Opublikowano 12 czerwca 201212 l Tak, ale nadal nie wiem czy np. będę widział znajomych z XBL jeżdżących sobie po mapie (coś jak w Fable). Bardzo lubię ten ficzer
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Ważna informacja - w grze będzie 200 aut. http://www.topgear.com/uk/photos/forza-motorsport-forza-horizon-gallery-2012-06-18?imageNo=0 Dużo więcej niż myślałem
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Autor świetna wiadomość, obstawiałem że będzie coś w przedziale 40-80 a tutaj 200.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Z powodu ilosci miejsca. Mozna sie spodziewac ze spora mapa zabiera znacznie wiecej miejsca niz te 20 pare torow.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Autor Czemu miałoby być mniej jak mają gotowe modele z 4? bo to nie FM5 a racery z otwartym światem czy arcade racery zazwyczaj mają ok. 40-50 wozów. Widać jednak że Forza w tytule zobowiązuje do solidnej ilości samochodów wybijającej się ponad standardy.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Tak, zobowiązuje, bo wcale nie z wygody ;d I gó.wno prawda, bo TDU miał ponad 120. Nie oszukujmy się, że jakby nie mieli danych z poprzedniej Forzy, to dobrodusznie by wrzucili 200 samochodów.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Ale nie 30. Zresztą jest ogromna różnica - pierwsza gra z serii, a czwarta na tę samą konsolę. Mając już modele (nawet jeśli je modyfikują, to mają masę danych, których nie muszą zbierać), dźwięki, fizykę z poprzednich gier chyba trochę łatwiej skupić się na innych rzeczach, zamiast robić wszystko od nowa.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l A było powiedziane, że będzie na jednej płycie tylko? Nie.....ale FM3/4 byly na dwoch plytach.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l No to przecież tu może być tak samo, więc nie jest to argument dlaczego niby miałoby być tylko 30 aut i 200 jest takim mega zaskoczeniem niby.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Nic nie mowilem o 30 autach Swiat ma byc dosc spory i pewnikiem bedzie zajmowal wiecej miejsca niz tory w FM4 . Po prostu spodziewalem sie mniej niz 200.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l Tak, zrobią grę na 2 płytach i przy podjeździe pod górkę będzie trzeba zmienić płytę
Opublikowano 21 czerwca 201212 l No, tak samo jak w poprzednich Forzach, co zakręt trzeba było wymieniać.
Opublikowano 22 czerwca 201212 l Z powodu ilosci miejsca. Mozna sie spodziewac ze spora mapa zabiera znacznie wiecej miejsca niz te 20 pare torow. To, że świat jest duży nie znaczy, że musi zajmować miliardy gigabajtów Na przykład NFS Hot Pursuit, gra z otwartym światem w PSS zajmuje tylko 4648 MB. Myślę więc, że dali by radę zmieścić Horizon na jednym DVD.
Opublikowano 22 czerwca 201212 l To, że świat jest duży nie znaczy, że musi zajmować miliardy gigabajtów Na przykład NFS Hot Pursuit, gra z otwartym światem w PSS zajmuje tylko 4648 MB. Myślę więc, że dali by radę zmieścić Horizon na jednym DVD. nfs ma tylko 80 samochodów w niegodnej najlepszego racera jakosci
Opublikowano 23 czerwca 201212 l Autor Raczej FH będzie na jednej płycie, gry z wielkim światem =/= dużo GB, więcej zajmują miejsca gry liniowe. W FM4 jeden samochód w autovista zajmuje kilkadziesiąt MB, ciekawe czy ten tryb zobaczymy w FH.