Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Te zabki w dymie to nie tylko uposledzenie PD, ale inni deweloperzy potrafili na tyle zmniejszyc ten mankament, ze nie razil tak w oczy.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 295,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Swoją drogą, mam dziwne wrażenie, że dostarczanie prawie pełnoprawnych produktów za darmochę, miesiąc przed premierą w formie długotrwających bet, to taki strzał w stopę dla wydawcy. Założę się, że gdyby nie powszechny dostęp do bety R3(lub ew. możliwość pogrania max przez 3-4 dni), to teraz nie byłoby takich problemów ze znalezieniem chętnych. Ludzie juz się zdążyli nagrać, to po co płacić? U3 kupią dla singla, ale tak na 80% jestem pewien, że niedługo po premierze będzie problem z chętnymi do gry w multi.

Najwidoczniej się nie spodobała i tyle. Wiele gier miało bety i odniosło rynkowy sukces. A jeśli ludzie zdążą się nagrać przez okres bety to tylko świadczy o "sile" rozgrywek sieciowych danej gry.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy dymie w GT5... to patch 2.0 trochę zmniejszył widoczność ząbków. Niestety na deszczu nadal jest taka sama ilość pikaelozy.

Co do porównań grafiki FM4 i GT5 to... zastanawia mnie jak to możliwe, że juz któryś raz jakis fan Forzy wrzuca porównanie z jakiejś strony... będąc przy tym pewnym, że masakruje ona na nim GT5. Wchodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej. Przy czym zaznaczyć trzeba, że FM4 prawie zawsze wygląda bardzo dobrze a GT5 może na zmiane wyglądać bosko lub średnio. Przy tym też ogromny plus dla Forzy za staly framerate i brak tearingu.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

W chodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej.

lol? :blink: przyglądnij się na glebę, otoczenie, ilość detali, drzewa... Forza w tych kwestiach jest wyraźnie ładniejsza (chociaż GT5 też wygląda w miarę dobrze)

Opublikowano

a ja bym chcial zobaczyc porownanie najladniejszych tras, nie koniecznie tych samych - np. takiej Szwajcarii do najladniejszej trasy GT :)

Opublikowano

a ja bym chcial zobaczyc porownanie najladniejszych tras, nie koniecznie tych samych - np. takiej Szwajcarii do najladniejszej trasy GT :)

Dla mnie dalej najładniejszą trasą jest Camino Viejo po updacie. Chociaż może dlatego, że Alp się naoglądałem od cholery na filmikach, a nowe Camino zobaczyłem dopiero w grze. Teraz w Forza 4 nawet proste trasy wyglądają zayebiście, ale trzeba odpalić grę na 42", w innym przypadku to jak próba wytłumaczenia przez astronautę zwykłemu śmiertelnikowi jak niesamowite są wrażenia w stanie nieważkości.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

o - wlasnie Camino Viejo , albo Rally di Positano, takie trasy chcialbym porownac...

Opublikowano

Szkoda że nie ma tras miejskich takich jak Madryt z Gt5 albo chociaż jedna z PGR4 :F

Opublikowano

Voytec jak zwykle - ja pytam o najladniejsza trase graficznie, Ty trolujesz z Nurburingiem, bo wiesz, ze jako jedyny jest lepiej wykonany.

Moze porownamy te wyjete z Ps2 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Voytec jak zwykle - ja pytam o najladniejsza trase graficznie, Ty trolujesz z Nurburingiem, bo wiesz, ze jako jedyny jest lepiej wykonany.

Moze porownamy te wyjete z Ps2 ?

Ale pod względem oprawy (anie wierności odwzorowania) to Nurburingiem z GT5 też prawdopodobnie by przegrał z tym z Forza 4 bo do obu tras odnoszą się te same zasady co do wszystkich pozostałych w każdej z gier. Jak już pisałem, w Forza 4 nie ma brzydkich tras.

Opublikowano

A co do rzeczy ma wschód czy zachód słońca do graficznego wykonania trasy. Ilości detali, tekstur itp.

Opublikowano

A co do rzeczy ma wschód czy zachód słońca do graficznego wykonania trasy. Ilości detali, tekstur itp.

w F4 ta trasa wyglada lepiej niż w PGR4? jak tak to gz dla turn 10

Opublikowano

Odpalę później obie gry i zobaczę jak to wygląda.

Opublikowano

Spa w GT5 jest niesamowite. Bije na łeb na szyje wszystkie inne trasy z gier wyścigowych. Tam po prostu trzeba się przejechać.

Opublikowano

Odpalę później obie gry i zobaczę jak to wygląda.

Jednak w PGR4 mam zablokowane, ale jak jest wykonany podobnie do toru F1 na Nurbie to Forza 4 miażdży to wykonaniem.

Opublikowano

Ten tor to największa wtopa Turn10 (Pętla północna) albo taki błysk geniuszu ze strony PD :P

Opublikowano

Spa w GT5 jest niesamowite. Bije na łeb na szyje wszystkie inne trasy z gier wyścigowych. Tam po prostu trzeba się przejechać.

http://www.youtube.com/watch?v=YAFPPg0OCPI

Nie wiem jak jest z samym funem plynacym z jazdy na tym torze, ale wykonanie nie jest porazajace ;] No ale jak bede miec znowu GT5 to sprawdze chetnie.

Co do Nurba to Turn 10 sie nie popisalo. Jak dla mnie w FM3 wygladal lepiej ... Nie mowiac juz o odwzorowaniu toru, tutaj GT5 niszczy wszelka konkurencje.

EDIT: SPA jednak wyglada lepiej, po prostu na tym filmiku akurat przez warunki pogodowe tak srednio to wyglada.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Z ta Nurba to dla zwaly wtedy napisalem, bo czytalem ze zdecydowanie lepiej jest w GT5, ale w Forzie jest az tak zle? Nie wierze :)

Opublikowano

Najgorsza trasa w GT5 kontra przecietna z Forzy. mam nadzieje, ze to rozwieje wszelkie watpliwosci.

Forza 4:

170000215564575.jpg

GT5:

Lotus_Turbo_Challenge2-2.png

Opublikowano

up - akurat dałeś trasę z fm3 więc niesprawiedliwe xD

Opublikowano

W chodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej.

Opublikowano

Pisałem w pośpiechu i na telefonie więc nie do końca precyzyjnie się wyraziłem.

Jesli mam być konkretny to... Ogólny efekt w Gt5 nadal jest zdecydowanie lepszy niż w FM4 (wszystko wygląda bardziej naturalnie). W Forzy drzewa zazwyczaj mają więcej poly.. ale co z tego, skoro wyglądają sztucznie w porównaniu do tych (nawet prostych) z GT5.

Z bliskim otoczeniem toru bywa róznie, raz lepiej jest tu, raz tam. Oświetlenie nadal lepsze w GT5 (chociaż.. nawet jeśli nie do końca naturalne.. to w FM4 podoba mi się ten mocny efekt rozbłysku od słońca na karoserii lub w lusterkach).

Poza tym tak jak już wspomniałem (oczywiście wszystko co potraficie to wyrwać jedno zdanie z kontekstu..) Forza jest równa i zawsze wygląda dobrze lub bardzo dobrze (wyjątek to Nordschleife) i zawsze ma stały framerate. GT5 potrafi wyglądać rewelacyjnie (lepiej niż FM4) ale i średnio.. lub słabo w niektórych sytuacjach (standardy na Trial Mountain). A przy tym niestety często gubi klatki i ostro tearuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.