Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
No chyba nie.

Bo? Jeśli już to wcześniej, ale na pewno 2013.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 284,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

to powinno byc ukryte intro do H4 :

Popłakałem się XD

Opublikowano

ten Crysis na next geny bedzie?

ps RE 6 szybciej niż panowano? znów pewnie Capcom wytnie połowę kontentu heh :/

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Tak, na next-geny, których jeszcze sami wydawcy konsol oficjalnie nie potwierdzili.

Opublikowano
  • Autor

ps RE 6 szybciej niż panowano? znów pewnie Capcom wytnie połowę kontentu heh :confused:

To japońska gra z mackami, więc i tak nie zagrasz, to co ci to przeszkadza? :teehee:

Opublikowano

moze nie będzie macek, kto wie? <łudzi się>

Opublikowano

Od kiedy gry sa zapowiadane kiedy sa gotowe?

Kiedyś tak było, ale zapomniałem że Sony wprowadziło inne standardy.

Mendrek "legendarne, kultowe gry"

Sprzedaż w pierwszym tygodniu: +/- 50 tysięcy sztuk.

zauważyłem, że xboty i inne podludzie :D mają w swym prosięcym zwyczaju oceniać gry poprzez pryzmat sprzedaży owych tytułów. bardzo niemądre to.

Opublikowano
Przeczytałem te głupoty jakoby PS4 w KKW miałby by być przeklęte. PS3 w Japonii to Pureisutēshon Surī, a PS4 Pureisutēshon . Znawcy kultury. xD
Nie chodzi tutaj o nazwę, bo równie dobrze mogą je nazwać pureisuteshon shuteri albo pureisuteshon kuatoro tylko o samą cyfrę 4. Tak samo jak u nas niezależnie czy drogę przebiegnie Ci czarny kot, black cat czy kuroneko to wedle zabobonów masz pecha.

Jakoś w Japonii wyszło GT4, FF4 czy MGS4 i się nieźle sprzedały.

Opublikowano

ps RE 6 szybciej niż panowano? znów pewnie Capcom wytnie połowę kontentu heh :confused:

Nic nie wytną, tylko odsuną się z drogi CoDowi.

Opublikowano
Przeczytałem te głupoty jakoby PS4 w KKW miałby by być przeklęte. PS3 w Japonii to Pureisutēshon Surī, a PS4 Pureisutēshon . Znawcy kultury. xD
Nie chodzi tutaj o nazwę, bo równie dobrze mogą je nazwać pureisuteshon shuteri albo pureisuteshon kuatoro tylko o samą cyfrę 4. Tak samo jak u nas niezależnie czy drogę przebiegnie Ci czarny kot, black cat czy kuroneko to wedle zabobonów masz pecha.

Jakoś w Japonii wyszło GT4, FF4 czy MGS4 i się nieźle sprzedały.

Tak, a na zachodzie sprzedało się FF13. 4 jest w Japonii pechowa i już (np nie ma 4 pietra w budynkach tak jak na zachodzie nie ma 13 itd.), a to czy się ktoś tym przejmie czy nie to jego sprawa. Ta cała rozkmina o 4 w nazwie następnego PlayStation była półserio, więc się nie spinaj Majorze ;)

I jeszcze jedno, pojazdy po Wiedźminie są słabe. To najlepsza Polska gra (a właściwie już seria) i jeden z najlepszych RPGów ostatnich lat ("dwójka" też). W2 jest trochę słabszy od pierwszej części ale i tak powinniśmy się cieszyć, że Redsi w końcu coś wydają na konsole bo to może prowadzić tylko do równoczesnej premiery W3 na wszystkich platformach.

BTW granie w W2 na PC bez pada jest ułomne i niewygodne, już sam system walki w tej grze został stworzony pod pada tak więc ta gra na konsolach dopiero pokaże co potrafi ;)

PS Mendrek to jak było z tymi RPGami na PS3? Wymienisz jakieś czy tylko tak sobie to rzuciłeś (a może to ja czegoś nie zauważyłem)?

(zdaje się że ze 3 japońskie MOŻE wyjdą w Europie + Ni no Kuni)

Opublikowano

Daj mu troszkę czasu musi wybrać te najlepsze z tego ogromu jaki wychodzi na stacjonarne konsole XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

BTW granie w W2 na PC bez pada jest ułomne i niewygodne, już sam system walki w tej grze został stworzony pod pada tak więc ta gra na konsolach dopiero pokaże co potrafi ;)

Granie w FPSy na padzie jest ułomne i niewygodne....

Pierdolisz, grałem w wiecha na padzie od PSXa i na myszcze+klawie i nie było mi niewygodnie ani tak, ani srak.

Opublikowano

Kufa dałem plusa Stonce. Koniec świata...

FPS na padzie nie są ułomne tylko inne i nie polegają na kliknięciu kursorem w punkt na ekranie.

Jak masz skila to granie na padzie nie będzie ci sprawiać problemów a jak ktoś nie ogarnia to i klawiatura nie pomoże :P

Opublikowano

Granie na PC jest ułomne i niewygodne....

Fix'd

Opublikowano

Voytec a skąd wiesz ze wyjdzie? Była okazja zapowiedzieć wersję na konfie, ale chyba priorytetem było zrobienie jedynki w wersji na japko :F

No przeciez nie zapowiedza wersji na PS3 przed wyjsciem tej na żydboksa, jezu ludzie ogarnijcie się.

Jezeli (powiedzmy) Microsoft sypnal im troche groszem albo pomogli im w jakiś inny sposób to krótki, czasowy, eksklusiw jest jak najbardziej na miejscu. Wyjdzie W2 na X360. Sprzeda sie okej, dostaną troche zastrzyku gotówki i na E3 będzie zapowiedź wersji na PS3 z wbudowanym pierwszym DLC.

i bardzo fajnie, ze wydali na osxa. Wiecej devow tak powinno robic. Przynajmniej se pogram bez dualbootowania (czego sie czasami nie chce robić, wiadomka). No i cena na steamie jaka.

Opublikowano

Granie na PC jest ułomne i niewygodne dla kĄsolmaniaków z krzywymi palcami i niedowładem dłoni ....

Fix'd

Fix'd

To co, udało mi się przerzucić dyskusję na mój najulubieńszy z ulubionych tematów? :D

Opublikowano

No poje.balo ich z tym kolejnym Crysisem na current geny Crysis 1,75 :F

racja, jesli zrobiliby to na current geny to byłby wrecz regres Cryteka.

zwyrol- ja lubię residenta, droczyłem się wtedy z tymi mackami. Oczywiście problem z historią w RE jest taki, że nie jest to pastiż a robiona z powagą opowieść. Serio- oni to opowiadają bez mrugnięcia okiem :P udowodnić nie udowodnie bo niby jak ale żywię swięte przekonanie :)

gameplay jest całkiem ok, zagram a jakże w cz 6 ale za cenę poniżej 100 zł- zdecydowanie wolałem serię RE do Code Veronica- bo wtedy były unikalne.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

No poje.balo ich z tym kolejnym Crysisem na current geny Crysis 1,75 :F

racja, jesli zrobiliby to nan current geny to byłby wrecz regres Cryteka.

A pieniądz jest pieniądz ;)

Opublikowano

Od kiedy gry sa zapowiadane kiedy sa gotowe?

Kiedyś tak było, ale zapomniałem że Sony wprowadziło inne standardy.

Mendrek "legendarne, kultowe gry"

Sprzedaż w pierwszym tygodniu: +/- 50 tysięcy sztuk.

zauważyłem, że xboty i inne podludzie :D mają w swym prosięcym zwyczaju oceniać gry poprzez pryzmat sprzedaży owych tytułów. bardzo niemądre to.

Heh, nadal nie rozumiesz czemu to jest przywoływane.

Kultowe i legendarne to jest Gran Turismo, dlatego piąta część sprzedała się w bodajże 7-8 milionach egzemplarzy, więcej niż Forza 3 i 4 razem wzięte.

Niektórzy natomiast mieli natomiast w zwyczaju wymienianie praktycznie z pamięci exclusivy na PS3, które potem zatrważały sprzedażą w 1 tygodniu na poziomie góra paredziesiąt tysięcy egzemplarzy.

Internetowe wojny na tytuły, w które potem nikt nie gra. Dla mnie to pocieszne.

Opublikowano

HMM Mazz

WIęc Kultowa i legendarna jest trylogia MODERN WARFARE która sprzedała się łącznie lepiej niz wszystkie exy konsolowe (current genowe) razem wzięte co? :potter:

Opublikowano

touche!

PS. Dałbym Ci plusa, ale już nie mam :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.