

Daję Ci więc pierwszy wynik z google z zapytaniem, czy to jest ta renomowana lista o ktorej mówisz. Strzelam, bo sam oczywiście nie potrafisz podać konkretów - to by było niewygodne w późniejszej manipulacji zdarzeniami, nie?

Ty od razu wbijasz sobie do główki, że uważam jakiś lifestylowy magazyn za biblię gier wideo, co jest absolutną bzdurą. Rozumie to chyba każdy poza Tobą.

Na późniejsze zapytania o wyjawienie w końcu tej magicznej listy gier, nie potrafisz odpowiedzieć.

Co do porównania, pozwól że wrócę do tematyki gier (ale cieszę się, że znasz tytuly filmowe). Twierdzisz, że Goldeneye jest najważniejszym wydarzeniem w historii FPS, przełomem który wywrócił świat do góry nogami i cały świat tak uważa, tylko nie wredni pecetowcy na forum PE. Jak Ci się czarne na białym pokazuje, że jednak cały świat tak nie uważa, co pokazują różnorakie rankingi mówiące, (edit)że owszem, Goldeneye jest wybitny,(/edit) ale jednak były gry znacznie bardziej przełomowe jak Doom, Quake i Half Life, to Ty co robisz? Właśnie, uciekasz się do absurdu, manipulacji, przekrętów i słabych prób ośmieszenia rozmowcy, zamiast w końcu podać jakieś konkrety.

Od samego początku rozmowy nie podałeś nic konkretnego. Jak się Ciebie pyta jakie to przełomowe rozwiązania zostały wprowadzone, udajesz że nie widzisz. Jak się Ciebie pyta o jakieś powiązania, to udajesz że nigdy nie wspominaleś że takie powiązania istnieją. Jeżeli cytaty przemawiają przeciw Tobie - milczysz.

Słabo.

Edytowane przez ako

Opublikowano

Ile i komu trzeba zapłacić aby zbanować ogqozo

? będzie miał czas na chwile samotności z padem i oglądanie niszowych filmów ;)

Opublikowano

mnie, 5 tyś zł biorę :)

Opublikowano

Ale przeciez to ogqozo ma racje.

Opublikowano

Uzasadnij :)

edyta.

Ciągnąc temat banowania :D

Kiedyś miałem możliwość i nawet był pretekst ale człowiek był głupi i oszczędzał takich, w myśl zasady że jak się wszystkich pobanuje, to będzie chvjowo. Teraz żałuję że tego nie zrobiłem ;)

Edytowane przez Stona

Opublikowano

przyjmę tez zlecenie na Stonę :)

_________

pospiewajmy może coś lepiej: "dziecko je.b na podłoge dziecko kur.wa bec , la la la la la la :)

(głupawka)

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Ile i komu trzeba zapłacić aby zbanować ogqozo

? będzie miał czas na chwile samotności z padem i oglądanie niszowych filmów ;)

+1

i żadni chuligani go nie będą gnębić :)

Opublikowano

Nie no, nie umywają się do rozmów religia vs ateizm, nie przesadzajmy.

Opublikowano

No szału nie ma, myślę że x0 vs PS3 też jednak bardziej dają radę :D

edyta

Że niby Ty z tym sensem piszesz, tak? :rofl2:

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Nie no, już ostatnio miałem blokadę na parę tygodni "bo edytujesz posty", tak że nie trzeba mieć jakiegoś wielkiego pretekstu, luzik. Patrząc na ostatnie strony, ban za próbę pisania z sensem wydaje się jakoś pasować.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Robienie ludzi w wała to dobry pretekst do blokady, wydaje mnie się ;)

Jadwiga

i tak jestem pod wrażeniem, że nie przypisujesz tego bana "oglądaniu meczów na livescorze oraz byciu Żydem, gejem i cyklistą z rozbitej rodziny" :D

Edytowane przez ako

Opublikowano

Nie no, już ostatnio miałem blokadę na parę tygodni "bo edytujesz posty", tak że nie trzeba mieć jakiegoś wielkiego pretekstu, luzik. Patrząc na ostatnie strony, ban za próbę pisania z sensem wydaje się jakoś pasować.

moderatora złapało coś za serducho i ulitował się nad twa myszką :D

Opublikowano

moderatora złapało coś za serducho i ulitował się nad twa myszką :D

:wub:

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Na święta byłoby ok, zawsze lepiej niż czekać do maja 2013. Chciałbym, żeby GTA V znalazło się w 10 milionach koszyków pierwszego tygodnia sprzedaży :)

Opublikowano

Raczej nie ma opcji żeby gra nie wyszła w najbliższym roku fiskalnym (czyli do końca marca 2013), więc święta 2012 będą jak znalazł.

Tymbardziej, że, cytując neogaf

They're also expecting over $2 a share. If GTA doesn't ship, Max Payne and BioShock Infinite would have to do like 20-25 million copies combined.

Opublikowano

O tym okresie świątecznym mówi się od jakiegoś czasu i jest to wielce prawdopodobna opcja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.