Opublikowano 15 czerwca 201311 l Whoa - gra skończona. Właśnie lecą napisy końcowe Na 100% wskakuje na listę moich ulubionych gier. Już wcześniej o tym pisałem że to nie słodko pierdzący Uncharted i dochodzę do wniosku że stanowczo wolę właśnie takie gry jak TLoU. Dojrzała, świetna fabuła, idealnie imo wyważony gameplay + elementy grozy i zaszczucia. No i ta świetnie pasująca do klimatu muza. Patrząc też na wszystkie lokacje to nie zdziwił bym się jakby Naughty Dog wzięło się następnym razem za jakiś sandbox. LOL - trofiki za przejście gry nie wpadły... Edytowane 15 czerwca 201311 l przez Kyo
Opublikowano 15 czerwca 201311 l Hard, 20:31:22 - lizałem ściany, nie śpieszyłem się i starałem się oglądać całe etapy - i tak w parę miejsc nie poszedłem - na szczęście gra nie ma żadnych durnych strzałek które pokazują gdzie iść. BTW: Nawet statystyki wiedzą że grę skoczyłem a trofek nie ma Sorry za jakość - robione na szybko telefonem.
Opublikowano 15 czerwca 201311 l Kyo może później wpadną. U mnie na przykład było tak że wygrałem mecze w multi w tych 2 trybach i trofik nie wpadł. Potem zagrałem jeszcze raz,przegralem i trofik wpadł xD
Opublikowano 15 czerwca 201311 l Dobra, to jest jakieś powalone xD Wczytałem "ostatni etap" poprzez jego wybór z menu, przerwałem filmiki i go skończyłem przerywając też napisy końcowe i wpadły dwa trofea - za normalny i hard WTF a gdzie za łatwy trofka? E: Walić... to nie ma mój łeb i nie dzisiaj - po skończeniu gry muszę się zrelaksować jakoś... (%) E: Odpaliłem znowu ostatni etap poprzez wybór rozdziału, wybrałem poziom łatwy, tym razem skończyłem bez przerywania i brakująca trofka za zaliczenie łatwego też wpadła. Edytowane 16 czerwca 201311 l przez Kyo
Opublikowano 15 czerwca 201311 l Taka mala rzecz, ale podczas skradania sie w jednym z etapow, Joel zawolal Ellie zeby trzymala sie blisko niego, po czym ona podbiegla do mnie jak przylegalem do kanapy i nagle Joel zmienil pozycje na taka Kurde to jest maly szczegol a jara mnie strasznie. Potem nie raz jak bylem blisko Ellie to w takiej pozycji kucali, ale w tym jednym momencie Joel ja zawolal. Po prostu wow. Jak na razie czolowka generacji i czuc ze gre robil team od U2 a nie U3.
Opublikowano 15 czerwca 201311 l Dla zbieraczy pucharów: Cała masa trofeów w The Last of Us jest zglitchowana. Ja przeszedłem przed pół godziny tą grę na Hardzie i nie dostałem ŻADNEGO trofeum mimo iż powinienem dostać trofea za Easy, Normal i Hard.
Opublikowano 15 czerwca 201311 l @up A próbowałes sposób co pisal Kyo parę postow wyżej? Mam nadzieję że wydadzą pacza który to naprawi
Opublikowano 15 czerwca 201311 l @up A próbowałes sposób co pisal Kyo parę postow wyżej? Mam nadzieję że wydadzą pacza który to naprawi Teraz spróbowałem. W końcu podziałało. Poczekam, aż spaczują trofea w tej grze zanim zacznę grać na Survivorze.
Opublikowano 16 czerwca 201311 l jak mozna tak s(pipi)ic za(pipi)iste multi. lagi takie ze odechciewa sie grac. nie wiem czy laczy mnie (pipi)a z poludniowa ameryka czy z ksiezycem ale nie da sie grac 3 sekundowe freezy included. psiaki od u3 maja jak dla mnir tendencje spadkowa jesli chodzi o techniczne aspekty gry..
Opublikowano 16 czerwca 201311 l hehe kocham crafting w tej grze...nasi towarzysze i zabici wrogowie mają amunicji na pęczki ale się nią nie dzielą, poszukuje szmaty do koktajlu mołotowa, a w każdym domu i w każdym pokoju pełno starych zasłon i obrusów, nie mam czym bić przeciwników...kij z tym, że wszędzie pełno stołów i krzeseł Nie no... w zupełności mi to nie przeszkadza ale tak sobie teraz pomyślałem, że to z leksza śmieszne btw domby z gwoździami rocks, jedynie tego używam z broni miotanej. Co do broni palnych zawsze mam dylemat jaką i w jakim zakresie polepszać...jakieś rady? Z umiejętności Joela postanowiłem się skupić na zdrowiu i ostrzach
Opublikowano 16 czerwca 201311 l To o czym piszesz najbardziej irytuje bo aż sie prosi zeby można było podnieść jakieś krzesło / szmate ale oprócz tego po wczorajszym paru godzinnym seansie jedyne co mogę napisać to <3
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Co do broni palnych zawsze mam dylemat jaką i w jakim zakresie polepszać...jakieś rady? Z umiejętności Joela postanowiłem się skupić na zdrowiu i ostrzachJa dotychczas kupiłem jedną kabure na mały pistolet (idzie szybko zmieniać broń) oraz min. lunete do tego karabinu myśliwskiego. Teraz to taka snsjperka, pięknie headyshoty wchodzą. Zapomniał bym o łuku, polepszylem szybkość naciągania. Dobra broń na klikaczy, bo cicha i skuteczna (jeden strzał w głowę).
Opublikowano 16 czerwca 201311 l analiza techniczna eurogamera...szczyt ps3 osiągnięty, teraz przez naughty dog nowa generacja http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-the-last-of-us-tech-analysis
Opublikowano 16 czerwca 201311 l najwazniejsze bronie to łuk, strzelba, snajperka, i rewolwer. Przy czym ja łuku nie powerupowałem bo jak pokazała scena polowania nawet gołym można wymierzyc, a ze jest do cichego zabijania szybkosc jest niewazna.
Opublikowano 16 czerwca 201311 l ale wczuwa na wysokim poziomie bez nasłuchiwania bawię się przednie w kotka i myszkę kurde palce lizać a oprawa z każdą minutą pnie się na wyżyny.Sprintell cell może się schować... tak żeby go nikt nie zobaczył
Opublikowano 16 czerwca 201311 l w ogóle fajnie, że na hardzie na prawdę premiowane jest skradanie...np fragment z dema z gow:a...demo przechodziłem na normal i bez problemu udało mi się je skończyć sposobem na rambo czyli wystrzałem całą amunicję i chyba 2 dobiłem atakami fizycznymi. W fullu na hardzie podchodziłem do tego momentu 10 razy...nie było opcji by to przejść sposobem "na wojnę". btw...nie wiem przy psiaki to specjalnie robią czy nie...ale im dalej tym lepiej i ładniej....niesamowita gra...nie będę się bawić w to czy to GOTY czy GOTG ale nie dziwię się ocenom 10/10...ktoś powie, że maxa powinna zgarnąć gra idealna i przełomowa, a tLoU taką nie jest (ani nie jest przełomowa, a AI często robi błędy). Zgoda...ale recenzenci od kilku lat mają taki system ocen, że praktycznie każda lepsza gra zgarnia 8 lub 9 na 10. W takim rozrachunku tLoU faktycznie zasługuje na 10/10. Jeśli jej dać 9/10 to wiele gier powinno mieć z miejsca obniżoną ocenę o jedno lub dwa oczka w tych czasopismach. Edytowane 16 czerwca 201311 l przez Ficuś
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Zgadzam się, doszedłem właśnie do jesieni i na razie stosując taką metodologię 10/10 spokojnie, jest wyraźnie całość lepsza niż gry oceniane na 9/10 - klimat, grafa (framerate momentami kuleję oczywiście, ale bardzo rzadko przeszkadza to w walce np), gameplay. Dialogi i udźwiękowienie to cytując M.Borka "zupełnie inny poziom", aż żałuję, że pierwsze 2 godziny grałem z PL dubbingiem - Joel i Ellie po polsku są na pewno profesjonalni i dobrze oddają postacie, ale do angielskich odpowiednikó jednak im brakuję troche.
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Wooow, kto tu mówił, że początek jest słaby? Toż to Dead Risingi, Islandy itd. mogą się schować w szafie. Kozak! Uczucie stłamszenia, paniki, beznadziei, plus świetnie w pięciu minutach zawarta więź bohaterów prologu. Aż się wzruszyłem. Lecę dalej, na hardzie oczywiście.
Opublikowano 16 czerwca 201311 l prolog jest genialny!!! emocjonalny do szpiku kości, wolę to niż np nudne wspinanie się po wagonie z początku u2, pomimo tego, że były wtedy zapierające widoczki. co do frameratu - mi ta gra śmiga praktycznie tak samo płynnie jak Uncharted3 - czyli raz na ruski rok spadnie animka do 25fps na chwilkę by potem dalej trzymać 30fps. Całkowicie to akceptowalne patrząc na to jak chodzą inne gry i jak tLoU się prezentuje. Angielski dub jest FENOMENALNY, a Ellie bije na łeb dziewczynkę z Walking Dead - tamta była taka ckliwa, wręcz przesłodzona, a tutaj mamy 14 letnią smarkulę co kur.wuje, ma ciętą ripostę, jest niepokorna, umie o siebie zadbać, a jednocześnie bardzo ludzka i dziecinna. Jej dow(pipi)y suchary miażdżą, albo cała scenka z tego słynnego fragmentu z zajawek gdy z Joelem jadą autem i słuchają muzy z kasety. W ogóle dialogi w tej grze to mistrzostwo świata - wreszcie nie są takie przesłodzone, wręcz teatrzykowe czy komiksowe jak w wielu grach Edytowane 16 czerwca 201311 l przez Ficuś
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Ejj robicie mi smaka, chyba na ENG zmienię. Chociaż polisz naprawdę daje radę. Edytowane 16 czerwca 201311 l przez Gość
Opublikowano 16 czerwca 201311 l błagam zmień - do mnie najlepszy dubbing angielski na tej generacji. A w polskim może aktorzy podkładający głos za Joela i Elly dają radę ale reszta to tragedia. Do tego będziesz mieć problemy z głośnością bo ponownie(nie wiem który to już raz) polski dubbing jest często ledwie słyszalny na tle efektów otoczenia
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Krzywdę sobie robisz grając po polsku. Angielska wersja jest jedną z najlepiej (a może i najlepiej) zagranych przez aktorów gier. Jeśli Troy Baker i Ashley Johnson nie dostaną za to nagród, to będzie rozbój w biały dzień. @Ficuś - jak "zrobić" żeby Ellie opowiadała dow(pipi)y? U mnie tylko raz opowiedziała po starciu z Hunterami. @Bansai - Ty uju, zepsułeś mi postęp w multi Skończyłem z wami grać i straciłem wszystkich ocalałych i z 6 tygodnia wróciło mi do 1 Edytowane 16 czerwca 201311 l przez SzczurekPB
Opublikowano 16 czerwca 201311 l Przecież to wiadomo od dawna Ang Dub>>>Polski zawsze i wszędzie oprócz Wieska