Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

patrząc na świetne gry na 2012 jak widać mogą

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 262,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

A co stoi na przeszkodzie, żeby Halo 4 wyszło jednak na next-gena? Jasne z jednej strony odbierają sobie wysoką sprzedaż u 55 milionów potencjalnych klientów, ale z drugiej mają zajebistego system sellera (najlepszego jakiego mogą mieć) dla nowej konsoli.

Edit: Opcjonalnie, tak jak pisał Daddy, co jest chyba złotym środkiem - wydać H4 na obu konsolach.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Wtedy nie byłoby sensu kupować nowej konsoli. Zresztą wystarczy, że nowy X będzie wstecznie kompatybilny tak jak X360.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jakos Zelda TP wyszla na obie konsole i nie bylo problemu. Don nie przekreslaj premiery w 2012 bo mozesz sie ostro zdziwic :)

Opublikowano

juz gdzies pisalem ze nie zdziwilbym sie gdyby Halo 4 wyszlo na nowego X'a jedyny warunek wedlug mnie to nowy X musi byc w 100% kompatabilny z x360 wtedy nie widze przeszkody wymiany sprzetu na nowszy :)

chociaz na 99.9% jestem przekonany do daty 2013 ;) a ostanie 2 wielkie gry na x360 to halo 4 oraz gta V

Edytowane przez kubson

Opublikowano

A ja mam przeczucie, że Halo 4 powstaje na nowego X-a. Tylko ta gra jest w stanie sprawić (na starcie), że masa ludzi pobiegnie do sklepów po nową konsolę.

Edytowane przez Hipolos

Opublikowano

Nie tylko. Mi wystarczy nawet zwykla multiplatforma ze skokiem graficznym, bym zainwestowal. Jakos nie wyobrazam sobie grac w taka FIFE 12 na PS2, tak samo pewnie bedzie jak wyjdzie nowy X przy porownaniu do 360tki...

Opublikowano
  • Autor

Jakos Zelda TP wyszla na obie konsole i nie bylo problemu. Don nie przekreslaj premiery w 2012 bo mozesz sie ostro zdziwic :)

Zelda wyszła na konsolę niewiele mocniejszą od Gamecube'a i w sumie poza sterowaniem + obraz lustrzany (na gacku link był leworęczny) niczym się nie różniła.

Opublikowano

No ale co za problem wydac Halo 4 w takiej samej badz poprawionej troche (rozdzialka, aliasing i ilosc FPS'ow) na mocniejszej konsoli ?

Opublikowano

No ale co za problem wydac Halo 4 w takiej samej badz poprawionej troche (rozdzialka, aliasing i ilosc FPS'ow) na mocniejszej konsoli ?

Nowa konsola = nowa jakość, rozdziałka, aliasing i ilość FPS to troche za mało. Halo 4 gdyby miało powstać na nową konsole musi pozamiatać. A co najważniejsze sprzedawać nowe X-pudła.

Edytowane przez Hipolos

Opublikowano

Tyle, że Wii było tylko troszkę mocniejsze niż GC, z nowym Xboxem, miejmy nadzieje, że będzie inaczej.

Opublikowano

Nie bardzo chce mi sie wierzyć w lunch title dla H4 na nową konsole. Po prostu. Załóżmy, że wychodzi H4 na X360 i odrazu jakiś trailer H5 na nowego Xa, który wychodzi ok. rok później.

Opublikowano

Jedno jest pewne , Halo 4 na XBOXA 360 i nowy XBOX w tym samym roku, to był by falstart dla MS, także na taki ruch bym nie liczył.

Edytowane przez Hipolos

Opublikowano

Same here, moim zdaniem nie ma szans na to. Po co MS mialby wydawac hit, skoro wiekszosc graczy ruszyloby do sklepu po konsole nowej generacji.

Opublikowano

I to właśnie jest moim zdaniem odpowiedź na pytanie, czy będzie następna generacja konsol w 2012. Nikt, kto o tym decyduje, tego nie chce. Im dłużej trwa żywo konsoli, tym lepiej sprzedają się gry.

Ktoś tam, jak zwykle, napisze, że pecety mają więcej terabajtów i trzeba mieć nowszą konsolę, żeby ona też miała więcej terabajtów, bo to najważniejsze. No to widać, jakie to jest dla normalnych ludzi ważne. Aż 4% ludzi kupiło wersję pecetową. Reszty nie obchodzi, że jest mało gigashaderów i megaherców, po prostu kupują, bo chcą grać.

Oczywiście nikt nie chce się "spóźnić", mieć stratę do konkurencji. Ale też myślę, że nie chce wyprzedzić. Bo to będzie stratne dla firmy. Przy takiej ilości multiplatformowych projektów, co obecnie (a koszty robienia gier z każdą generacją rosną), mało kto będzie robił gry specjalnie na jednego next-gena. Jeśli na ten moment nie mamy żadnego ogłoszenia poza ogólnikowym Wii U gdzieś w połowie roku, to chyba nie ma sensu się spieszyć na wprowadzanie nowej konsoli w tym samym okienku, skoro na grach na obecne sprzęty można tyle zarobić.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

:lol:

Bo Call of Duty to akurat gra skierowana strice dla PC która wykorzystuje te gigashadery i megaherce :)

zobacz sobie jak ta gra wygląda na full detalach w full HD

Screenshot959.jpg

Gry sprzed paru lat są dużo ładniejsze.

Dodaj do tego brak dedyków ino matchmaking i będziesz miał odpowiedź dlaczego ludzie gówna nie kupują.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No jak nie kupuja - 9 baniek w 1 dzin Mazz. To ze na PC sie nie sprzedaje - (pipi), a jaka gra na PC sie dobrze sprzedaje ? Poza tym te liczby pokazuja, jak Acti wyrobilo sobie marke, realizujac od poczatku do konca to co zamierzyli. Co by nie pisac ich gry zawsze trzymaly poziom, tak jest i w tym roku, singiel na starym silniku przebija konkurencje, tryb surival daje o wiele wiecej funu niz Zombie, gra po prostu sie podoba, wiec malkontenci moga sobie narzekac, ze nie dolozyli jetpackow, ani skryptowej rozwalki budynkow, a kopie same sie sprzedaja...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wg. fanów odgrzewanego schabu - tak.

Opublikowano

Wyobraz sobie, ze przy tym gownie w singlu bawie sie rownie dobrze, jak przy Gearsach, Surival sprawia mi tyle samo funu, co Horda (jak nie wiecej, bo jest bardziej intensywny), wiec sami rozumiecie...

:)

Lady Gaga tez sprzedaje rekordowe liczbe plyt, dla mnie to g(pipi)o, ale ktos jej widac slucha. Walczyc z tym na sile nie bede.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tyle że Lady Gaga nie ma wpływu na innych wykonawców, za to Call of Duty ma. Ten kto nie widzi negatywnego oddziaływania tej serii ten jest ślepy i głupi.

10 mlionów nabywców Kinecta - debile, causale, upadek branży

10 milionów MW3 jednego dnia - super gra, dobre Acti, zasłużenie

<ok>

Opublikowano

:lol:

Bo Call of Duty to akurat gra skierowana strice dla PC która wykorzystuje te gigashadery i megaherce :)

zobacz sobie jak ta gra wygląda na full detalach w full HD

Gry sprzed paru lat są dużo ładniejsze.

Dodaj do tego brak dedyków ino matchmaking i będziesz miał odpowiedź dlaczego ludzie gówna nie kupują.

Skoro gry sprzed paru lat wyglądają "lepiej", niż gra zarabiająca pół miliarda w dzień premiery, no to chyba jeszcze mocniejszy dowód, że graczy ten technologiczno-graficzny wyścig na większą skalę za bardzo nie obchodzi.

Tyle że Lady Gaga nie ma wpływu na innych wykonawców,

Ma.

Edytowane przez ogqozo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.