Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ale z samym CoD'em już nie wygrają, sprzedażowo rzecz jasna.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ciekaw jestem kampanii reklamowej MW3. Zobaczymy czy marketingowcy z Acti mają ciekawe pomysły czy też nie.

Opublikowano

Spoko, ale samo Console Wars 3 by wystarczyło ;)

nie

Opublikowano

Ciekaw jestem kampanii reklamowej MW3. Zobaczymy czy marketingowcy z Acti mają ciekawe pomysły czy też nie.

Jeep, słuchawki i napój energetyzujący syngnowanym znakiem MW3 już jest. Prawdziwe "bum" powinno się zacząć od przyszłego tygodnia. Na bank będzie też jakiś nowy singlowy trailer.

Opublikowano

Ale z samym CoD'em już nie wygrają, sprzedażowo rzecz jasna.

przeciez zazwyczaj Cod ma lepszą grafę, miodniejsze multi i dużo fajniejszy single więc i tutaj pewnie bedzie podobnie albo i lepiej dla CoD

Opublikowano
  • Autor

Przecież EA promuje COD i BF.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

W sumie racja. EA swojego czasu non stop atakowało konkurencję swoim BF3 i w ten sposób CoD ma również reklamę, Activision nie musi się za bardzo wysilać, poza tym oni paradoksalnie nie zachowują się tak jak chwalące się na każdym kroku EA. Zorganizowali ponoć bardzo udane Call of Duty XP, puścili zayebisty film promujący Modern Warfare 3 a pre-ordery ciągle rosną. Ja sam nie kupie BF3 na premierę bo wolę poczekać jak w przeciągu 2-3 miesięcy EA obniży cenę gry jak to ma w zwyczaju, za to MW3 biorę od razu.

Opublikowano

Z technicznego punktu widzenia "beta" BF3 to istna tragedia. Nie wiem co Dice sobie myślało wypuszczając do publiki ten jeden wielki zlepek glitchy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

porównania LoT rzadko kiedy mają co wspólnego z prawdą ale zaskoczyło mnie to porównanie bo lepiej bf3 wygląda na x360 :D ale nie ma czym się podniecać bo na obu konsolach beta/demo wygląda słabo.

Opublikowano
  • Autor

Z technicznego punktu widzenia "beta" BF3 to istna tragedia. Nie wiem co Dice sobie myślało wypuszczając do publiki ten jeden wielki zlepek glitchy.

Niektórzy sugerują, że to na pewno stary kod sprzed kilku miesięcy, to czemu nie wypuścili aktualnego? Przy takim hype'owaniu tej gry przez EA ostatnią rzeczą jaką im trzeba, to niedopracowana beta, która przynosi odwrotny skutek do zamierzonego, bo większość ludzi raczej zniechęciła. Osobiście stawiam, że to zwykłe demo, a DICE zgłaszane problemy będzie łatać na bieżąco i pewnie już w dniu premiery będzie patch.

Opublikowano

Jeśli się uporają z tym syfem to mamy najlepsze multi (biorąc pod uwagę wiele czynników) na konsole, a grafika i tak jest lepsza niż w BC2.

Łatanie to już normalka u DICE, a ta zbiorowa panika zaczyna mnie śmieszyć. W MW3 na pewno będzie dobre multi, ale te coraz bardziej absurdalne perki powodują, że ta gra za bardzo sprzyja noobom.

edit: mimo wszystko to najbardziej zabugowana beta obok MoH, w którą grałem.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Niektórzy sugerują, że to na pewno stary kod sprzed kilku miesięcy, to czemu nie wypuścili aktualnego? Przy takim hype'owaniu tej gry przez EA ostatnią rzeczą jaką im trzeba, to niedopracowana beta, która przynosi odwrotny skutek do zamierzonego, bo większość ludzi raczej zniechęciła. Osobiście stawiam, że to zwykłe demo, a DICE zgłaszane problemy będzie łatać na bieżąco i pewnie już w dniu premiery będzie patch.

na pewno to nie jest alpha z targów jak niektórzy mają nadzieje bo to demo/beta różni się znacząco od niej.

Opublikowano

przeciez zazwyczaj Cod ma lepszą grafę, miodniejsze multi i dużo fajniejszy single więc i tutaj pewnie bedzie podobnie albo i lepiej dla CoD

o.O

Co brałeś i czy jest to zabronione prawem? Bo jeśli nie, to wyjmę z szafy amigę 500, odpalę Cytadelę, nałykam się tych specyfików co Ty i będę grał w najlepszą strzelankę FPS evar zarówno pod względem multi [którego nie ma] jak i grafy [która jest padaką] :D

Opublikowano

Po ograniu kilkunastu gier na multi na PS3 zacząłem się zastanawiać dlaczego gry ekskluzywne tak słabo się sprzedają w porównaniu do ocen i dlaczego ludzie mający dwie konsole tak bardzo cenią xboxlive. Jest jeden główny powód LAGI i koszmarne bugi w PSN. Teraz gram w bete multi Uncharted 3 i po prostu nie da się grać. Kończe mecze z ratio 0,50 przez to że cały magazynek z kałacha nie starcza na zabicie jednego gościa. Oczywiście przeciwnikowi wystarczy jedna seria i po sprawie. Podobne akcje mam w multiplatformach jak battlefield i call of duty. Teraz mam łącze 4Mb i na PS3 cały czas mam problemy. Kiedyś na x360 grałem bez lagów na łączu 512Kb i nigdy nie czułem się oszukiwany.

Problemy z multi w grach na PS3 to nie jest wina develeperów lecz Sony gdyż na xboksie zdecydowanie mniej osób narzeka. Zawsze w dniu premiery gry na PS3 ciężko gra się na multi, trzeba ściągać setki mega łatek. Dlatego genialne exy takie jak Resistance, Killzone czy Motorstorm sprzedają sie coraz gorzej a najlepiej ocenia gra tej generacji Uncharted 2 jeszcze nie dobiła do 5 milionów. Teraz wyszły na x360 Gearsy 3 i w pierwszym tygodniu sprzedały się w 3 milionach dzięki amerykanom. Przez s(pipi)y multi na PS3 w USA mało ludzi kupuje exy na PS3 w dniu premiery. Więc jeśli ktoś od teraz napisze że PSN=Xbox live to od razu powinien dostać bana na forum, na tydzień.

Developerzy Sony nie dość że muszą zmagać się ze skomplikowaną architekturą PS3 i piszą gry z użyciem asemblera :woot: to dodatkową w ich gry gra się słabo na multi.

Powoli zaczyna mi być żal Sony gdyż mocarne exy nie przynoszą skutku i w USA PS3 nie ma szans z x360. PS3 w tej generacji bez problemów wyprzedzi x360 pod względem ilości sprzedanych konsol ale w USA różnica będzie ogromna na rzecz konsoli microsoftu. Bez wsparcia hamburgerów ten biznes staje się mało opłacalny. Dlatego, Żal mi Ciebie Sony;)

Opublikowano
porównania LoT rzadko kiedy mają co wspólnego z prawdą ale zaskoczyło mnie to porównanie bo lepiej bf3 wygląda na x360 :D ale nie ma czym się podniecać bo na obu konsolach beta/demo wygląda słabo.

Akurat na podstawie tego porównania LoT wynika, że na PS3 jest lepsze oświetlenie i kilka tekstur (np karabinu). :)

Opublikowano

co złego jest w pisaniu w asemblerze ? :D

w bardzo prostych programikach da sie przyspieszyc dzialanie nawet 500krotnie ;)

Opublikowano

ktos mi powie czemu zamknieto cw 2.0 i otworzono 3.0? O o

dobra, bo nie czaję- czemu ludzie narzekająna BF3? ja tam maniakiem fpssów nie jestem, czasem sobie oykne jednak w multi z przyjemnością, w BC2 z 20 godzin pograłem, czyli jakies pojęcie mam (pewnie małe ale...)

no i jak dla mnie BF3 jest fajny, jest BF ieldem po prostu, czego chcieliscie innego?

Jak mi ktos o grafice cos powie to od razu odpowiem: lol.

Opublikowano

ktos mi powie czemu zamknieto cw 2.0 i otworzono 3.0? O o

Poniewaz moderatorzy oraz administratorzy tego zacnego forum uznali, ze userzy dorosli do wzajemnego bluzgania sie na zupelnie innym poziomie.

Opublikowano

Dokładnie.

Opublikowano

Ludzie mają zryte gary.

Właśnie ogrywam Bulletstorma, z miejsca zaliczylem pół kampanii i kurde, ta gra jest zaje.bista. Ze świetnym jajem, humorem (aż do przesady rzucają mięsem), designem i gamepleyem. Ten ostatni jest charakterystyczny, ale wylewa się mnóstwo miodu.

Jak ta branża ma iść do przodu, jak takie gry jak Bulletstorm sprzedają się zbyt słabo? Gra wprowadza do gatunku FPS powiew świeżości, posmak Gearsów w multiplatformie a tu gdyby nie beta trzecich Gyrosów to sprzedaż w ogóle byłaby padaczna.

Opublikowano

bo moze ta gra jest slaba?

mnie humor w tej grze zalamal w demie, wiec nawet nie przyszla mi przez mysl skladna na nia ;P

Opublikowano
  • Autor

Bo po czasie jednak przynudza i okazuje się, że wcale nie ma tak dużo sposobów na zabijanie. Wrzucenie na kaktusa, czy na kable przestaje po czasie bawić, tak samo snajperka i sterowanie trajektorią lotu pocisku, fajne przez 2 minuty. Broni też jest jakoś mało, można mieszać kilkoma jednocześnie, ale i tak przydałby się większy wybór. Walk z bossami też jest trochę mało.

Opublikowano

o.O

Co brałeś i czy jest to zabronione prawem? Bo jeśli nie, to wyjmę z szafy amigę 500, odpalę Cytadelę, nałykam się tych specyfików co Ty i będę grał w najlepszą strzelankę FPS evar zarówno pod względem multi [którego nie ma] jak i grafy [która jest padaką] :D

chodziło mi tylko i wyłącznie o konsolowe wersje

Opublikowano

o.O

chodziło mi tylko i wyłącznie o konsolowe słuszne wersje

fixed :potter:

Opublikowano

Ludzie mają zryte gary.

Właśnie ogrywam Bulletstorma, z miejsca zaliczylem pół kampanii i kurde, ta gra jest zaje.bista. Ze świetnym jajem, humorem (aż do przesady rzucają mięsem), designem i gamepleyem. Ten ostatni jest charakterystyczny, ale wylewa się mnóstwo miodu.

Jak ta branża ma iść do przodu, jak takie gry jak Bulletstorm sprzedają się zbyt słabo? Gra wprowadza do gatunku FPS powiew świeżości, posmak Gearsów w multiplatformie a tu gdyby nie beta trzecich Gyrosów to sprzedaż w ogóle byłaby padaczna.

Trololololol

Humor jest denny, ciągłe ciskanie fiutami mnie by bawiło może parę lat temu. Jest krótka i nieciekawa, skandalicznie liniowa, a gameplay designer to kompletny idiota - bo kto inny wpadłby na pomysł usunięcia skoku i zeskakiwania z jakiś podestów itp w tak dynamicznym fpsie? Fabuły nie ma, przeciwnicy w postaci dresów z tatuażami nie za fajni, grafika przeciętna (Gears of War 2 wygląda lepiej), multiplayera nie ma a to hordopodobne coś w chwili kiedy grałem zwyczajnie było s(pipi)e. Skillshoty i sposób zabijania fajny... no i to by było na tyle. Szczerze mówiąc to tak mnie ta gra "zachwyciła" że nie pamiętam bohaterów, o co tam chodziło albo jakiś etapów. Zaliczone, zapomniane.

No i masz odpowiedź. Painkiller tą grę to wciąga lewą dziurką w nosie i wysrywa odbytem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.